Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΑ - Ο Δ. Αναστασόπουλος θα κατέλθει με δικό του ψηφοδέλτιο από το χώρο της ΝΔ

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η πρώτη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών γνωστοποιήθηκε σήμερα και είναι από τον 37χρόνο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Οι εκλογές στον ΔΣΑ θα γίνουν την τελευταία Κυριακή του ερχόμενου Νοεμβρίου, εκτός αν αλλιώς αποφανθεί το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ (μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο του 2017).
            
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος θα κατέλθει στις εκλογές του ΔΣΑ με δικό του ψηφοδέλτιο από το χώρο της ΝΔ. Από τον ίδιο πολιτικό χώρο αναμένεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες ο οποίες μέχρι την 31 Οκτωβρίου πρέπει ανακοινωθούν, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα  των Δικηγόρων.
            
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος από το 2007 είναι στην μαχόμενη δικηγορία, με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Πληροφορικής. Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Την πρώτη του εμφάνιση στα συνδικαλιστικά δρώμενα την συναντάμε το 2014 όταν εξελέγη   για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ  με το συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων» του Γιάννη Αδαμόπουλου.
          
Κλείσιμο
Ως σύμβουλος του ΔΣΑ  (2014 – 2017) διετέλεσε: 1) μέλος των επιτροπών Ποινικού Δικαίου και Πληροφορικής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), 2) μέλος της μόνιμης επιτροπής Συνταγματικών – Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ και 3) μέλος της επιτροπής τηλεματικής του  ΔΣΑ.
          
Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναφέρει ότι «η  Ελληνική δικηγορία διέρχεται σήμερα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης αλλά όχι μόνον αυτής, τη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας». Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει: «Είναι κοινή η αντίληψη της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων ότι, ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων έχουν επιτύχει ελάχιστα έως καθόλου αποτελέσματα.

Με την πεποίθηση ότι:
α) Δεν μας αξίζει ένας Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμα και στις απολύτως βασικές απαιτήσεις των μελών του.
β) Η εκπροσώπηση των δικηγόρων δεν μπορεί να υποβαθμίζεται σε επίπεδο  διαρροών, παραπολιτικών σχολίων και ανούσιων προσωπικών αντεγκλήσεων. Η εκπροσώπησή μας δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη προσώπων που συστηματικά πλειοδοτούν στο λαϊκισμό, χωρίς ουδέποτε να καταθέτουν οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.
γ) Η φυγή προς τα εμπρός δεν επιτυγχάνεται μόνο με ατομικές πρωτοβουλίες ή μεμονωμένες προσπάθειες, όσοι άξιοι κι αν είναι εκείνοι που κάθε φορά τις αναλαμβάνουν.
δ) Είναι καθήκον όλων μας να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να παλέψουμε για μία πραγματική αλλαγή νοοτροπίας. Οφείλουμε συλλογικά να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες θα γίνουν πράξη από μία νέα διοίκηση, αντάξια του λειτουργήματός μας.
ε) Η μετάβαση του Δικηγορικού Συλλόγου στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Η μετάβαση των συνθηκών της δικηγορίας στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Η μετάβαση της Δικαιοσύνης στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Αρκεί να το επιδιώξουμε ειλικρινά, με πείσμα και αποφασιστικότητα, όλοι εμείς, οι δικηγόροι, μαζί!».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης