ΕΛΣΤΑΤ: 25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις το 2016!

ΕΛΣΤΑΤ: 25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις το 2016!

Μειώνεται σταδιακά ο πληθυσμός της Ελλάδας - Επιδεινώνεται η εικόνα, το 2015 καταγράφηκαν 29.368 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις

Συγκλονιστικά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας αναφορικά με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

Το 2016 καταγράφηκαν 25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις. Συνεχίστηκε έτσι η θλιβερή εικόνα που υπήρχε και το 2015, όπου σημειώθηκαν 29.368 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις.

Tα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώνει η ΕΛΣΤΑΤ από τα ληξιαρχεία όλων των δήμων, στα οποία δηλώνονται και καταγράφονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 92.898 (47.882 αγόρια και 45.016 κορίτσια) καταγράφοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2015, που ήταν 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια). Το 2016 είχαμε δηλαδή 1.051 γεννήσεις περισσότερες από το 2015. Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες το 2016 ήταν 339, αυξημένες κατά 8,6% σε σχέση με το 2015 που ήταν 312.

Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση 2% και ανήλθαν σε 118.792 (60.526 άνδρες και 58.266 γυναίκες), έναντι 121.212 (61.798 άντρες και 59.414 γυναίκες) το 2015. Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 387, αυξάνοντας τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) σε 4,2, έναντι 4 το 2015.

Οι γάμοι ανήλθαν σε 49.632 (23.778 θρησκευτικοί και 25.854 πολιτικοί), παρουσιάζοντας μείωση 7,5% σε σχέση με το 2015, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 53.672 γάμοι (26.419 θρησκευτικοί και 27.253 πολιτικοί).

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία ανήλθαν σε 3.799, αυξημένα κατά 45,5% έναντι του 2015 που ήταν 2.611. Ενώ, το 2016 στα σύμφωνα συμβίωσης συμπεριλαμβάνονται 167 σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ανδρών και 50 σύμφωνα μεταξύ γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (43)

**

Οικογένεια και Ελλάδα είναι αστείο ανέκδοτο. Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που στη γονιμη παραγωγική ηλικία των 28-38 θα πάρει απόφαση να επενδύσει χρόνο και χρήμα σε τεκνοποίηση. Στην Ελλάδα; Ελεος. Ελεος ομως. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να χάνεις 25 χρόνια από τη ζωή σου ξαφνικά και άσκοπα με 70% πιθανότητα να διαλύσεις την οικογένεια. Δεν υπάρχει μέλλον για την ελληνική κοινωνία, γνωστο αλλωστε ηδη απο αρχες κρισης, και για αυτό αντικαθιστά τον παραγωγικό της ιστό με αλλοεθνείς μετανάστες και μονογονεικες οικογενειες. Το μοντελο της ευτυχισμενης συμβιωσης ψοφησε, δεν υπαρχουν γαμοι και πανηγυρια, μονο μιζερια δημιουργει αυτο το μοντελο και εξοδα. Ο κοινωνικος ιστος ειναι πληρως διαλυμενος και εκμαυλισμενος οχι οικογενεια δεν τον σωζει, ειναι σε ελευθερη πτωση και απλα ψαχνει τον πατο του βαρελιου για να ακουστει ο γδουπος της καταρρευσης. Ο χρονος και το χρημα ειναι πολυτιμα και η ζωη πολυ μικρη. Σε 10 χρονακια με 15 θα εχει ισορροπησει η κατασταση, μνημονιακι θα εχει ο Ελληνας, στα 8 εκ. θα εχει φτασει, μια χαρα.

Για να' χουμε καλό ερώτημα...

Αν αύριο δηλαδή ως εκ θαύματος εμφανιζόταν 5 εκ. νέοι Έλληνες και Ελληνίδες, όλοι σε παραγωγικές ηλικίες μεταξύ 25-45, έτοιμοι καταρτησμένοι σπουδαγμένοι κτλ. οπότε χωρίς κανένα επιπλέον έξοδο για την κοινωνία και τις οικογένειες, θα μπορούσε η Ελλάδα να τους απορροφήσει ή θα έπρεπε να τους διώξει όλους για την ξενιτια; Αν ήταν μόνο 2 εκ.; 1 εκ.; 500 χιλιάδες;

πυρρος

Τι ερώτημα είναι αυτό ???? Μια αύξηση πληθυσμου δεν σημαίνει αυτομάτως άνεργοι νέοι που ψάχνουν για δουλειά . Κάποιο ποσοστό από αυτούς θα κάνουν δικές τους δουλειές (μαγαζί, γεωργία, κτηνοτροφία , τουρισμό) , στις οποίες θα απασχολείται κάποιο ποσοστό από τους υπόλοιπους. Οι καταναλωτές θα είναι περισσότεροι , άρα θα υπάρχει ανάγκη και για μεγαλύτερη προσφορά υπηρεσιών και αγαθών. Μια μεγάλη αγορά προσελκύει και περισσότερες επενδύσεις , ενώ ταυτόχρονα εντείνει τον ανταγωνισμό και μπορεί να υπάρξει μείωση στις τιμές των προϊόντων ( σε άλλη τιμή αγοράζεις 10 αναψυκτικά , σε άλλη 1000 και σε άλλη 10.000 ) .... Άκυρος τελείως

Κάθε άλλο

Και γιατί να μην μειωθεί ο πλυθησμός; Αν θέλετε βιωτικό επίπεδο και κάτα κεφαλήν ΑΕΠ επιπέδου Δυτικής Ευρώπης, με το τρέχον συνολικό ΑΕΠ ο πληθυσμός θα πρέπει να πέσει μάξιμουμ στα 3-4 εκ. Αν δε θέλετε να είναι και όλοι ΔΥ, πρέπει να μείνουν μόνο 1 εκ όλοι κι όλοι. Αν μη τι άλλο, η χώρα πάσχει από υπερπληθυσμό, σε σχέση με τις δυνατοτητές της να προσφέρει εργασία με ικανοποιητικές απολαβές, προοπτικές μελλοντικής εξέλιξης, δημόσιες υπηρεσίες ποιότητας και συντάξεις σε όλους. Αν μείνουνε λιγότεροι, ίσως κάτι γίνει.

