Προαστιακός: Ξεκινούν από αύριο τα απευθείας δρομολόγια χωρίς μετεπιβιβάσεις

Προαστιακός: Ξεκινούν από αύριο τα απευθείας δρομολόγια χωρίς μετεπιβιβάσεις

Με τα νεα δεδομένα ευνοούνται οι επιβάτες από τον Σταθμό Αθήνας (Λαρίσης) προς αεροδρόμιο και προς Κιάτο, αλλά αναγκάζουν σε ταλαιπωρία αυτούς που ταξιδεύουν απευθείας από Κιάτο (κατ' επεκταση από Πάτρα και Αίγιο), αφού θα πρέπει πλεον να αλλάζουν τρένο - Διαμαρτυρία σήμερα των κατοίκων των Άνω Λιοσίων 

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας θα ισχύσουν από αύριο, Κυριακή, 30 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των έργων της ηλεκτροκίνησης στο Κεντρικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμό Λαρίσης).

Με τα νέα δρομολόγια οι επιβάτες που επιλέγουν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις τους θα μπορούν πλέον να μεταβούν απευθείας από το κέντρο της Αθήνας στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή στο Κιάτο, καθώς και αντίστροφα με μείωση του χρόνου διαδρομής έως και 20 λεπτά.

Με τα νέα δεδομένα ευνοούνται οι επιβάτες από τον Σταθμό Αθήνας (Λαρίσης) προς αεροδρόμιο και προς Κιάτο, αλλά αναγκάζουν σε ταλαιπωρία αυτούς που ταξιδεύουν απευθείας από Κιάτο (κατ' επεκταση από Πάτρα και Αίγιο), αφού θα πρέπει πλεον να αλλάζουν τρένο.

Την ίδια ώρα σήμερα στις 18:00  το απόγευμα 
κάτοικοι των Άνω Λιοσίων καλούν σε διαμαρτυρία για την κατάργηση του σταθμού στην περιοχή. Μάλιστα πραγματοποίησαν και την Παρασκευή διαμαρτυρία. 

Οι αλλαγές στα δρομολόγια δεν επηρεάζουν τις ισχύουσες τιμές των εισιτηρίων.

Ειδικότερα, καταργείται η γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο και δημιουργούνται δύο νέες γραμμές, με κεντρικό άξονα/κόμβο την Αθήνα (Σταθμό Λαρίσης):

α) η γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα και β) η γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα.
Επίσης, η Προαστιακή γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς τροποποιείται.
Θα λειτουργεί η γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς (τοπικό δρομολόγιο) και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, με τις δύο γραμμές να έχουν ανταπόκριση στο Σταθμό των Αθηνών.

Αναλυτικά οι νέες προαστιακές γραμμές που θα λειτουργήσουν από 30.07.2017 είναι:

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα:
Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, καθώς και τον Πειραιά, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα. Δρομολόγια θα εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο – ΣΚΑ προκειμένου να υπάρχει σύνδεση με το σιδηροδρομικό άξονα προς Βόρεια Ελλάδα.

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα:
Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Κιάτο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Κιάτου, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.
Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν από την γραμμή του Κιάτου προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα θα υπάρχει μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα:
Η γραμμή θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια με την Χαλκίδα και αντίστροφα. Θα υπάρχουν και ανταποκρίσεις με Αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το σταθμό του Πειραιά.

Επιπλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει πως από την Κυριακή 30.07.2017, η αμαξοστοιχία 884 Αθήνα - Καλαμπάκα, θα αναχωρεί νωρίτερα, στις 08:20 το πρωί, αντί 08:27 που ισχύει σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Γιαννης

Έλεος πως τα σκέφτονται αυτά και ποιοί! Για 4 λεπτά χάνεις το τρένο για Κιάτο και περιμένεις ΜΙΑ ωρα στον σταθμό κάτω Αχαρναι η 40 λεπτά στον σταθμό Λαρίσης για να πάρεις την ανταπόκριση για Κιάτο. Θα ήθελα να ήξερα τι εκσυγχρονισμός είναι αυτός!!!

farenight

Ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν.

Σ. Μοσχονά

Η σύνδεση του αεροδρομίου με το κέντρο ήταν το πρόβλημα βρε παιδιά; Αφού υπήρχε το μετρό!! Καταργήσανε απευθείας γραμμές που εξυπηρετούσαν χιλιάδες επιβάτες για να βάλουν ΑΛΛΗ ΜΙΑ απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου με το κέντρο; 'Ελεος!

ΑρχιΚορόιδο

Εχω βγάλει ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών επειδή ο προαστιακός με πηγαινόφερνε στην δουλειά μου χωρίς να κάνω τον γύρο του λεκανοπεδίου (Μεταμόρφωση-Πλακεντία). Είχα και περιθώριο να χαζοκαθυστερήσω το πρωί, είχα και περιθώριο να χαζοαργήσω το απόγευμα. Τα δρομολόγια που εξαφανιζόντουσαν/καθυστερούσαν με εκνεύριζαν αλλά έλεγα ας πάει στο καλό, δεν γίνεται κάθε μέρα. Οταν ο κόσμος ήταν πολύς και δεν χωρούσα έλεγα δε βαριέσαι, θα πάρω το επόμενο, θα καθυστερήσω και λίγο το απόγευμα, όλα καλά. Τώρα τί γίνεται? 2 δρομολόγια την ώρα! Αν δεν πάρω το ένα δρομολόγιο για κάποιον λόγο (ακύρωση, πολύς κόσμος, καθυστέρηση προσέλευσης στον σταθμό) μισή ώρα στο περίμενε στον σταθμό και βλέπουμε! Κατά τ' άλλα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή ήταν μπάχαλο στους ιταλούς για να την στρώσουν κλπ κλπ. Μπράβο παλικάρια μου! Εξαιτίας μου θα πέσει ο τζίρος του προαστιακού οπότε θα βρείτε δικαιολογία να κόψετε κι άλλο την σύνταξη της μάνας μου για να ισοφαρίσετε τα έσοδα! Να δώσουμε εντολή στον Κούλη να μας σώσει άμεσα!

Έλεος

Μήπως να σκεφτούν να τραβήξουν μέχρι λίγο πιο αρά τα δρομολόγια; Για ποιον λόγο να έχει τελευταίο δρομολόγιο προς αεροδρόμιο 21.03, αποκλείοντας τα προάστια από τις 9; Τα υπόλοιπα μέσα γιατί κλείνουν στις 12 και ο προαστιακός από τις 9;

Κάτε

Σήμερα το απογευμα 29.7.17 ξεκίνησε το δρομολόγιο των 18.44 απο το αεροδρόμιο προς Κιατό κανονικα και κατέβασαν τους επιβάτες στο σταθμό Αχαρναι χωρίς να δώσουν μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να εγκατάλειπεις τους επιβατες και δη αλλοδαπους τουρίστες ειδικά σε μια τετοια περιοχή. Τα λεωφορεία της τραινοσε που ηταν; σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε και να διαμαρτυρηθούμε;

Markella kostaki

Όσοι μένουμε Κορωπί ή Παιανία ή Παλλήνη πώς θα πηγαίνουμε στις δουλειές μας με 3δρομολόγια την ώρα και μάλιστα όχι κάθε 20 λεπτά, Έχετε σκεφτει;

alexilion

Άλλη μια ταλαιπωρία καλοκαιριατικα για τον φτωχό λαό. Γιατί κλείνουν τον Σταθμό Άνω Λιοσίων, τι πράγματα είναι αυτά δεν ντρεπονται έστω λίγο ? Πως θα μετακινηθεί ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας να πάει στις δουλειές του?Με τα πόδια ?

Αμαρυλλίς

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για όσους χρησιμοποιούν τον προαστιακό από τους σταθμούς Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Νέα Πέραμο, Μέγαρα κλπ και πηγαίνουν στην δουλειά τους στην Νερατζιώτισσα. Το βράδυ για να γυρίσουμε σπίτι μας θα πρέπει να περιμένουμε 56 λεπτά στον σταθμό Κάτω Αχαρναί, επειδή κάποιος αποφάσισε να χάνουμε το τρένο για 4 λεπτά.

κουλουβαχατα

Δεν ειναι μονο για τους δημοτες ανω λιοσιων το προβλημα εξυπηρετουνται πολλοι και απο ιλιον καματερο μεχρι και πετρουπολη απο τον προαστιακο των λιοσιων

Δημητρης

Δεν μειώνεται ο χρόνος διαδρομής κατά 25'.παραμένει ο ίδιος.αλλάζει η ώρα.θα ξεκινούν κ 25' νωρίτερα.Από Κιάτο ξεκινουσαν κάθε ώρα κ 25.Τώρα θα ξεκινουν κάθε ώρα παρά ένα λεπτό.Δυστυχώς καμία πρόοδος.παραμενουν οι τριτοκοσμικες συνθηκες.εντός κ εκτός τρένου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

areios_pagos

Αμφισβητεί την έρευνα σε βάρος του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Χαρακτηρίζει την κλήτευσή του μη νόμιμη και τους καλεί να επαναλάβουν την όλη διαδικασία με την προβλεπόμενη διαδικασία

astynomia-arxeio-ena

Οι δυο νεαροί ηλικίας 17 και 16 χρόνων, μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους που παραμένει άγνωστος, πήγαν με αυτοκίνητο στο εξοχικό που η ιδιοκτήτριά του απουσίαζε, έσπασαν την ξύλινη πόρτα και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να βρουν κάτι αξίας