Χίος: Ανοίγει ο δρόμος για να τοποθετηθούν νέοι οικίσκοι στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Χίος: Ανοίγει ο δρόμος για να τοποθετηθούν νέοι οικίσκοι στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου απέρριψε τη δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου, που ζητούσε να μην εγκατασταθούν νέοι οικίσκοι στο hotspot

Τη δυνατότητα τοποθέτησης νέων οικίσκων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ δίνει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου. 

Το δικαστήριο απέρριψε τη δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο δήμος Χίου κατά του Δημοσίου,  για τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. 

Η αίτηση είχε κατατεθεί την Τρίτη, λίγο αφότου το Ειρηνοδικείο απέρριψε ανάλογο αίτημα για το ίδιο θέμα. 

Ο δήμος ζητούσε να ρυθμιστεί η κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι η εγκατάσταση νέων οικίσκων στη ΒΙΑΛ θα αυξήσει τη δυναμικότητά της, γεγονός που δημιουργεί έκτακτη κατάσταση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην περιοχή και στον καταυλισμό. 

Ωστόσο, η πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου αποφάσισε ότι ούτε ο δήμος, ούτε η Χίος θα υποστούν βλάβη από την τοποθέτηση των οικίσκων. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο ισχυρισμός για αύξηση της δυναμικότητας φιλοξενίας δεν αφορά τη σημερινή κατάσταση αλλά την πιθανότητα μελλοντικής.

Η απόφαση αίρει τα νομικά εμπόδια για την τοποθέτηση των οικίσκων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε στρατόπεδο κοντά στον καταυλισμό. Ωστόσο, το υπουργείο θα πρέπει να ξεπεράσει και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση για το ζήτημα.  

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Κρόνος

Να ρίχνετε και μερικά διαφημιστικά στα απέναντι παράλια για να έρχονται πιο πολλοί

μπετοβλακας

θα καουν και αυτα τα κοντεινερ όπως στην Μυτιλήνη οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008