Χίος: Μεγάλες ζημιές στις μαστιχοκαλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις

Χίος: Μεγάλες ζημιές στις μαστιχοκαλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις

Μέτρα άμεσης δράσης αποφασίζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου - Αναμένουν την Δευτέρα, την έλευση του κλιμακίου του ΕΛΓΑ

Προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα της Πέμπτης, 27 Ιουλίου, στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αποφασίζοντας μέτρα άμεσης δράσης, στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος astraparis.gr, η ΕΜΧ αναμένεται να ακολουθήσει την απόφαση που είχε λάβει για τις προηγούμενες ζημιές στην μαστιχοκαλλλιέργεια, από την βροχόπτωση της 18ης Ιουλίου 2017, για την ενίσχυση των πληγέντων και μόνο παραγωγών με ασπρόχωμα για να επιστρέψουν άμεσα στην συνέχιση της καλλιέργειας.

Παράλληλα, διεκδικώντας αποζημίωση από τις ζημιές των βροχοπτώσεων αναμένουν την Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, στη Χίο την έλευση του κλιμακίου του ΕΛΓΑ, που θα ελέγξει ταυτόχρονα τις αιτήσεις ζημιάς της 18ης και ταυτόχρονα της 27ης Ιουλίου 2017.

Στα χωριά, πάντως, επικρατεί κατήφεια, η εικόνα στις μαστιχοκαλλιέργειες είναι αποκαρδιωτική, ενώ επίσης αρνητικός παράγοντας στην ψυχολογία όλων είναι η πεποίθηση πως η όποια αποζημίωση λάβουν, αν και όποτε την λάβουν θα είναι ελάχιστη μπροστά στον κόπο και στο μαστίχι που παρασύρθηκε από την βροχή.

Πηγή: astraparis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

33
kanakakis0

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.