Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την έκδοσή του στη Ρωσία ο Ρώσος με τα bitcoin

Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την έκδοσή του στη Ρωσία ο Ρώσος με τα bitcoin

Οι ρωσικές αρχές ζητούν την έκδοσή του για υπόθεση απάτης - Πριν από μια εβδομάδα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την έκδοσή του στη Ρωσία ο Ρώσος με τα bitcoin
Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ξανά το πρωί της Τετάρτης ο Αλεξάντερ Βίννικ, ο 38χρονος Ρώσος για τον οποίο το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ για υπόθεση «ξεπλύματος» με bitcoin ποσού 4 δισ. ευρώ.

Αυτή τη φορά το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί επί του αιτήματος των ρωσικών αρχών για την έκδοση στη Μόσχα του Βίννικ για απάτη καθώς, σύμφωνα με τα ρωσικά έγγραφα, συνδέεται με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιριών, με την απάτη να προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. 

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την έκδοση του 38χρονου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ρωσικών αρχών. Με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ήταν αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, καθώς όφειλε να προηγηθεί η εκδίκαση του ρωσικού αιτήματος έκδοσης και άφησε αιχμές, τονίζοντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν περίεργη, με δεδομένες τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Κλείσιμο
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, επίσης, την επανεξέταση της υπόθεσης σημειώνοντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης