ΟΛΜΕ για διπλές εξετάσεις: Πιο εξεταστικο-κεντρικό το προτεινόμενο σύστημα

ΟΛΜΕ για διπλές εξετάσεις: Πιο εξεταστικο-κεντρικό το προτεινόμενο σύστημα

Κλίμα απόρριψης της πρότασης Γαβρόγλου στον κλάδο των καθηγητών - Ενισχύεται η παραπαιδεία, λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Βασικά σημεία του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων,
φαίνεται πως απέρριψε σε χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι το νέο σχέδιο των διπλών εξετάσεων είναι πιο εξεταστικο-κεντρικό σύστημα από το σημερινό, σύμφωνα με την Καθημερινή, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος και ανέφερε ότι υπάρχει σχεδόν καθολική αντίδραση του κλάδου στην πρόταση Γαβρόλου, ενώ θεωρεί ότι ενισχύεται η παραπαιδεία με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, η Ομοσπονδία φαίνεται ότι δεν συμφωνεί και με τη μετατροπή της τρίτης Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσουν οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόταση του υπουργείου Παιδείας και να αποφασίσει η καθεμία τη στάση της, εν όψει της συνέλευσης των προέδρων των τοπικών ενώσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις, καθώς με το σχέδιο Γαβρόγλου περιορίζεται η διδασκαλία μαθημάτων, ενώ υπάρχουν και αλλαγές στο ωράριο των μαθημάτων ειδικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δημήτρης

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (τώρα είμαι 40), μια ζωή θυμάμαι την ΟΛΜΕ να κατηγορεί το σχέδιο του κάθε υπουργείου, της κάθε κυβέρνησης. Από τις δέσμες που έδωσα εγώ, μέχρι το προτρινόμενο νέο σύστημα με τις διπλές εξετάσεις. Μια ζωή άκουγα ότι ... δεν μπορεί κάποιος να κρίνεται απο 4 μαθήματα, και να ισχύει και η περσινή βαθμολογία (δέσμες), ότι το Λύκειο αντί για σχολείο απλά σε προετοιμάζει για το πανεπιστήμειο, ότι το σύστημα γίνεται πιο "εξεταστικο-κεντρικό" μια ζωή αντίδραση. Πολύ θα ήθελα κάποτε να ακούσω την ΠΡΟΤΑΣΗ της ΟΛΜΕ. Ολοκληρωμένη, κοστολογημένη να την κρίνουμε.

ΑΑ

Ναι ρε έχεις δίκιο. Πως τολμάει ο ΟΛΜΕ - οι καθηγητές δηλαδή, να απορρίπτουν τέτοια φωτισμένα σχέδια που κατεβάζει η κούτρα του κάθε υπουργού; Σου φέρνει ένα πλάνο-φραγκεσταιν για τις Πανελλαδικες και σου λένε οι άλλοι ότι ΔΕΝ είναι καλό. Άστο το σύστημα όπως είναι! ΔΕ χρειάζεται ΚΑΘΕ χρόνο νομοσχέδιο για την παιδεία! Δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί ΚΑΝΕΙΣ και δεν μπορεί να προβλέψει ΚΑΝΕΙΣ και να κανονίσει τη μοίρα του. ΤΟΣΟ δύσκολο να το καταλάβουμε; Κοστολογημένο και αντίδια καπαμα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diki-xrisis-angis-ena

Ο άνθρωπος που φέρεται να ενημέρωσε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στην καφετέρια απολογήθηκε σήμερα - Παραδέχθηκε το τηλεφώνημα αλλά υποστηρίζει πως αμέσως μετά πήγε σπίτι του και ξανακατέβηκε όταν άκουσε φωνές, μετά την δολοφονία