Dedekind

Είναι επιχείρημα αυτό; Αντί να δώσει η πολιτεία κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια και να εξασφαλίσει συνθήκες "υγιούς" εργασίας στη χώρα, δηλαδή αφενός όχι άλλη διόγκωση του δημοσίου, με έλεγχο και αξιολόγηση και αφετέρου ενίσχυση και προστασία του ιδιωτικού τομέα, σκεφτόμαστε ως λύση τη μείωση του πληθυσμού; Πάλι χωρίς δουλειά από τους κυβερνώντες, δεν λύνονται αυτόματα τα προβλήματα με μείωση του πληθυσμού...

Πραγματικοτητα

Πολύ μεγάλο ποσοστών των νέων οικογενειών ζει πλέον στο εξωτερικό. Εδώ στην αγγλία πολύς νέος κόσμος ανακάμπτει οικονομικά και κάνει παιδιά. Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα όμως με τις δηλώσεις των παιδιών στην Ελλάδα. Η πρεσβεία στο Λονδίνο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο. Κάποιος που θέλει να δηλώσει το νεογέννητο πρέπει να περιμένει μήνες για να βρει διαθέσιμο ραντεβού στην πρεσβεία για να ξεκινήσει τη διαδικασία. Από την άλλη το μωρό δεν μπορεί να πάρει βρετανική υπηκοότητα αν οι γονείς δεν έχουν βρετανικό διαβατήριο και δεν ζουν 5-6 χρόνια στη χώρα. Έτσι τα μωρά δεν μπορούν να βγάλουν ούτε ελληνικό ούτε βρετανικό διαβατήριο για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να δηλωθούν στο ληξιαρχείο αφού εδώ πρεσβεία δεν τους δίνει ραντεβού. Κι έτσι τα παιδιά δεν παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα και δεν έρχονται ελλάδα παρα περιμένουν να περάσουν τα χρόνια για να πάρουν τα αγγλικά χαρτιά. Να στελεχώσει το κράτος την πρεσβεία καλύτερα. Όχι ότι θα λυθεί το θέμα της υπογεννητικότητας, αλλά θα εξυπηρετηθεί πολύς κόσμος που θέλει να δώσει στα παιδιάτου την ελληνική υπηκοότητα. Ειδικά τώρα με το μπρέξιτ, όλοι θέλουν.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

Το ανεγκέφαλο Ελληνικό κράτος φρόντισε να τιμωρηθούν όσοι έκαναν παιδιά και φορολογικά μας αντιμετωπίζει ίσα και χειρότερα από όσους δεν έχουν παιδιά. Α! μην είμαι άδικος, μας δίνει την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για αγορά ΙΧ. Τα παιδιά μας τα κάναμε γιατί τα θέλαμε και θα αγωνιστούμε να τα μεγαλώσουμε. Κρίμα όμως γι'αυτή τη χώρα.

...

μια χαρα τα λες

πι

Ναι, κρίμα για τη χώρα. Πιο πολύ κρίμα για σένα όμως.Ρομαντικέ.

samakos

Δεν θέλετε να μάθετε το αντίστοιχο ισοζυγίων Τούρκων;

μπετοβλακας Λαθρονησι

απαγόρευση εκτρωσεων ( η Ελληνιδα δικαιουτε 3'εκτρωσεις τον χρονο δωρεάν )φόρο στους αγαμους -ατεκνους επίδομα στους πολυτεκνους μέσω της Εκκλησίας παροχή γης στα νέα ζευγάρια και κινητρα για παραμονή στην επαρχία .υποχρεωτικα απαγορεύση της τηλεόρασης μετα τις 11 το βράδυ.

nik

τι λες βρε? Δηλαδή δεν μπορώ να βρω γυναίκα επειδή είμαι σαν ανάποδο οχτώ, θα πληρώνω και φόρο από πάνω?

Ορφανό του Τσαουσέσκου

Τέτοιες βλακείες έκανε ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία (απαγόρευση αμβλώσεων, μέσων αντισύλληψης κτλ.) και το αποτέλεσμα μόλις κατέρρευσε ο "Υπαρκτός Σοσιαλισμός" ήταν μια γενιά από "παιδιά ενός νεκρού δικτάτορα" που τα παρατήσανε σε ορφανοτροφεία και πολλά από αυτά πουλήθηκαν σε κυκλώματα trafficking, πορνείας και εμπορίας οργάνων. Αυτό θέλεις;

NIKOS

Τα βόδια που κυβερνούν αυτόν τον τοπο ειναι πράγματι βόδια !!! Δώστε κίνητρα να κάνουν οι νέοι παιδιά , δώστε δουλείες να κάνουν οικογένειες οι νεοι !! Το μονο που σας νοιάζει ρε ΒΟΔΙΑ ειναι ο μισθός σας !!

Συριζαιος σανολογος-μπουρδολογος

Αντε συντροφοι, καιρος να λιγοστευετε σιγα-σιγα. Τωρα που μπατιρησατε και σας τα πηραμε ολα, δεν σας εχουμε αναγκη. Θα μας μεινουν και τα σπιτια σας να τα δωσουμε στους Πακιστανους που θα μας ψηφισουν απο δω και τουδε. ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ συντροφοι!

Τελικη Λυση λεγεται

Να το ψαξει οποιος εχει απορια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης