Υπόθεση bitcoin: Οργή στη Μόσχα για την πιθανή έκδοση του Ρώσου στις ΗΠΑ

Υπόθεση bitcoin: Οργή στη Μόσχα για την πιθανή έκδοση του Ρώσου στις ΗΠΑ

Κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δισ. ευρώ - «Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο η ετυμηγορία, θα έπρεπε να προηγηθεί το ρωσικό αίτημα», τονίζει η ρωσική κυβέρνηση, που χαρακτηρίζει «περίεργη» την απόφαση

Την οργή της Μόσχας και της ρωσικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την έκδοση στις ΗΠΑ
του 38χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ, για την υπόθεση του ξεπλύματος χρήματος μέσω bitcoin ύψους 4 δισ. ευρώ.

Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνει ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, καθώς όφειλε να προηγηθεί η εκδίκαση του ρωσικού αιτήματος έκδοσης και αφήνει αιχμές, τονίζοντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν περίεργη, με δεδομένες τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητεί την επανεξέταση της υπόθεσης και σημειώνει πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:
«Διαπιστώσαμε με λύπη την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης να συμμορφωθεί στο αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να εκδώσει τον Αλέξανδρο Βίννικ στις ΗΠΑ.

Θεωρούμε την ετυμηγορία άδικη και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας για την έκδοση του κ. Vinnik στη Ρωσία υποβλήθηκε στις ελληνικές αρχές. Με βάση το νομικό προηγούμενο, το ρωσικό αίτημα θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα, καθώς ο κ. Vinnik είναι πολίτης της Ρωσίας. Η ετυμηγορία είναι ακόμη πιο περίεργη, με δεδομένες τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Ξεπερνάμε το γεγονός αυτό, καθώς η δικαστική απόφαση δεν είναι οριστική. Το συμβούλιο του κ. Vinnik θα προσφύγει στο Ανώτατο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ελλάδας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στον υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδος.

Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να εξετάσουν το αίτημα του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας και το σκεπτικό της Ρωσίας και να ενεργήσουν με αυστηρή τήρηση του διεθνούς δικαίου».

ΣΧΟΛΙΑ (33)

ΝΙΚΟΣ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ; ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΤΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!

zz

Προσ τον ( ΝΙΚΟΣ08/10/201712:41 ). Καταρχάς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα έχουμε καλή όραση όλοι στο φόρουμ , εκτός και αν νομίζεις ότι με τα κεφαλαία θα μάς πείσεις για την ορθότητα της άποψης σου .Από που βγαίνει ότι το Ρωσσικό αίτημα στερείτε κάθε λογικής , και γιατί το Ρωσσικό αίτημα είναι σκανδαλώδης αφού είναι αίτημα , δεν υπαγορεύει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλευρά ποια πρέπει να είναι η απόφαση της , απλά της ζητά το αυτονόητο να εκδοθεί στην Ρωσσία , όχι γιατί είναι υπήκοος της άλλα επειδή και εκεί διέπραξε αδίκημα , και επειδή η Ρωσσία έκανε πρώτη αίτηση έκδοσης του και όχι οι ΗΠΑ , το ότι δεν είναι τελεσίδικη η απόφαση δεν σημαίνει ότι δεν θα θέλαμε να κάνουμε ένα δωράκι στον Τραμπ λόγο επίσκεψης στις ΗΠΑ του ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργού προσεχώς , σε ότι αφορά την ΕΛΛΗΝΚΗ νομολογία , μόνος σου αναγνωρίζεις ότι λειτουργεί κατά το δοκούν ( αφού λες - ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ) . Σε ότι αφορά την γνησιότητα η όχι του Ρωσσικού αιτήματος , αυτό και αν είναι κουφό εκ μέρους σου , λες και το αίτημα δεν έφτασε στις ΕΛΛΙΝΗΚΕΣ αρχές μέσω διπλωματικής οδού άλλα μέσω λαϊκής αγοράς ,το ότι συμφωνεί στην έκδοση του στην Ρωσσιά δεν είναι πρωτότυπο και ο Πασαρης που βρίσκεται στις φυλακές Ρουμανίας θέλει να εκτίσει την ποινή του στην ΕΛΛΑΔΑ , που βρίσκεις το παράλογο. Σε ότι αφορά τα μη δημοκρατικά καθεστώτα , προφανώς εννοείς και την ΕΛΛΑΔΑ που αποφασίζουν μόνη τους οι κυβερνόντες για σένα , εάν εννοείς την Ρωσσία τότε ζεις σε άλλο πλανήτη , εκεί έχυνε ελευθερία λόγο τουλάχιστον σήμερα , και πρόεδρο εκλέγει ο λαός της Ρωσσίας και όχι οι βουλευτές παζαρεύοντας τον ένα η τον άλλο (ανώτατο άρχοντα) όπως στην ΕΛΛΑΔΑ .αυτά τα ολίγα για σήμερα .

Bitcoin

Egw lew na ton kratisoume kai auton kai ta bitcoin tou. I anapty3i irthe kai emeis tha ti steiloume paketo se USA / RUSSIA? Malakes eiste?

pat

μα αφου υπαρχει δεδικασμενο ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ...αθωος ...ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ ... δεν βλεπω τον λογο εκδοσης......εξαλου βλεπω οτι ειναι αρρωστος και αδυναμος...ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑ ΤΟΥ

....

Ρωσοφίλοι, όποτε σας είχαμε ανάγκη είτε μας γράφατε είτε μας αγνοούσατε. Οπότε, καιρός ήταν να σας γλεντήσουν οι Ελληνικές φυλακές. Θα ανακαλύψετε ό,τι οι Έλληνες ... έχουν την προίκα και σας διασκεδάζουν με άνεση!

zz

Κάτσε πρώτα να εκδικαστεί η Ρωσσική αίτηση και μετά κακαρίζεις , όταν είχαμε ανάγκη τους Ρώσσους μάς βοήθησαν εμείς δεν τηρούσαμε τα συμφωνηθέντα βλέπεις η υπογραφές μάς είναι σαν της πόρνες , σε ότι αφορά το γλέντι , στην παρούσα φάση με το δικό σου πισινό γλεντά ο κάθε περαστικός και όχι των Ρώσσων .

Bitcoin. .!!!

Θησαυρός ο τύπος με τα bitcoin. .Δεν έχω ακούσει πολλούς να ασχολούνται με το ψηφιακό νόμισμα. .χεζονται οι Αμερικάνοι μήπως ξεφτιλιστει και χαθεί όλο το τραπεπικό και χρηματοοικονομικο οικοδημα. ..Στα ωπα -ωπα θα τον έχουν ή θα τον εξαφανίσουν

USA ! USA! USA!

ξυδακι στους σλαβο-ταταρους κ στα εγχωρια τρολ τους. Μπραβο στον Τσιπρα, επιτελους γλυφει τα σωστα ατομα

....

Eisai allou.... ksupna

πουτιν

λαφαζανη ακους; ...κατι πρεπει να κανεις...

Να εκδωθεί στο USA...

Θα περάσει καλα ο ρωοαπατεώνας μεγαλομαφιόζος, επίσης να ακολουθήσουν και μερικοί άλλοι ρώσοι που έχουν μπαστακωθεί στη βόρεια Ελλάδα...

παστουρμάς

S400 δεν πουλήσαν στους Τούρκους; Για ποια ελληνορωσική φιλία μιλάνε;

Μπαστουρμα

Τι θες να κάνει η Ρωσία να μην πουλήσει?? Όλη η οικονομία βασίζεται στα όπλα. Τι θες να κάνει δλδ. ?! Με την ίδια λογική και οι Γερμανοί που πουλάνε αυτοκίνητα στην Τουρκία είναι εχθροί μας Κτλ......... Δεν τα πούλησαν με σκοπό να πολεμήσουν την Ελλάδα.

Σχολιαστής

Όλο μπούρδες λένε οι Ρώσοι. Τα έφτιαξαν με τον Τούρκο και μας πουλάνε ψεύτικες φιλίες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης