Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Ένα σωφρονιστικός υπάλληλος μεταξύ των συλληφθέντων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου
Ένας 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, ήταν ο προμηθευτής των κρατουμένων με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων και ο συνδετικός κρίκος με τους συγγενείς τους που του τα έδιναν για να τα παραδώσει.

Το κύκλωμα, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε είχαν εκτελεστεί δεκάδες παραγγελίες κρατουμένων για ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, τα οποία έφταναν στα κελιά μέσω του 48χρονου. Ο συγκεκριμένος εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του σωφρονιστικού για να τα εισάγει ανενόχλητος στη φυλακή έναντι υψηλής αμοιβής, που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 26.000 ευρώ στους έξι μήνες της δράσης του.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα του 48χρονου την ώρα που κατευθυνόταν προς τις φυλακές και βρήκαν μέσα τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 131 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 41,5 γραμμαρίων και τρία κινητά, τα οποία είχε παραλάβει λίγη ώρα στην περιοχή του Ρίου από άγνωστο μετά από παραγγελία κρατούμενου. Στο σπίτι του, στο κατάστημα που διατηρεί με την σύζυγο του και σε έναν ατομικό του αποθηκευτικό χώρο στην φυλακή, κατασχέθηκαν οκτώ κινητά και ένα τάμπλετ.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν οι συλλήψεις επτά Αλβανών ηλικίας 29 ως 42 χρόνων και δυο Ελλήνων ηλικίας 31 και 25 χρόνων που είναι έγκλειστοι των φυλακών, καθώς και δυο συγγενικών τους προσώπων, ένος 21χρονου άνδρα και μιας 50χρονης γυναίκας που προμήθευαν τον σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες των κρατουμένων. 

Στο σπίτι του 21χρονου κατασχέθηκαν άλλες έξι νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 314 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και τρία κινητά. Στο σπίτι της 50χρονης βρέθηκαν άλλα επτά κινητά και μικροποσότητα χασίς, ενώ κατασχέθηκαν και δυο αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά και δωροδοκία υπαλλήλου κατά περίπτωση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης