Κατάθεση Ράπανου στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens

Κατάθεση Ράπανου στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens

Ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ αναφέρθηκε στις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από την εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PWC) άλλα και από τον νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ, ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελής για τον Οργανισμό

Κατάθεση Ράπανου στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens
Με την κατάθεση του πρώην πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ (Νοέμβριος 1998- Απρίλιος 2000) κ. Βασίλη Ράπανου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Siemens ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Στην κατάθεσή του ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από την εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PWC) άλλα και από τον νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ ότι οι συμβάσεις με την Siemens ήταν επωφελής για τον Οργανισμό.

Ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην κατάθεσή του ο κ. Ράπανος: «Ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ, ο κ. Ξυπολιάς ( σ.σ. έχει αποβιώσει) μας είχε διαβεβαιώσει ότι η πρώτη εκτελεστή συμφωνία υλοποιήθηκε απολύτως και άρα ήταν επωφελής για τον Οργανισμό. Έτσι δώσαμε εντολή να προχωρήσουν η δεύτερη και η τρίτη. Η γνώμη των νομικών συμβούλων ήταν ότι οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και αφού δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις, οι εκτελεστές συμφωνίες θα πρέπει να προχωρήσουν».

Κλείσιμο
Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και στην επιλογή της εταιρείας PWC. «Η συγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων είχε επιλεγεί από τον ΟΤΕ και υπήρχε σύμβαση μεταξύ τους. Όταν εγώ και ο Συμεωνίδης ρωτήσαμε γιατί επελέγη η συγκεκριμένη εταιρεία η απάντηση ήταν ότι έχει γνώση του οργανισμού και θα ήταν πιο εύκολο να μας συμβουλεύσει για την εκτέλεση των έργων» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης