Επαγγελματίας της Καλαμάτας αρνείται την εγκατάσταση POS και στέλνει εξώδικο στην εφορία!

Επαγγελματίας της Καλαμάτας αρνείται την εγκατάσταση POS και στέλνει εξώδικο στην εφορία!

Δηλώνει διατεθειμένος κάνει μια μικρή υποχώρηση: να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της 

 Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.
 
Εξώδικη δήλωση
Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία, σύμφωνα με το
tharrosnews.gr  έχει ως εξής:

«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:

1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.
 
Ποσοστά από την τράπεζα

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.

2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.

3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.

Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.

Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».

Πηγή: tharrosnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ (87)

Γιαννης

Το παιδί του το στέλνει σχολείο, ποιος πληρώνει τους δασκάλους? Δρόμο θέλει για την επιχείρηση, ποιος πληρώνει? Νοσοκομείο θέλει για την υγεία του, ποιος πληρώνει? Δυστυχώς από λαμόγια και εξυπνάκηδες έχουμε πολλους να αναδείξουμε σαν έθνος.

Η τράπεζα

πληρώνει γελοίε

ΧΔ

Υπάρχουν ακόμη δημοκράτες Έλληνες, έστω και σπάνιοι. Οι υπόλοιποι έχουμε γυρίσει στο ραγιαδισμό. Για τους μαδουρικούς παραμένει το ερώτημα: αν το POS είναι ηθικό και καλό για την οικονομία, γιατί δεν το επιβάλλει καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα; όποιος ξέρει έστω και μία που οι επιστήμονες να έχουν εξαναγκαστικά POS να μας το πει

@

Τα pos έχουν επιβληθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετία σαν αποτέλεσμα εφαρμογής νέων τεχνολογιών και όχι με νομοθετικά μέτρα . Στις ΗΠΑ η εφαρμογή pos έχει προηγηθεί των ευρωπαϊκών χωρών . Επειδή όμως η οικονομία δεν είναι γενική , αόριστη και ακαθόριστη , καλό είναι να ψάξεις "τίνων την οικονομία" θρέφει στις συγκεκριμένες κοινωνικές-οικονομικές και πολιτικές συνθήκες η εν λόγω εφαρμογή .Οταν βρείς πειστικές απαντήσεις τα ξαναλέμε αλλά μέχρι τότε πάψε να κατηγορείς τους άλλους για ραγιαδισμό . ΥΓ. Αν με τη λέξη επιστήμονες αναφέρεσαι σε γιατρούς , δικηγόρους , μηχανικούς , γεωπόνους κλπ τότε σε αυτούς πρέπει να επιβληθεί πενταπλός έλεγχος με πενταδιάστατα pos και..... ουδεμία σχέση έχω με τους συριζανελ , ούτε επιθυμώ να αποκτήσω .

Είδες ο Μαδουρισμός;

Σε κάνει να μισείς ότι δεν μπόρεσες να γίνεις, γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός... Όταν τα φυτά διαβάζανε, εγώ έδινα μάχη για το λαό στις συνελεύσεις. Δεν πειράζει και ο Μαδούρο οδηγός λεωφορείου ήτανε, τι να μας πουν τώρα οι σπουδαγμένοι..

Αγύριγο κεφάλι

POS παντού!__________Ακόμη και στους ΠΑΠΑΔΕΣ!..___________Αλλιώς, ΔΕΝ τους καταβάλλω "τυχερά" τις κοτσίδες τους να κόψουν!..

Τα ιδια

Δεν θελουν το pos για ενα και μονο απλο λογο.Ανεξαρτητα απο το αν κοβουν αποδειξεις η οχι.Αν σε ενα μηνα πχ περασουν απο το λογαριασμο οψεως του pos 10.000e ενω αυτοι στην ταμειακη τους εχουν χτυπήσει 2.000e σε αποδείξεις, δεν θα μπορουν να δικαιολογησουν τη διαφορα των 8.000 e.ποιος τους τα έβαλε στο λογαριασμο τους 15,15 50,50 100,100 ευρω??χαρτζιλικι απο τη μαμα τους???Η εφορια λοιπον θα μπορει να βλεπει το τζιρο τους και να τους φορολογει αναλογα.με λιγα λογια κοψουν δεν κοψουν αποδειξη αν τα λεφτά περασουν απο το pos θα θεωρηθούν τζιρος και θα πρεπει να πληρώσει τουλάχιστον το ΦΠΑ

Planet

Eurobank 1,5% προμήθεια επί του τζίρου με cardlink. Υπάρχει άλλη τράπεζα στην γη με τόσο τεράστιες προμήθειες;

Planet

Την προμήθεια της τράπεζας επί του τζίρου ποιος θα την πληρώσει; Όχι εγώ πάντως.

@

Βεβαίως και θα την πληρώσεις εσύ , εκτός αν έχεις πειστική πρόταση για διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος πληρωμών .

Κλειστε τον!

H απάντηση να έρθει απο τους καταναλωτές, κανεις να μην ξαναψωνισει απο τον συγκεκριμένο καλομαθημένο απατεώνα, κλείστε τον τον γελοίο που νομιζει οτι θα κανει μια ζωή οτι γουστάρει. Στην αρχή λέει οτι με το POS "αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό", αλλά μετά μας λέει οτι αν παιρνει και αυτος καποια προμήθεια απο την τράπεζα τοτε εντάξει, θα το βαλει! Πόσο , μα πόσο συμφεροντολόγος? Πόσο κουτοπονηρος? Πόσο γελοίος? Το θεμα του ειναι πως θα κονομάει παραπανω δηλαδη, και οχι τα ανθρωπινα δικαιωματα και η ιδιωτικοτητα των καταναλωτών.... Ουστ ξεφτιλισμένε καραγκιόζη, κατι τέτοιοι απατεώνες ειναι για πολύ ξύλο, μέχρι να βάλουν μυαλο! Καλά για καποια σχόλια που τον αποθεώνουν κιολας τι να πω, η ηλιθιοτητα σε αυτη τη χώρα έχει σπάσει κάθε ρεκορ! Γεμισαμε ηλίθιους και ξεγάνωτους τενεκέδες!

Γίνεται

αυτομάτως ΣΥΝΕΤΑΙΤΕΡΟΣ με την εκάστοτε τράπεζα. Γκέγκε? Βλήμα εεε βλήμα. Αει σιχτήρ ρε τραπεζοπαράσιτο. Βρυκόλακα

Δυστυχώς

Η κίνηση αυτή ακόμη και αν καταλήξει σε αίθουσα δικαστηρίου δεν αναμένεται να έχει τύχη . Θα απορριφθεί για λόγους δημόσιου συμφέροντος απο την εφαρμογή και χρήση των POS με ατράνταχτο επιχείρημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής . Ως δείχνουν τα πράγματα τόσο ο ενδιαφερόμενος όσο και ο νομικός του σύμβουλος δεν έχουν καταλάβει "τι είναι το κράτος και ποιούς αντιπροσωπεύει" . Στην παντελώς μικρής πιθανότητας περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δικαιωθεί τελεσίδικα απο το ανώτατο δικαστήριο (μετά απο 10ετία δικαστικών αγώνων - το ελάχιστο) το κράτος έχει επιπλέον 4 έτη χρονικό περιθώριο για να εφαρμόσει την απόφαση....good wines !

Citizen

Ωραίος ο τύπος μόνος εναντίον του σάπιου συστήματος εύχομαι να δικαιωθει

@

Αποδείξεις κόβει; Ή ο καυγάς είναι για το πάπλωμα της φοροδιαφυγής ;

@11:35

O καυγάς ειναι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του καταναλωτη απο τις ...κακές τράπεζες, μας λεει, αλλά αν του δώσουν οι τράπεζες κανα χαρτζιλίκι τοτε θα ειναι εντάξει ο τύπος, δεν θα τον νοιάζει πλέον η παραβίαση της ιδιωτικοτητας των καταναλωτών, βασικά χέστηκε για τους καταλανωτές που ειναι και το βασικο του επιχειρημα στο εξώδικο, τα εξτρα λεφτά!!! Ειναι να γελάς με τα κουτοπονηρα λαμόγια!

tao

Μαλλον δεν καταλαβες καλα και δε διαβασες καλα. Μετα την αρνηση στην επιστολη, επιχειρηματολογει με το ιδιο νομισμα. Και η τραπεζα μια επιχειρηση ειναι που στη προκειμενη περιπτωση η μονη διασυνδεση που εχει ειναι το POS... μια χαρα τα λεει ο τυπος...

Η

τράπεζα σου κόβει αποδείξεις? Οι τράπεζες σου δίνουν για τις καταθέσεις σου το 50% από αυτό που κερδίζουν με την πώλησή τους? Τα χρηματιστήρια σου κόβουν αποδείξεις? Ο Σαββίδης σου κόβει αποδείξεις για τα υπόλοιπα πέντε σαπάκια που πέρασε με δόλωμα το ένα? Η ΑΚΤΩΡ σου κόβει αποδείξεις? Νομίζεις εσύ τώρα διόδια. Ο Μελιτζανίδης σου κόβει αποδείξεις στο τζόκερ και στα ξυστά? Στα γήπεδα σου κόβουν αποδείξεις? Οι ναυτιλιακές υποστήριξη και επισκευές κόβουν αποδείξεις τα δισεκατομμύρια που εισπράττουν καθημερινά και τα φυλάνε χωρίς καμία άλλη υποχρέωση στα δικά τους χρηματοκιβώτια? Οι εφοπλιστές σου κόβουν αποδείξεις? Το κράτος ΜΑΦΙΑ που κρύβει τα μαύρα του από τον Σόιμπλε και συνεργάζεται με τις ανωτέρω ΜΑΦΙΕΣ, σου κόβει αποδείξεις? Ποιος κάνει σε δαύτους έλεγχο ρε βλήμα? Γνωρίζεις όλα αυτά που πληρώνεις εάν αντιστοιχούν σε αυτά που σου παρέχουν? Η φοροδιαφυγή του Εσωτερικού είναι το πρόβλημα και ο σουβλατζής με τις 10 αποδείξεις που θα ξαναπάρει κρέας από τον ίδιο χασάπη. Δεν είναι οι ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ που βγάζουν ΕΞΩ καθημερινά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Ρε ουυυυυυυυστ ξ@φτιλισμένοι

arf

Δε στέκει. Μπορεί απλά να βάλει το καπέλο να το πληρώσει ο πελάτης αν θέλει κάρτα. Το κάνουν αρκετοί, μετρητά τόσα, κάρτα τόσα + την προμήθεια.

Ανίατος

Γιατί να αυξήσει τον τζίρο του, ας τιμολογήσει την διαφορά (προμήθεια) στον πελάτη του η τράπεζα αφού αυτή τον εισπράττει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dolofonos-moasaic-Mian

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις, καθώς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της δολοφονίας της Suzanne Eaton - Ο 27χρονος Γ.Π., που ομολόγησε το έγκλημα, είχε «πάθος» με τη φύση και γνώριζε σπιθαμή προς σπιθαμή τα σπήλαια του νησιού, τα οποία εξερευνούσε και ανέβαζε τα σχετικά βίντεο στο YouTube - Το ίδιο είχε κάνει και με την σπηλιά όπου έκρυψε την σορό της 60χρονης!

132