Κληρώθηκαν τα μέλη σε Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Εκλογοδικείο, Μισθοδικείο και Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας

Κληρώθηκαν τα μέλη σε Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Εκλογοδικείο, Μισθοδικείο και Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου θα  προεδρεύει  των εν λόγω δικαστηρίων, ως αρχαιότερος εκ των πρόεδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της  χώρας

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό την προεδρία του Νικολάου Σακελλαρίου κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) και του Εκλογοδικείου (άρθρο 100 Συντάγματος) για τη διετία 2018-2019, ενώ παράλληλα κληρώθηκαν τα μέλη του Μισθοδικείου (άρθρο 88 παρ. 2 Συντάγματος) και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 Συντάγματος) για το επόμενο έτος.
         
Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου θα  προεδρεύει  των εν λόγω δικαστηρίων, ως αρχαιότερος εκ των πρόεδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της  χώρας.
         
Ειδικότερα, από το ΣτΕ, τακτικά μέλη  του Ανωτάτου Εδικού Δικαστηρίου   και Εκλογοδικείου κληρώθηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας Χριστίνα Σιταρά, Χρίστος Ντουχάνης, Βαρβάρα Ραφτοπούλου και Παναγιώτης Ευστρατίου. Αναπληρωματικά μέλη από το ΣτΕ κληρώθηκαν οι Σύμβουλοι Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Άννα Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου και Μαρίνα Παπαδοπούλου.

Από τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη του Α.Ε.Δ. κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Αβροκόμη Θούα, Πέτρος Σαλίχος, Λουκάς Μόρφης και Αγγελική Τζαβάρα. Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Ευφροσύνη Καλογεράτου-Ευαγγέλου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Βασιλική Μπαζάκη-Δρακούλη και Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου.

Από τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας κληρώθηκαν τακτικά μέλη οι Καθηγητές Χρίστος Μυλωνόπουλος και Αθηνά Κοτζαμπάση και αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι καθηγητές Λήδα-Μαρία Πίψου και Γεώργιος Σωτηρόπουλος. Να σημειωθεί ότι στη σύνθεση του Εκλογοδικείου δεν συμμετέχουν οι καθηγητές των Νομικών Σχολών.

Παράλληλα, για το Μισθοδικείο κληρώθηκαν από το ΣτΕ   τακτικό μέλος η Βαρβάρα Ραφτοπούλου και αναπληρωματικά μέλη η Ελένη Παπαδημητρίου και ο Γεώργιος Ποταμιάς.

Από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκε τακτικό μέλος ο Γεώργιος Αποστολάκης και αναπληρωματικά μέλη ο Γρηγόριος Κουτσοκώστας και η Σοφία Τζουμερκιώτη.

Από το Ελεγκτικό Συνέδριο κληρώθηκε τακτικό μέλος ο Κωνσταντίνος Εφεντάκης και αναπληρωματικά μέλη η Βασιλική Σοφιανού και η Βασιλική Προβίδη.

Από τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας κληρώθηκαν τακτικά μέλη οι καθηγήτριες Ελένη Μουσταΐρα και Αθηνά Κοτζαμπάση και αναπληρωματικά μέλη οι καθηγητές Χρίστος Μυλωνόπουλος, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Αχιλλέας Κουτσουράδης και Αδάμ Παπαδαμάκης.

Από τους δικηγόρους τακτικά μέλη κληρώθηκαν ο Ιάσων Δούμπης και ο Νικόλαος Βασιλακάκης και αναπληρωματικά μέλη οι Ευθύμιος Καυκόπουλος, Ανδρέας Ζαχόπουλος, Δημήτριος Μανώλης και Δημήτριος Γιώτσας.

Επίσης, στη σύνθεση του Μισθοδικείου κληρώθηκαν και συμμετέχει η Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρίμπαλη-Τσίτσιου (τακτικό μέλος) και αναπληρωματικά μέλη οι Ιωάννης Συμεωνίδης και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, και από την πλευρά των δικηγόρων ο Κωνσταντίνος Τζενές (τακτικό  μέλος) και αναπληρωματικά μέλη οι Δημήτριος Κορφιάτης και Θεμιστοκλής Κλουκίνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

matitrgd000

Γονείς που είδαν τα παιδιά τους να σβήνουν μπροστά στα μάτια τους, παιδιά που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους γονείς τους και ζευγάρια που χώρισαν για πάντα- Στο φως η ογκωδέστατη δικογραφία