Μεγάλο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Ξάνθη: 856 επιθέσεις από το 2014

Μεγάλο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Ξάνθη: 856 επιθέσεις από το 2014

Η έρευνα διενεργήθηκε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τη Βρετανίδα τουρίστρια στη Μαρώνεια

Με ανακοίνωση του το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Ξάνθης (εκλεγμένο όργανο όπου αντιπροσωπεύεται το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού του Ιδρύματος) έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία από επιθέσεις αδέσποτων ζώων με αφορμή το περιστατικό με την άτυχη βρετανίδα στην Μαρώνεια.

«Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της δύστυχης βρετανίδας στην περιοχή της Μαρώνειας, το οποίο εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Ξάνθης (εκλεγμένο όργανο όπου αντιπροσωπεύεται το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού του Ιδρύματος), με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε ομόφωνα να δημοσιοποιήσει ορισμένα στοιχεία, τα οποία οφείλει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα αρχεία που τηρούνται, οι επίσημα καταγεγραμμένες επιθέσεις αδέσποτων κυρίως, αλλά όχι μόνο, σκύλων με τραυματισμό, από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, που κατέληξαν στο Νοσοκομείο για περιποίηση, ενίοτε νοσηλεία και θεραπεία (συρραφή τραυμάτων, συχνά σοβαρών, που μπορεί να σημαδέψουν μια ζωή, οροί, αντιλυσσική αγωγή όταν χρειάζεται, αντιβιώσεις, αλλαγές, επιπλοκές κοκ) ανήλθαν σε 223 για το 2014, 235 για το 2015, 205 για το 2016 και 193 ήδη για φέτος μέχρι τώρα. Σχεδόν 1000 συμπολίτες μας δηλαδή τα τελευταία 4 χρόνια μόνο! Η (αυθαίρετη μεν, αλλά πάντως ενδεικτική ως τάξη μεγέθους) αναγωγή στον γενικό πληθυσμό της χώρας, προκαλεί δέος. Ακόμη, ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων (πιθανότατα και δυστυχημάτων) με αυτοκίνητα, μηχανές ή ποδήλατα  οφείλονται, είτε σε επίθεση, είτε σε ανεξέλεγκτη παρουσία αδέσποτων στους δρόμους (όχι σπάνια και στην Εγνατία). Πέραν του γεγονότος ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αν συνυπολογιστούν και η οικονομική διάσταση του θέματος (επιβάρυνση ασθενών/οικογενειών, όσο και του Συστήματος Υγείας), αλλά και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια γενικώς (επιθέσεις χωρίς τραυματισμό ή με ελαφρύτερους τραυματισμούς που δεν καταλήγουν στο Νοσοκομείο, ακαθαρσίες, διασκορπισμός σκουπιδιών, μετάδοση ζωοανθρωπονόσων λχ λύσσας, εχινοκοκκίασης, λεπτοσπείρωσης -επιβεβαιωμένο περιστατικό πέρυσι- λεϊσμανίασης κοκ), γίνεται παραπάνω από εμφανής η σοβαρότητα του προβλήματος.

Θεωρήσαμε επιβεβλημένη αυτήν την παρέμβαση, όχι φυσικά για να έρθουμε σε στείρα αντιπαράθεση με φιλοζωϊκά σωματεία, αλλά γιατί κρίναμε ότι δεν δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε άλλο. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τις ευαισθησίες τους εν πολλοίς (η ευαισθησία εξάλλου στους χώρους δουλειάς μας περισσεύει), αλλά μέχρις ενός ορίου, μετά το οποίο με ρεαλισμό, νηφαλιότητα και παρρησία οφείλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το να ανεχόμαστε να κυκλοφορούν αδέσποτα παντού στους δημόσιους χώρους, δεν είναι ζωοφιλία, είναι αδιαφορία. Μακάρι να μπορούσαν να μαζευτούν όλα σε αξιοπρεπή κυνοκομεία με καλές συνθήκες διαβίωσης ή να δοθούν για υιοθεσία σε ανάδοχες οικογένειες, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό δεν μοιάζει εφικτό. Με δεδομένες τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, φαίνεται πως όχι μόνο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά μάλλον το διαιωνίζει και το διογκώνει, λειτουργώντας σαν τροχοπέδη τελικά για την αποτελεσματική παρέμβαση εκ μέρους των αρμόδιων Δημοτικών Αρχών. Δεν μπορεί η διάταξη του Νόμου που προβλέπει να αφήνονται (μετά τις όποιες ενέργειες) στους «φυσικούς» τους χώρους, να καταλήγει στην πράξη στο να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι σκύλοι παντού σαν ιερές αγελάδες, χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να τους ενοχλήσει, συχνά σε αγέλες που όλοι αποφεύγουμε στην κεντρική πλατεία, στους κυκλοφοριακούς κόμβους, έξω (ή και μέσα) από τις αυλές των Σχολείων και του Νοσοκομείου. Η Ξάνθη, η πόλη που αυτάρεσκα αποκαλούμε «η πόλη με τα χίλια χρώματα», έχει καταντήσει η πόλη με τους χίλιους αδέσποτους σκύλους. Κάτι δεν πάει καλά.   

Αναζητώντας λύση, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική. Αρκεί να εφαρμόσουμε όλες ανεξαιρέτως τις μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη στα οποία (υποτίθεται ότι θέλουμε να) ανήκουμε, όπου δεν υπάρχει αδέσποτο ούτε για δείγμα. Ας δείξουμε ότι δεν έχουμε απωλέσει πλήρως την αίσθηση του κοινού καλού και ας ενεργήσουμε επιτέλους, σαν σοβαρή, λογική και πολιτισμένη κοινωνία.

Πηγή: www.xanthipress.gr

ΣΧΟΛΙΑ (37)

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ΣΤΟ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΜΑΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΕ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ. ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΗΨΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΦΩΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ..ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ Ν Α ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ..ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ) ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ..

Σε παγίδες δεν πέφτω.

Αδιέξοδα ψευτοδιλήμματα του είδους : Η λύση ποια είναι; να τα πνιγούμε και να τα πετάμε στα σκουπίδια; ... έχουν αξία σαν επιχειρήματα στο συνάφη σας και στους λοιπούς εύπιστους, παρορμητικούς ακόλουθους για εσωτερική κατανάλωση. Ανακαλύπτω δε ότι ο ανθρωπισμός ορισμένων περιορίζεται αυστηρά από τα ζωοφιλικά τους συμφέροντα. Για τους 856 συνανθρώπους μας που δέχτηκαν επιβεβαιωμένες επίθεση MONO στην Ξάνθη τουμπεκί ..... , ταίζουν γάτες στο δρόμο, και εκθειάζουν το φιλανθρωπικό τους έργο.

Να τα λέμε αυτά

Μόνο ο Μπέος έλυσε το πρόβλημα με τα αδέσποτα -δυναμικά, στον Βόλο!

μπογιας

Ο σκύλος ο αδέσποτος είναι επικίνδυνος για όλους.Δημιουργει αγέλες και επιτίθεται σε ανθρώπους ,αλλά και σε άλλα ζώα. Οι γάτες εξαφανίζονται.Τα ποντίκια πληθαίνουν. Οι δήμοι μόνοι τους, ή με τη βοήθεια συλλόγων ζωοφιλ πρέπει να δράσουν.

ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΑ ΖΩΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. ΜΟΝΟ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ (ΛΥΚΟΙ-ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ-ΑΡΚΟΥΔΕΣ) ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΓΑΤΕΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 1ον ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ (ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ) . 2οΝ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ (ΦΥΣΙΚΟ- ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΝΙΑ ΔΥΣΝΟΗΤΑ -ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ. ΠΟΥ ΤΑΪΖΟΥΝ (ΟΧΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ) ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΑΛΛΑ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ LIFE STYLE ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΤΟ ΔΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΣΥΚΩΝΕΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ.. ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ....

Lr

Ειπες " ειχα σκυλο που αγαπουσα και φροντιζα στο σπιτι μου". Φιλε μου το εχω ξαναπει οταν αγαπαμε τα ζωα αγαπαμε ΟΛΑ τα ζωα οχι τα δικα μας μονο. Τα φροντιζουμε οσο μπορει ο καθενας απ την μερια του. Οσο αυτο το κλισε οτι οι φιλοζωοι δεν βοηθανε παιδακια που πεινανε κλπ το λενε συνηθως αυτοι που δεν ξεκουνιουντε απ την βολη τους για να βοηθησουν ΟΠΟΙΟΝ εχει αναγκη.

Ηλίας

Με διαφορά μια από τις πιο βρώμικες πόλεις

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΛΑ ΔΡΑΜΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΕΣ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ....

Παντού τα ίδια.

Πάνε και τα ταίζουν και δίπλα σε κεντρικούς δρόμους οι ανεκδιήγητοι που δήθεν κόπτονται για την ασφάλειά τους, δημιουργώντας συνθήκες πρόκλησης ατυχήματος και φυσικά το κράτος απόν κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

john

εχεις παει πολλες φορες ρε βλαχαδερο στην ξανθη που θα την πεις και βρωμικη πολη; αντε με τις φουστανελες σας καταυλακιωτες και στερεοελλαδιτες

Άνθρωπος το καρκίνωμα της ζωής.

Αυθαίρετος και ασυγκράτητος νομίζει ότι το όλο υπάρχει για να τον υπηρετεί. Πλησιάζει η ώρα όπως του πρέπει και όπως του αρμόζει.

Φώτισε μας μέγα κριτή όλων

Γιατί τόσο μίσος απέναντι στον εαυτό σου ποιό τo ανοσιούργημα που έχεις διαπράξει ??

.........

Εάν συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται με αυτούς τους ρυθμούς, μετά βεβαιότητας λίαν συντόμως θα μας καταβροχθίσουν όλους. Από αλλού την περιμένουμε αλλού θα μας έρθει.

Μη χαλιέσαι

Σύντομα θα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια, να γεμίσουμε με αδέσποτα και τους άλλους πλανήτες

Τάσος

Δε καταλαβαίνω την ερώτηση, διατύπωσέ τη πιο σωστά για να απαντήσω.

Τάσος

Αναφέρατε = Αόριστος χρόνος. Αναφέρετε = Προστακτική που θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις...

Στις εξυπναδες

Εισαι καλος, στην ερωτηση μου θα απαντησεις φιλολογε;

Μάκης Κέρκυρα

Τουφέκι και στον κάδο σκουπιδιών για όλα τα κοπρόσκυλα! Δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε καμία χώρα του κόσμου, εκτός από καμία υποανάπτυκτη..... Πρέπει να εξοντωθούν τα κοπρόσκυλα για να μην αναπαράγονται κιόλας!

Αεροπολιτης

Για τον εαυτο σου μιλας κοπρόσκυλο;

Κούλαρε

Δεν φταίνε τα ζωντανά σε τίποτε. Υπεύθυνες για αυτή την κατάντια (επιζήμια για ζώα και ανθρώπους) είναι κυρίως οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις οι οποίες υποχωρούν σε κάθε εκβιαστική απαίτηση οργανωμένων συμφερόντων υπό την απειλή απώλειας ψηφοφόρων, αλλά και ψήφων βουλευτών που τους εκπροσωπούν, αδιαφορώντας για τις απόψεις του ανοργάνωτου γενικού συνόλου και το κοινό καλό. Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις εκλέγονται με οριακές πλειοψηφίες και υποκύπτουν σε παράλογες απαιτήσεις οργανωμένων μειοψηφιών για να μην καταρρεύσουν.

dimitri

Μια φόλα για σενα ΠΑΓΑΝΕΛΙ. Μαμάκα Κερκυραίε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης