LIVE

Κορωνοϊός

Ξεκινά η εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου: Προβλήματα και ελλείψεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ξεκινά η εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου: Προβλήματα και ελλείψεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Μόνο με κάρτες και ηλεκτρονικό εισιτήριο οι επιβατικές μετακινήσεις -Αγνοούνται 160 ελεγκτές για να αντιμετωπίσουν την λαθρεπιβίβαση σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου
περνούν οι αστικές συγκοινωνίες, αφού παύουν να ισχύουν τα χάρτινα εισιτήρια και όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον με το νέο κόμιστρο. Από σήμερα ξεκινά το ξήλωμα ή σκέπασμα των παλιών ακυρωτικών μηχανημάτων με τους συγκοινωνιακούς φορείς να επιστρατεύουν ένα μεγάλο επιτελείο εργαζομένων, οι οποίοι θα βρίσκονται στους σταθμούς για να εκπαιδεύουν αλλά και να ελέγχουν τους επιβάτες. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν από την επόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου που είναι προγραμματισμένο από τον ΟΑΣΑ
το σταδιακό κλείσιμο των πυλών.

Η αρχή αναμένεται να γίνει από το αεροδρόμιο και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους σταθμούς με τέλος την 20η Δεκεμβρίου οπότε προγραμματίζεται να κλείσουν οριστικά όλες οι πύλες στους σταθμούς. Η καθολική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου γίνεται στην σκιά καταγγελιών των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι συνεχίζουν να επιτίθενται στον ΟΑΣΑ κάνοντας λόγο για βιαστικές αποφάσεις που αφήνουν στην τύχη τους τις μετακινήσεις των πολιτών. Όπως ισχυρίζονται, μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με τις πύλες ώστε σε περίπτωση φωτιάς ή ατυχήματος να εκκενώνεται γρήγορα η αποβάθρα και να μην εγκλωβίζονται οι πολίτες μέσα στους σταθμούς. Ο ΟΑΣΑ υποστηρίζει ότι το σταδιακό κλείσιμο των πυλών θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Το σωματείο εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην κλείσουν οι πύλες πριν επιλυθούν τα προβλήματα και απαριθμεί μια σειρά από “πληγές” του ηλεκτρονικού κομίστρου, κρούοντας το καμπανάκι. Όπως αναφέρει, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της προσωποποιημένης κάρτας χάνονται τα χρήματα αφού η καινούρια θα είναι μηδενική. Ο ΟΑΣΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σε αυτή την περίπτωση ο κάτοχός της κάρτας, μπορεί να δηλώνει την απώλεια σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία. Προβληματική χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι και την υποβολή φακέλου θεωρώντας ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν λάθη στα στοιχεία του κατόχου ενώ δυσλειτουργίες εντοπίζουν στην συμβατότητα των συστημάτων αφού σε αρκετές περιπτώσεις το εισιτήριο δεν διαβάζεται από τα μηχανήματα. Τονίζουν επίσης ότι δεν προβλέπεται η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεν έχουν εγκατασταθεί στους σταθμούς POS για ηλεκτρονικές πληρωμές και ότι το δίκτυο πωλήσεων έχει συρρικνωθεί δραματικά. Όπως επισημαίνουν από 1.000 σημεία πώλησης που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα πλέον μόνο 200 θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμα για να επεκταθούν σε 600 το επόμενο διάστημα.

Πουλήθηκαν 320.000 κάρτες
Το εντυπωσιακό στοιχείο που εξηγεί και τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι μέχρι στιγμής, ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών έχει ξεπεράσει τις 320.000. Με φάκελο έχουν υποβληθεί 56.000 αιτήσεις, από τις οποίες οι 41.350 έχουν προσωποποιηθεί και περίπου οι μισές υπολογίζεται ότι είναι στο στάδιο της αποστολής.
Το νούμερο αυτό είναι πολύ πάνω από τον αριθμό των χάρτινων κουπονιών που υπολογιζόταν σε 250.000. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών η αύξηση αυτή καταδεικνύει ότι ο ΟΑΣΑ κερδίζει επιβάτες από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Όπως επισημαίνουν, οι κάρτες αυτές δεν αντιστοιχούν στο σύνολό τους σε χρήστες που πραγματοποιούν τακτικές μετακινήσεις. Υποδηλώνουν όμως σύμφωνα με τον Οργανισμό ότι σταματά το “τζάμπα” στις επιβατικές μεταφορές αφού το σύστημα κλείνει και ενισχύουν τις πληροφορίες που θέλουν μέχρι σήμερα να διακινούνταν στην αγορά περί τα 50.000 πλαστά κουπόνια.

Crash Test σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Επόμενο βήμα είναι η ενίσχυση του ενιαίου σώματος ελεγκτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η μέχρι σήμερα εικόνα δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει εξοικειωθεί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο ενώ χωρίς ελέγχους θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι τζαμπατζήδες. Μέχρι σήμερα των σώμα ελεγκτών είναι εντελώς αποδεκατισμένο με ελάχιστους έως μηδαμινούς ελέγχους. Ο σχεδιασμός είναι να ενταχθούν στο ενιαίο σώμα 160 ελεγκτές αλλά επί του παρόντος κανείς δεν γνωρίζει πότε και με ποιες συνθήκες θα προσληφθούν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (27)

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

με όσους ΔΕΝ χτυπάνε το ηλεκτρονικό εισητήριο, το οποίο πρέπει να χτυπιέται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ο επιβάτης μπάινει σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσο έστω και δέκα φορές την ημέρα; Οι γέροι (κι όχι μόνο) έχουν ηλεκτρονικό εισητήριο, ανεβαίνουν κι αράζουν ΧΩΡΙΣ να το χτυπήσουν στο μηχάνημα, κι όταν βλέπουν εμένα να το κάνω, συνεχώς αναρωτιούνται γιατί το κάνω. Ας τους εξηγήσει κάποιος ότι το ηλεκτρονικό δεν έιναι χάρτινο που το βγάζεις μια φορά κι αράζεις όλο το μήνα, έλεος.

Ελληνάρας του καναπέ

Δεν συμφέρει να χτυπάς εισητήριο στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Αν σε πιάσουν μία φορά στα 10 χρόνια τότε πληρώνεις πρόστιμο σαν κύριος. Τα εισιτήρια είναι για τα πρόβατα.

Αλέξανδρος

Η Ελλάδα προχωράει !! Ηλεκτρονικά εισιτήρια , διόδια με το χιλιόμετρο , ειδικό βοήθημα για τους ασθενέστερους θέλετε δεν θέλετε θα έχουμε Τσίπρα για πολλά χρόνια ακόμα ! Ηγέτης που σπάει αυγά ! Επιτέλους να πάει η χώρα μπροστά !!

fm

Διόδια με το χιλιόμετρο; Σιγά τα αυγά! Εδώ υπάρχουν πιτσαρίες που δίνουν πίτσα με το μέτρο!

Προς χούντα φακελώματος

Χωρίς να λέω ότι είναι το ιδανικό, προτιμώ εντούτοις να ξέρουν αν χάλασα 300 ευρώ ετησίως για εισιτήρια και να υπάρχει παντού φακέλωμα για να βρίσκουν αμέσως κάθε προδότη φοροφυγά και κάθε Ουζμπέκο ή ημεδαπό που θέλει να ανατιναχτεί γιατί η παιδεία του είναι σε επίπεδο όρνιθας

Την αλήθεια κανείς;;;;

Επειδή τυχαίνει να ξέρω την αλήθεια...αν έχετε τα κότσια ακούστε την.... Οι 10κάδες όλοι αυτοί...οι ελεγκτές, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ κ.α. δεν θέλουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις αυτόματες πύλες γιατί...χάνουν τα μπόνους που λάμβαναν όταν έγραφαν/έκοβαν κλήση σε οποιον δεν είχε εισιτήριο. Τώρα θα χάσουν άπειρα λεφτά σε αυτά που λάμβαναν οι ίδιοι κάθε τέλος του μήνα που γίνεται η πληρωμή τους γιατί την δουλειά τους την κάνουν πλέον αυτά τα μηχανήματα. Αν κάποιος ξέρει ελεγκτές...ας τον ρωτήσει γιατί αντιδρούν σε αυτά τα μηχανήματα οι ίδιοι υπάλληλοι της εταιρίας των μετρό, οασα.

Κωνσταντίνος Κ.

Και όχι μόνον. Ήδη έγινε σάλος για τα παλιά εισιτήρια και τα υπόλοιπα χαρτιά απο τα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα που, ενώ θα έπρεπε να καταστραφούν, πωλούνταν στην μαύρη αγορά.

stayros

τα καινκυργια τερματικα εχουν μπαρες δεν μπορεις να περασεις ελευθερα. απορω που ειδαν καποιοι και λενε οτι θα περνας ελευθερα. την επομενη φορα ας το ψαξουν καλυτερα

.

Και τί μας ενδιαφέρει τι λένε οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ;

χαχαχα

Αγνοούνται 160 ελεγκτές;;;;;

Η εποχή του ηλεκτρονικού φακελώματος ξεκινά

Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ξέρουν τα πάντα για σας, πότε φεύγετε , που πάτε , πότε γυρίζετε, πόσες ώρες λείπετε από το σπίτι, πόσα λεφτά ξοδεύετε για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια τον χρόνο, ώστε να σας ελέγχουν φορολογικά όπως και με τις τραπεζικές κάρτες, τα πάντα. Η τεχνοκρατική χούντα προχωρά με ταχύ ρυθμό τα σχέδια της

Κωνσταντίνος Κ.

Τότε να αφήσουμε και τα κινητά, γιατί και από αυτά σε παρακολουθούν, για το πού πηγαίνεις, σε ποιό εστιατόριο γευματίζεις και με ποιόν, με ποιόν/ποιά κοιμάσαι, και άλλα πολλά. Αλλού είναι το μυστικό, ότι έχουμε μάθει στο τσάμπα και στην αναρχία, με τη σωστή ερμηνεία της λέξης, και όχι αυτών που τα σπάνε.

@XYZ

Τα μηχανήματα έχουν τζάμια, τα οποία δεν τα έχουν κλείσει ακόμα.

Παναγιώτης

Κανονικότατα δουλεύουν τα χάρτινα! (και κανονικότατα μας δουλεύουν) Σε σταθμό προαστιακού η ταμίας με υποχρέωσε να αγοράσω κλασικό χάρτινο εισιτήριο (1.40) και να το ακυρώσω για να πάρω το τρένο. Μηχανάκια για ηλεκτρονικό υπήρχαν αλλά ηταν κλειστά, ενώ δεν είχε πουθενά μηχάνημα έκδοσης ηλεκτρονικού. Φτάνοντας στον σταθμό Λαρίσης διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν καν τα μηχανήματα για ηλεκτρονικό! Με λίγα λόγια αν καποιος στην διαδρομή του παίρνει προαστιακό πρέπει να προμηθευτεί με 2 εισιτήρια! Κάντε μια ερεύνα οι δημοσιογράφοι να δείτε το μπάχαλο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης