Στο εδώλιο (μόνο) ο γενικός διευθυντής της «Αθήνα 1997» με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών

Στο εδώλιο (μόνο) ο γενικός διευθυντής της «Αθήνα 1997» με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών

Ο κ. Σαβράμης είναι ο μόνος κατηγορούμενος που παραπέμπεται να δικαστεί για τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, ενώ παύει η ποινική δίωξη σε βάρος των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, συνολικά 35, από τους οποίους ο ένας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή

Στο εδώλιο (μόνο) ο γενικός διευθυντής της «Αθήνα 1997» με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών
Το αρχικό κόστος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος «Αθήνα 1997» ανέρχονταν στα 5 εκατ. δισ. δρχ. αλλά τελικά έφτασε στα 19 δισ. δραχμές. Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν συνολικά 35 πρόσωπα, σήμερα, ωστόσο, 20 χρόνια μετά τη διοργάνωση, σε δίκη παραπέμπεται μόνο ένα πρόσωπο, ο τότε γενικός διευθυντής της διοργάνωσης Ευάγγελος - Γεράσιμος Σαβράμης.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2313/2017) ο κ. Σαβράμης είναι ο μόνος κατηγορούμενος που παραπέμπεται να δικαστεί για τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, ενώ παύει η ποινική δίωξη σε βάρος των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, συνολικά 35, από τους οποίους ο ένας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Ράικου και κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη κατά του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα και διέταξε την διαβίβαση των αντιγράφων της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει ως βασική κατηγορία το αδίκημα της απιστίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταλόγισε σε 38 συνολικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων οι πρώην υφυπουργών Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας και Γιώργος Λιάνης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός) να επιστρέψουν ποσό 12.448.198 εκατομμύρια ευρώ που κατασπαταλήθηκαν στην επίμαχη διοργάνωση.

Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αφορούσε τον Ευάγγελο Σαβράμη γενικό διευθυντή της αρμόδιας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΚΟΕ) στον οποίο καταλογίστηκε, στον ίδιο και υπέρ του Δημοσίου, ποσόν 10.553.536,15 ευρώ.
Κλείσιμο

Να σημειωθεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση καταργώντας στη πράξη τροπολογία του 2014 η οποία ουσιαστικά απάλλασσε τους διοργανωτές από το να καταβάλουν το δημόσιο χρήμα που κατασπαταλήθηκε για την αθλητική διοργάνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης