Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και τρεις στους δέκα ότι... μας ψεκάζουν!

Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και τρεις στους δέκα ότι... μας ψεκάζουν!

Το 49% έχει αρνητική άποψη για τους μετανάστες και η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσής τους - Ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται για την κρίση;

Ενδιαφέροντα ευρήματα για το τι πιστεύουν οι Έλληνες σήμερα, σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητάς τους, προκύπτουν από την έρευνα του ερευνητικού οργανισμού «ΔιαΝΕΟσις».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 62,1% αποδίδει την κρίση στις «δικές μας αδυναμίες», ενώ μόλις 9,7% πιστεύει ότι ευθύνονται κυρίως οι ξένοι.

Υψηλό παραμένει το ποσοστό (76%) που θεωρεί ότι ευθύνεται το κοινωνικό σύνολο εν γένει, το οποίο συνήθισε να ζει πέρα από τις δυνατότητές του.

Ακόμη, έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων αποδίδουν ευθύνες για την κρίση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα (59,4%, έναντι 77,3% τον Απρίλιο του 2015).

Αξιοσημείωτα ωστόσο είναι και κάποια στοιχεία της έρευνας, που δύνανται να αποδώσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους Έλληνες, αλλά και να αποκαλύψουν ενδεχομένως τα «πιστεύω» τους.

Χαρακτηριστικά, ένα αποτέλεσμα που προφανώς ενδιαφέρει πολλούς και θα συζητηθεί, είναι το ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι «υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα».

Ένα άλλο, ακόμα πιο αξιοσημείωτο στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι ένα διόλου αμελήτέο ποσοστό 26,5% των συμπολιτών μας πιστεύουν πως τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό είναι "αέρια ψεκασμού". Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 48% ανάμεσα στους αποφοίτους Δημοτικού, στο 42% στους αγρότες και στο 76% σε αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην "άκρα δεξιά".Εάν μάλιστα παρατηρήσει κανείς τις απαντήσεις όσων είπαν ότι "μας ψεκάζουν" στις υπόλοιπες ερωτήσεις της έρευνας, θα διαπιστώσει πως απαντούν πολύ πιο "αντιευρωπαϊκά" από τον γενικό πληθυσμό, πιο συντηρητικά σε θέματα μετανάστευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, το συμπέρασμα που προκύπτει από τις απαντήσεις τους εν συνόλω, είναι πως αυτοί οι άνθρωποι... δεν ζουν σε άλλο κόσμο, όπως ίσως θα βιαζόταν να τονίσει κάποιος κακεντρεχής. Τουναντίον, οι απαντήσεις τους δεν είναι τόσο διαφορετικές από της πλειοψηφίας, ώστε να συνιστούν ξεχωριστή κατηγορία. Αν μη τι άλλο, υπογραμμίζουν την έντονη διαχωριστική γραμμή που εμφανίζεται κρίσιμη σε πολλές από τις ερωτήσεις: την παιδεία.Όσο για το φλέγον ζήτημα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα, αρνητικά βλέπει τους μουσουλμάνους το 46,4% των ερωτηθέντων, έναντι του 36,3%, που έχουν θετική άποψη. Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη εικόνα, το 49% έχει αρνητική άποψη για τους μετανάστες και το 37,6% θετική.

Το 88,3% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί ότι ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλος και το 64,4% πιστεύει ότι συμβάλλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ το 58% έχει την άποψη ότι συμβάλλουν στη διόγκωση της ανεργίας. Μόνο το 25,4% βλέπει τους μετανάστες ως μέρος της λύσης του δημογραφικού προβλήματος.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει, την παραμονή των μεταναστών στη χώρα επιθυμεί το 2,2% (πλήρως) και το 17,5% σταδιακά και υπό προϋποθέσεις. Οι υπόλοιποι τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσής τους, με το 20% να είναι υπέρ της άμεσης απέλασης.

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Μας ψεκάζουν σίγουρα

Γιατί διαφορετικά ο κόσμος δεν έπρεπε να επιτρέπει στους πολιτικού που έφεραν τη χώρα σ'αυτη τη θέση ,απο Σιμίτη μέχρι το τεμπέλη της Ραφίνας και το χαζό Γιωργάκη να κυκλοφορούν .

Πληθωρισμός σαχλαμάρας

Δεν είναι μόνο οι ψεκασμοί.... ο πληθωρισμός σαχλαμάρας σε αυτά που ακούμε είναι απεριόριστος! και εμετικός!... συνωμοσίες, Σόρος και τοκογλύφοι, Εβραίοι κι εξωγήινοι, Νέα Τάξη σαχλαμάρας, μασόνοι και σατανάδες, τραπεζίτες και τραπεζοκόμοι, μογγόλοι και τετραγωνοκέφαλοι, κακές παγκοσμιοποιήσεις και κακοί φιλελέδες, ξενοτσολιάδες και πρακτοροκούληδες και λοιπά, και λοιπά,.... η σαχλαμάρα των αμόρφωτων συνωμοσιολόγων που διαβάζουμε δεν έχει όριο...

Πες μας λοιπον αφου ολα ειναι οπως φαινονται

Μορφωμενε κι αψεκαστε οπαδε των μνημονιων και κυνηγε του λαικισμου,ο Κουλης ειναι η πραγματικη αληθεια;Διαφωτισε μας.Ε ναι ο Σορος εντωμεταξυ ειναι η μητερα Τερεζα του σημερα,απορω πως τον εμπλεκουν οι συνωμοσιολογοι σε διαφορα παιχνιδια...

Πληθωρισμός σαχλαμάρας

Την πραγματική αλήθεια πρέπει να την ψάχνει κανείς μόνος του, αλλά σε βάθος. Ή και σε σχολεία, πανεπιστήμια και σοβαρά βιβλία από (επιστημονικά) αναγνωρισμένους συγγραφείς. Και να ενημερώνεται από σοβαρά δημοσιογραφικά μέσα, έστω κι αν του φαίνονται βαρετά, έστω κι αν δεν του κολακεύουν το συναίσθημα. Π.χ. για οικονομικά, ξεκινήστε από τις οικονομικές σελίδες σοβαρών εφημερίδων και σοβαρών sites. Μάθετε πώς δουλεύουν οι επιχειρήσεις και ποιά είναι τα κίνητρα της παραγωγής, των επενδύσεων και της αύξησης των εισοδημάτων. Ενημερωθείτε γιατί το διεθνές εμπόριο (παγκοσμιοποίηση) είναι τόσο χρήσιμο για όλους. Μάθετε γιατί οι τράπεζες είναι τόσο χρήσιμες για την οικονομία. Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα της ζώνης κοινού νομίσματος (optimal currency areas).

Για ενημέρωση

Προς ενημέρωση, "μνημόνιο" είναι το κείμενο της δανειακής σύμβασης που δεσμεύεσαι ουσιαστικά ότι θα έχεις τα μέσα να αποπληρώσεις το δάνειο που παίρνεις. Αν δεν θέλεις δανειακή σύμβαση, τότε δεν παίρνεις δάνειο. Δεν έχει νόημα να λες "δεν θέλω μνημόνιο". Το σωστό είναι τότε να λες "δεν θέλω να πάρω δάνεια!" (π.χ. θα σφίξω το ζωνάρι, θα απολύσω το μισό δημόσιο, θα κόψω μαχαίρι τις συντάξεις σε όλους όσους είναι κάτω των 67"). Έτσι, αν θέλετε να είστε συνεπής, να λέτε "είμαι αντιδανειακός" (το "είμαι αντιμνημονιακός" είναι άσχετο, αφού είναι αδύνατον να πάρεις δάνειο χωρίς δανειακή σύμβαση-μνημόνιο).

Εδώ 4 στους 10 ψηφίζουν αριστερούς άπλυτους,

Δεν θα πιστέψουν στο φιλτράρισμα; ΜΠΟΥΦΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Ρε γελοίε

Άπλυτοι είναι οι συντηρητικούρες φίλοι σου, συγνώμη ... οι συναγωνιστές σου που κατά παράδοση πλένονται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο!

Εκεί είναι το πρόβλημα..

Το πρόβλημα μάλιστα φανερώνεται σε όλες του τις διαστάσεις αν προσθέσεις αριστερά και ακροδεξιά μαζι. Έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά, αν τους βάλεις μαζί, στον πλανήτη. Αυτό τα λέει όλα. Η πιο ακραία μορφή δημαγωγια και οι πιο καταστρεπτικές ιδεολογίες εδώ είναι δημοφιλείς.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην αγορά των τροφίμων και ποτών προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα σε ποσοστό 32,5%Οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν με βάση την τιμή, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται η προτίμηση με βάση τα ελληνικά χρώματα του προϊόντος.Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, που είχε ως σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την ενδυνάμωση της παραγωγής. Με βάση την έρευνα, το 49,5% των καταναλωτών αγοράζει με βάση την τιμή, το 25% με βάση την αξιοπιστία του προϊόντος και μόνο το 21% επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΠ. ΕΣΥ ΣΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΓΟΡΑΖΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΖΕ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ, Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 23% ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΑΖΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!! ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!

Κοινή λογική

Σε όλες τις χώρες έτσι γίνεται. Οι καταναλωτές αγοράζουν φτηνά και καλά. Και καλά κάνουν να πιέζουν έτσι για φτηνότερα και καλύτερα. Είναι σαν φυσική επιλογή που, και με την παγκοσμιοποίηση, ωθεί και προς διεθνή εξειδίκευση. Π.χ. η Γερμανία αυτοκίνητα, η Ιταλία ζυμαρικά, η Γαλλία αεροπλάνα, η Κίνα φτηνά μικροπραγματάκια, η Ισπανία τουρισμό, οι Κυκλάδες τουρισμός και θαλάσσια σπορ. Έτσι λειτουργεί η οικονομία και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να βελτιώνουν τα προϊόντα τους και το κόστος παραγωγής. Αρκεί να μην ζουν σε ιδεοληπτική σοσιαλιστική χώρα που τους πεθαίνει στη φορολογία για να συντηρεί τεράστιο παρασιτικό κράτος με τεράστια πλήρη συμβούλων και κρυμμένων φορέων ώστε να αποστερεί τα κίνητρα για παραγωγή, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις.

αφιλοτιμος

Εγώ ξέρω ότι ψεκασμός γίνεται στα κ@λοκαναλα, τα ραδιόφωνα, το ιντερνετ και υπάρχουν και ψεκασμοί στις υπηρεσίες κάθε φορα που πληρώνονται οι κοπριτες, όποτε γιατί να ψεκαζουν τον αέρα; Άραγε υπάρχει λόγος;

*

Δεν είναι θεωρία συνομωσίας, ψεκάζουν για τα κουνούπια.. είναι γνωστό αυτό, όπως και σε περιόδους ανομβρίας.

Γιατί δεν τολμάνε ρε!!! Τρέμετε !!

Γιατί δεν τολμάνε τα αριστερό φασισταρια, και που θα έπρεπε ήδη, να κάνουν δημοψήφισμα για τους λαθροεισβολεις. Τουλάχιστον το 70% τον Ελλήνων θα ψηφίσει "άμεση απελάσει" για τους άπλυτους παράνομους φουσκωτό φερόμενους, μετά κάλεσμα Τσίπρα/Τασία.

12.05

λίγα λόγια για τον σοφό ελληνικό Λαό. Τον πιο έξυπνο του κόσμου.

@

Oι οποιες θεωριες περι ψεκασμων απ το εξωτερικο εχουν ερθει.Εσυ πιστευω γελας με τους "ψεκασμενους" και το θεωρεις γελοιο το θεμα αφου πρωτα εχεις κανει την ερευνα σου,ετσι δεν ειναι;Δε πιστευω να παπαγαλιζεις ατακες μονο καποιων...

Ψεκαστικό

..κι εσείς έχετε κάνει την έρευνα σας χρησιμοποιώντας ακαδημαϊκες δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κι όχι με βάση τη κάθε σαχλαμάρα (ψεύτο-επιστήμη) που μπορεί να γράψει ο καθένας στο Ίντερνετ, σωστά;

@

Ελπιζω να τους ψεκάζουν. Είναι προτιμοτερο από το να είναι τοσο ηλιθιοι.

Δημητρης

Πολυ υπουλο αρθρο με σκοπο να γελοιοποιηση το σοβαρο θεμα των αεροψεκασμων.Η προπαγανδα δεν εχει χρωματα παιδια ψαξτε το θεμα για γεομηχανικη και πως συνδεεται το θεμα με την πολυεθνικη μονσαντο αυτα.

Τοκογλυφικό ψεκαστικό

Και επιπλέον υπάρχει ειδικό ψεκαστικό για να νομίζουμε ότι είναι (ή δεν είναι;) τοκογλυφικό το ετήσιο επιτόκιο 1 ή 1,5% (;). Οι απόψεις μας για το τι είναι τοκογλύφος, και η ευκολία με την οποία χρησιμοποιείται και κολλιέται η λέξη "τοκογλυφία" παντού (από ολοκληρωτικά αμόρφωτους; ούτε κάνει δημοτικό δεν έχουν πάει;), σπάει όλα τα κοντέρ αγραμματοσύνης! Έπρεπε να το συμπεριλάβει κι αυτό η έρευνα, να ρωτάνε από ποιό επιτόκιο και πάνω θεωρείται τοκογλυφία. Και άλλη ερώτηση, πιο απομακρυσμένη, πχ "νομίζετε ότι αυτοί που δανείζουν το ελληνικό δημόσιο είναι τοκογλυφοι;". Θα είχε μετά ενδιαφέρον η σύγκριση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pyrgos

Στο επίκεντρο η ασφάλεια των μαθητών - Έλεγχοι της Περιφέρειας σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές - Κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας

periptero_bakogiannis_art

«Να κάνουν τον σταυρό τους να μην βγω δήμαρχος» η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων - Βανδαλισμοί από υποστηρικτές του δολοφόνου του Παύλου Μπακογιάννη που έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Χημικά από την αστυνομία στη Σταδίου

30