Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη: «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι, αλλάζει»

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη: «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι, αλλάζει»

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μπάντες του δρόμου, εκθέσεις με έργα προσφύγων και ντόπιων, εργαστήρια τσίρκου, capoeira, δημιουργικής γραφής και θεατρικά παιχνίδια

Με το σύνθημα «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει» αρχίζουν στις 23 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που κλείνει φέτος στη Θεσσαλονίκη τα 20 του χρόνια κι επιστρέφει εκεί που μεγάλωσε, στη Νέα Παραλία.
   
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα του φεστιβάλ δίνει φέτος έμφαση "στους αγώνες των προσφύγων για ανοιχτά σύνορα και άσυλο, στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, στους εργατικούς αγώνες και την πάλη της νεολαίας ενάντια στην επισφάλεια, στις διακρίσεις στην εργασία με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, στην επίθεση στη δημόσια υγεία, στις αντιστάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και την υφαρπαγή των κοινών αγαθών και των δημόσιων χώρων, στην πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, στις απειλές νέων πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή της Μεσογείου".
   
Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μπάντες του δρόμου, εκθέσεις με έργα προσφύγων και ντόπιων, εργαστήρια τσίρκου, capoeira, δημιουργικής γραφής και θεατρικά παιχνίδια, ενώ οι δύο μουσικές σκηνές, θα γεμίσουν με 24 συνολικά σχήματα που στηρίζουν το φεστιβάλ χωρίς καμία χρηματική αμοιβή.
   
Η είσοδος για όλες τις μέρες του Φεστιβάλ -από την Παρασκευή 23 ως την Κυριακή 25 Ιουνίου- είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, με έναρξη εκδηλώσεων μετά τις 19:00.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ilias

Για τους μπαχαλακιδες τους αναρχικούς και τους αναρχοαυτόνομους που είναι χειρότεροι από τους φασιστες θα γίνει καμία εκδήλωση;;;;;;;;;;;;;;;

Πρώnν τoξότns vυν X.Α

Άνδρας: --Γεια σου, πιστεύω ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα, όπως και τα ζώα και φυσικά οι γκέι πρέπει να εκτελούνται! .......... Γυναίκα προοδευτική αντιρατσίστρια (με σημαία KEEPΦA στην πλάτη): --Τι λες ρε ρατσιστή, χρυσαυγίτη; .......... Άνδρας: --Δεν είμαι ρατσιστής ούτε χρυσαυγίτης. Είμαι μουσουλμάνος πρόσφυγας και αυτά είναι τα πιστεύω της θρησκείας μου! ........... Γυναίκα προοδευτική αντιρατσίστρια (με σημαία KEEPΦA στην πλάτη): --Οοο, ζητώ συγνώμη. Δεν το γνώριζα. Ελπίζω να μην με περάσεις για ισλαμοφοβική!

Όταν

θα αρχίσουν τα "αδέρφια" τα τζιχάντια τις σφαγές να μας τα ξαναπείτε αυτά.....

Ελενα

τελικα αυτοι οι αντιρατσιστες ειναι πιο ρατσιστες απο τους ρατσιστες

Κχ

Και ακόμα χειρότερα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης