LIVE

Κορωνοϊός

Χάρτινο εισιτήριο τέλος από την Πέμπτη: Οδηγός «επιβίωσης» στην εποχή του ηλεκτρονικού

Χάρτινο εισιτήριο τέλος από την Πέμπτη: Οδηγός «επιβίωσης» στην εποχή του ηλεκτρονικού

Υποχρεωτική από τις 16 Νοεμβρίου η χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών - Από Δευτέρα κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς - Νέα εκπτωτική πολιτική από τον ΟΑΣΑ - Πού θα ανταλλάσσετε τα χάρτινα εισιτήρια με ηλεκτρονικά

Έρχεται και τυπικά το «τέλος εποχής» στα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες, αφού παύουν να ισχύουν από την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, όταν και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από την Πέμπτη η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνεται μόνο με ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, πολλαπλά εισιτήρια). Σημειώνεται επίσης πως οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα, 20/11/2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο, μπορεί να συναντούν κλειστές πύλες. Στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Μάλιστα, για την εξοικείωση του επιβατικού κοινού με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε νέα εκπτωτική πολιτική από τις 20 Νοεμβρίου. Στα 10+1 εισιτήρια μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, άρα η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ, στο 5πλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, αρά η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,3 ευρώ και εισάγεται νέο διπλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής), με τιμή 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ).Σε ό,τι αφορά το δίκτυο πωλήσεων, κάνει γνωστό πως δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ και το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία, αναφέρει ο ΟΑΣΑ.

Επίσης, ενημερώνει τους κάτοχους χάρτινων εισιτηρίων ότι μπορούν, εάν έχουν έως δέκα εισιτήρια, να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό της Ομόνοιας ή στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Όσον αφορά στους κατόχους περισσότερων των δέκα εισιτηρίων, τους καλεί να προσέρχονται από τις 20 Νοεμβρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ, προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε ό,τι αφορά τους κάτοχους ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδων δικαιούχων όπως άνεργοι, ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μία τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει πως ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών υπερβαίνει ήδη τις 320.000, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα ικανοποιητικό, «καθότι κινείται σημαντικά υψηλότερα του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών».Επισημαίνει ακόμα ο ΟΑΣΑ πως οι κάτοχοι της προσωποποιημένης ΑΤH.ENA Card δεν απαιτείται να αναμείνουν ποτέ πια σε ουρές, διότι μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων (300 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο) και από όλα τα εκδοτήρια της Ο.ΣΥ. ΑΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, καθώς και από το Διαδίκτυο. Η προσωποποίηση καρτών είναι μία πάγια διαδικασία και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο και μέχρι την 30.11.2017, οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν φακέλους και να αποστέλλεται η κάρτα στη διεύθυνση επιλογής τους ταχυδρομικά, προσθέτει.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι για τη μαζική προσωποποίηση καρτών μέσω διαδικτύου έχει απευθύνει, εκ νέου, τα αρχικά υποβληθέντα αιτήματά του, από την προηγούμενη Τρίτη 07/11/2017, προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αναμένει την απάντησή της σχετικά με τη δυνατότητα αίτησης για προσωποποιημένες κάρτες μέσω διαδικτύου και παραλαβής των καρτών κατ’ οίκον, τη δυνατότητα μαζικών προσωποποιήσεων από μεγάλους φορείς, τη δυνατότητα τήρησης στοιχείων για εξυπηρέτηση επιβατών κατόπιν συναίνεσης αυτών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ελληνας μεταναστης

κατι που εφαρμοζεται εδω και πολλα χρονια στην ευρωπη με χιλια δυο προβληματα ηρθε στην ελλαδα..ειναι λογικο, δε μπορεις να πληρωσεις το ιδιο κομιστρο για 2 στασεις οπως και για 15 στασεις..απλη λογικη..ελπιζω να υπαρχουν εκπτωσεις για ανεργους και συνταξιουχους οπως και για φοιτητες.Αν και οι γνωστοι αεργοι επανασταστες με τις κουκουλες θα τα ξανασπασουν και φυσικα οι ελληνες θα τα πληρωσουν μεσω της φορολογιας

Μετρο όπως Καφενεία

Στην ανοιχτή πύλη για ΑΜΕΑ θα σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές οι γέροι -ειδικά των πρωινών δρομολογίων- για να παρακαλάνε να περάσουν απο εκει συγκεκριμένα, μιας που οι εργαζόμενοι -πρωινά δρομολόγια επαναλαμβάνω - θα πρέπει να υποστούν και αυτή την προσαρμογή του επιβατικού κοινού, όπως και τους γέρους που γεμίζουν τζάμπα και βερεσέ 8 η ωρα τα βαγόνια για να πάνε απλώς μια βόλτα στο κέντρο καθημερινά. Έτσι ούτε τα ΑΜΕΑ θα εξυπηρετούνται όπως πρέπει. Γέροι σε ουρές forever. Ειναι must. Ειδικά 07:30-08:30. Τόπο στους γέρους και οι εργαζόμενοι που βιάζονται στην άκρη. Θέλω κάποιος να μου πει ΤΙ ΣΚ@@@@ θέλουν οι γέροι ξημερώματα να γεμίζουν τα μετρο, ΠΟΥ ΣΚ@@@ πάνε???

αχ Ελλάδα

666

Μα

αφού δεν έχουν ακόμα εδώ και 2 εβδομάδες αποστείλει τις κάρτες οι ανόητοι σε εμάς που καταθέσαμε φάκελο.. Τι θα χρησιμοποιήσουμε; Με την άθλια εξυπηρέτηση του ΟΑΣΑ , τα σαρδελοποιημένα λεωφορεία και τα μετρό που αντί για 3-4' περνάνε κάθε 10' σε ώρες αιχμής με αποτέλεσμα παντού το συνωστισμό θα πέσουν πολλά μπινελίκια μέχρι να αναλάβει ο Ρουβικωνας να λύσει το νέο πρόβλημα... Σοβαρότητα μηδέν!

lokros

META ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ 320.000 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ -ΟΥΤΕ 100.000 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ- ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ, ΖΩΑ ...

costas

Ερώτηση. Το χάρτινο εισιτήριο πως σκανάρεται από το μηχάνημα που κλείνει την μπάρα αφού δεν έχει ούτε laser για το barcode ούτε τίποτα.

jc

Pόσο αντιαισθητικά αυτά τα χοντρόκουτα; Ποιο ζώο τα διάλεξε;

.

Καλά διάβασα ότι οι πύλες θα κλείνουν και στην έξοδο; Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης έχετε καταλάβει τι πρόκειται να γίνει;

Απορία

Έχεις ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό να δεις δημόσια συγκοινωνία;;

....

Τι έγινε όλος αυτός ο ορυμαγδός για την ταλαιπωρία και τις ουρές των επιβατών;;;; Που ειναι οι συνδικαλιστές που θέλανε ενα χρόνο παράταση ;;;; Γιατι θέλανε την παράταση; Ποιο ειναι αυτοι οι περίπου 30.000 που είχαν κάρτες απεριορίστων διαδρομών που δεν πήγαν να τις ξαναβγάλουν;; Ποιοι ειναι αυτοι που εξέδιδαν τα πλαστά εισιτήρια;; Τα ΜΜΕ (μεταξυ των οποίων και το ΠΘ) γιατι σήκωναν πολυ το θεμα ουρές-ταλαιπωρία των επιβατών, δεν ξέρουν οτι καθε καινούργιο τέτοιο μέτρο στην εφαρμογή του έχει τις παρενέργειες και την κάποια ταλαιπωρία;; Πολλα τα ερωτήματα και τα περισσότερα με εύκολη απάντηση και καθε καχύποπτο. Και διευκρινίζω οτι δεν ειναι ανάγκη να ειναι κάποιος οπαδός ή φίλος της κυβέρνησης για να υποστηρίζει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (όπως ο υποφαινόμενος) αλλα να θελει η χωρα του να προχωρά στον εκσυχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Γιατι αυτες θεωρώ εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις και όχι τις μειώσεις μισθών και συντάξεων , την υπερφορολόγηση , τις ελαστικές μορφές εργασίας κλ.π. Ολοι οι αντιδρώντες στο ηλεκτρονικό εισιτήριο πρεπει να απολογηθούν.

Μήτσουλας

Μπράβο αυγολέμονε την έκανες και σήμερα τη προπαγάνδα σου. Τράβα να πάρεις τώρα το σουβλάκι που σου υποσχέθηκαν από το κεμπαπτζίδικο κοντά στη κουμουνδούρου. Και να οργανωθείτε καλύτερα εκεί στα υπόγεια γιατί ούτε οι σκύλοι σας δεν πιστεύουν τις μπούρδες που γράφετε. Που μου θες και απολογία κιόλας. Χρεοκοπήσατε τις αστικές συγκοινωνίες σε λιγότερο από 2 χρόνια από εκεί που είχαν οριακό πλεόνασμα, αυξήσατε τις τιμές των εισιτηρίων, σταματήσατε εντελώς τους ελέγχους σε όλα τα ΜΜΜ, επιτρέψατε σε Ρουβίκωνες να δημοσιοποιήσουν προσωπικά στοιχεία εργαζομένων και να μπουν στο στόχαστρο του κάθε τρελού και το πιο απλό πράγμα που στις δυτικές δημοκρατίες θεωρείται αυτονόητο το κάνατε σίριαλ του Φώσκολου και ταλαιπωρήσατε τον κόσμο. Ουστ ΡΕ που θα μας το παίξετε και μεταρρυθμιστές κιόλας.

Προς εξυπνάκια..

Μα αφού δεν έχουν ακόμα εδώ και 2 εβδομάδες αποστείλει τις κάρτες οι ανόητοι σε εμάς που καταθέσαμε φάκελο.. Τι θα χρησιμοποιήσουμε; Κερατιάτικα σε εισιτήρια; Όχι κύριε! Θα παρανομήσω...Επίσης χρησιμοποιείς τα μέσα; Με την άθλια εξυπηρέτηση του ΟΑΣΑ , τα σαρδελοποιημένα λεωφορεία που περνούν όποτε το θυμηθούν και τα μετρό που αντί για 3-4' περνάνε κάθε 10' σε ώρες αιχμής με αποτέλεσμα παντού το συνωστισμό θα πέσουν πολλά μπινελίκια μέχρι να αναλάβει ο Ρουβικωνας να λύσει το νέο πρόβλημα... Σοβαρότητα μηδέν!

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Γελάνε και οι ρέγγες που κατάφεραν οι Ελληνες το 2017 να εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισητηριο. Μπραβο βρε, άξιοι άξιοι. Άντε τωρα στράτα στρατούλα να γιορτάσετε την τρομερή μεταρυθμιση που κάνατε. Εχουν μείνει άφωνοι στην Β. Αφρική και στην Παπούα Νεα Γουινεα απο τα κατορθώματα σας. Μην ξεχάσετε να δώσετε και στοκ Κουφοντινα ενα δωρεάν αφου θα μπαινοβγαίνει μεσα έξω απι τον κορυδαλλο για να φροντίσει τα μελισσια του. Ακούγεται οτι η βασίλισσα στην κυψέλη 6 στο ανω διάζωμα δυσκολευεται να έρθει σε οργασμο και πρεπει ο διαπρεπής δολοφόνος να την βοηθήσει. Και παλι άξιοι που τα καταφέρατε, έχετε αρχιςει και παιρνετε μπρος

Athena card

Φορα το χιτζαμπ σου εσυ και ασε τους νεοελληνες.Ευχομαι ολοψυχα η γειτονια σου να ειναι non-go.

Χψω

Άκους τι λες όταν μιλάς; Ή μάλλον να τα απαγγέλεις πρώτα πριν τα καταγράφεις τα αποφθέγματά σου, που νομίζεις ότι έχεις εφεύρει τον τροχό, εξυπνοπούλι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης