Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την έκδοσή του στη Ρωσία ο Ρώσος με τα bitcoin

Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την έκδοσή του στη Ρωσία ο Ρώσος με τα bitcoin

Οι ρωσικές αρχές ζητούν την έκδοσή του για υπόθεση απάτης - Πριν από μια εβδομάδα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ξανά το πρωί της Τετάρτης ο Αλεξάντερ Βίννικ, ο 38χρονος Ρώσος για τον οποίο το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ για υπόθεση «ξεπλύματος» με bitcoin ποσού 4 δισ. ευρώ.

Αυτή τη φορά το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί επί του αιτήματος των ρωσικών αρχών για την έκδοση στη Μόσχα του Βίννικ για απάτη καθώς, σύμφωνα με τα ρωσικά έγγραφα, συνδέεται με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιριών, με την απάτη να προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. 

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την έκδοση του 38χρονου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ρωσικών αρχών. Με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ήταν αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, καθώς όφειλε να προηγηθεί η εκδίκαση του ρωσικού αιτήματος έκδοσης και άφησε αιχμές, τονίζοντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν περίεργη, με δεδομένες τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, επίσης, την επανεξέταση της υπόθεσης σημειώνοντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.
ΣΧΟΛΙΑ (2)

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Στο τελος η μέγιστη ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει να κοπεί στη μέση ο άνθρωπος κ ο μισος να παει ΗΠΑ κ ο άλλος μισος στη Ρωσία! Μην εκπλαγείτε..

Ξύδι

Οι δικαστικές αποφάσεις στην ελλάδα, δεν υποβάλλονται σε έλεγχο ή έγκριση από κανέναν υπουργό. Είναι αστείο να ζητείται η εφαρμογή του ρωσσικού δικαίου σε μια ξένη χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sev-rouvikonas-apeiles

Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με "μηδενικές ανοχές" θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας, γράφει το μέλος της αναρχικής ομάδας Γιώργος Καλαϊτζίδης