Κεφαλονιά: Eκδήλωση για την «υιοθεσία» του χωριού Λακήθρα από τους Γάλλους στους σεισμούς του 1953

Κεφαλονιά: Eκδήλωση για την «υιοθεσία» του χωριού Λακήθρα από τους Γάλλους στους σεισμούς του 1953

Την ίδια περίοδο, η Γαλλία ανέλαβε την ανοικοδόμηση του κτηρίου της Alliance Française στο Αργοστόλι

Κεφαλονιά: Eκδήλωση για την «υιοθεσία» του χωριού Λακήθρα από τους Γάλλους στους σεισμούς του 1953
Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους με πανέμορφες παραλίες, μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα και 365 χωριά, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. 

Στις 12 Αυγούστου του 1953 ο Εγκελάδος χτύπησε την Κεφαλονιά και το νησί ισοπεδώθηκε από τα 7,1 Ρίχτερ του καταστροφικού σεισμού. Η βοήθεια από το εξωτερικό στους απελπισμένους Κεφαλονίτες ήταν μεγάλη. Τα πρώτα πλοία που έφτασαν για να συνδράμουν το νησί ήταν από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ενώ η Γαλλία «υιοθέτησε» το χωριό της Λακήθρας, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Αργοστόλι, έχει πανοραμική θέα και το 1823 το επισκέφθηκε ο Άγγλος φιλέλληνας ποιητής Λόρδος Βύρωνας.

Την ίδια περίοδο, η Γαλλία, εκτός από την ανοικοδόμηση της Λακήθρας, φρόντισε για την ανοικοδόμηση του παραθαλάσσιου χωριού Αγία Ευφημία και επισκεύασε το κτήριο της Alliance Française στο Αργοστόλι, μια σχολή εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, η οποία προσφέρει εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο με επικεφαλής Γάλλο καθηγητή. 

Κλείσιμο


Σήμερα στις 20.30 μ.μ, στο αμφιθέατρο της «Καλλιθέας» στην Λακήθρα σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος «Ριφόρτσο» σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού και την τοπική κοινότητα, οι κάτοικοι του χωριού θα πουν «Ευχαριστώ» στη Γαλλία απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην Εμμανουέλλα Σιναγκρά, επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Όσοι τυχεροί παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο τέλος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τραταμέντο (κέρασμα) με τοπικά γλυκά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης