«Αν ζούσε η μητέρα μου θα ζητούσε την αθώωσή μου», λέει ο 22χρονος μητροκτόνος από το Αγρινίο

«Αν ζούσε η μητέρα μου θα ζητούσε την αθώωσή μου», λέει ο 22χρονος μητροκτόνος από το Αγρινίο

Μετανιωμένος για το αποτρόπαιο έγκλημα, μιλά στο protothema.gr -Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 7 μηνών


«Αν ζούσε η μητέρα μου θα ζητούσε την αθώωσή μου», λέει ο 22χρονος μητροκτόνος από το Αγρινίο
Το αλκοόλ του είχε «ποτίσει» τον νου και το σώμα οπλίζοντας το χέρι του 22χρονου Ανδρέα Μουτάφη, που το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου 2016 στην περιοχή Παραβόλα Αγρινίου, 
σκότωσε την ίδια του τη μητέρα, που λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε μπει ανάμεσα σε εκείνον και τον 18χρονο αδερφό του για να τους χωρίσει στον καυγά που είχαν.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο ίδιος, φανερά μετανιωμένος για το αποτρόπαιο έγκλημα, μιλά στο
protothema.gr
Κλείσιμο
μέσω του δικηγόρου του για τις στιγμές εκείνες που έβαψε τα χέρια του με το αίμα της γυναίκας που του χάρισε ζωή.

«Αν ζούσε η μητέρα μου και με έβλεπε στο δικαστήριο θα ζητούσε την αθώωσή μου. Έχω μετανιώσει πάρα πολύ για όλα αυτά που έγιναν. Ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη από τον πατέρα μου, τα αδέρφια μου και από τους θείους μου. Ήταν μια ατυχή στιγμή. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σκοτώσω τη μητέρα μου. Ποιος έχων σώας τας φρένας θα σκότωνε την ίδια του τη μητέρα;», λέει στο protothema.gr.

Στο πλευρό του όλο αυτό τον καιρό είναι ο πατέρας του, οι δύο αδερφές του, ο αδερφός του και οι θείοι του, τα  αδέρφια της μάνας του. Του συμπαραστέκονται γνωρίζοντας ότι ο Αντρέας δεν ήθελε να σκοτώσει τη μητέρα του αλλά εκείνη την ώρα μιλούσε το ποτό. 

Όλοι τους τον έχουν συγχωρέσει παρά τον πόνο που τους προκάλεσε. Ο δικηγόρος το , ο κ. Νίκος Καζαντζής από τη πρώτη στιγμή τον πίστεψε και τον βοήθησε να γλιτώσει τα ισόβια και να μην γεράσει μέσα στη φυλακή για ένα έγκλημα που έγινε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Ο Αντρέας γλίτωσε τα ισόβια γιατί έχει αποδείξει εμπράκτως τη μετάνοιά του. Του επέβαλλαν 10 χρόνια φυλάκιση για αυτή τη πράξη και δέχτηκε το  δικαστήριο ότι έγινε υπό καθεστώς πλήρους μέθης. Είχε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό μέθης, η ιατροδικαστική εξέταση στον Αντρέα έδειξε 1,53 αλλά αυτό πέντε ώρες μετά το συμβάν. Την  ώρα του συμβάντος πρέπει να είχε περίπου  φτάσει 2. Πολλές ώρες μετά κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τη μητέρα του. Όταν προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν οι αστυνομικοί και να του εξηγήσουν   τι είχε κάνει. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια, δεν μπορούσε να το πιστέψει γιατί τη στιγμή που είσαι μεθυσμένος βγάζεις έναν άλλον εαυτό. Πιστεύω ότι το δικαστήριο και η κοινωνία δεν τον έχει στιγματίσει σαν εγκληματία.  Επίσης, πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο θα γίνει  δεκτός ο ισχυρισμός  μας  σε σχέση με τη μέθη του που του διατάραξε τη συνείδηση και δεν θα μπορούσε να του καταλογισθεί το αδίκημα , ώστε να αντιμετωπιστεί με ευνοϊκότερες διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για κακούργημα μέχρι  δύο έτη», ανέφερε ο  κ. Νίκος Καζαντζής. 

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση όπως κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και οι μάρτυρες και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 7 μηνών. Η διαδικασία κύλησε ήρεμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη σπάζοντας τα ισόβια. 
 
Το χρονικό της τραγωδίας 

Το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου 2016, στην Παραβόλα Αγρινίου ο νεαρός Ανδρέας επέστρεψε στο σπίτι του και άρχισε να καυγαδίζει με τον 18χρονο αδελφό του. Όταν η μητέρα του προσπάθησε να τους χωρίσει εκείνος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τη χτύπησε. Η 44χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού τους. Ο 22χρονος αρχικά  τραυμάτισε ελαφρά τον αδελφό του με το μαχαίρι και στη συνέχεια επιτέθηκε στην μητέρα του ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μετά το έγκλημα ο 22χρονος δράστης έφυγε γρήγορα από το σπίτι και περιπλανιόταν με το φονικό όπλο μέσα στο χωριό, ενώ η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον αναζητούσε. Την αστυνομία ειδοποίησε ένας φίλος του ο οποίος τον είδε γεμάτο αίματα και παρόλο που συνομίλησε μαζί του δεν μπόρεσε να καταλάβει τι συνέβαινε και έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Η μεταφορά του στον ανακριτή το Φεβρουάριο του 2016 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης