Παρέμεινε στην Καστάνιανη Πωγωνίου το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης αλλά οι Αλβανοί κακοποιοί συνεχίζουν απτόητοι

Παρέμεινε στην Καστάνιανη Πωγωνίου το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης αλλά οι Αλβανοί κακοποιοί συνεχίζουν απτόητοι

Διαρρήξεις σπιτιών και νέα αναστάτωση στους λιγοστούς κατοίκους - Εκατοντάδες τα κρούσματα στην περιοχή του Πωγωνίου τα τελευταία χρόνια

Στις 12 Νοεμβρίου 2016, μέσα από το protothema.gr, είχαμε  γράψει για την απόφαση της κυβέρνησης, να κλείσει το ζωτικής σημασίας Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στην ακριτική Καστάνιανη Πωγωνίου. Το άρθρο αυτό προκάλεσε τεράστια αίσθηση, έφτασε και στη Βουλή ως ερώτηση, από τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστα Τασούλα.

Η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η Ομοσπονδία Πωγωνησίων, ομογενείς από Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία κλπ., μέσα από τα σόσιαλ μίντια αλλά και πολλοί Ηπειρώτες που ζουν στην Αθήνα κινητοποιήθηκαν, είχαν συναντήσεις με αρμόδιους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τελικά πέτυχαν την παραμονή (αυτό είναι σίγουρο) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στην Καστάνιανη (πριν λίγες μέρες μάλιστα αυτό αναφέρεται ρητά σε Φ.Ε.Κ.) και επίσης έλαβαν την υπόσχεση (άρα αυτό δεν είναι σίγουρο…) ότι το Τμήμα θα ενισχυθεί.Χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς "κινείται" το ελληνικό κράτος, είναι ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφτηκε την Καστάνιανη και όταν οι συνοριοφύλακες του έδειξαν πόσο κοντά στο χωριό βρίσκονυαι τα σύνορα με την Αλβανία, ένιωσε κάτι περισσότερο από έκπληξη για την αρχική απόφαση απομάκρυνσης του Τμήματος από το χωριό. Ανάλογη ήταν και η έκπληξη των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. στο Υπουργείο από το (ξανα) κοίταγμα του χάρτη της περιοχής του Πωγωνίου. Η αντίδρασή τους ήταν περίπου "Ωχ, αυτό το Τμήμα πήγαμε να κλείσουμε; ".

Τέλος καλό όλα καλά πάντως, τεράστια η συμβολή του protothema.gr στην παραμονή του Τμήματος στην Καστάνιανη. Μεταφέρουμε κι από εδώ, τις θερμές ευχαριστίες όλων των Καστανιανιτών προς το πρώτο σάιτ της χώρας.Καθημερινό φαινόμενο οι εισβολές Αλβανών διαρρηκτών σε σπίτια του Πωγωνίου

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μας, τα χωριά του Πωγωνίου αποτελούν εύκολο στόχο για τους Αλβανούς κακοποιούς. Οι συνοριοφύλακες καταβάλλουν κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπίσουν όλα τα κρούσματα παραβατικότητας. Θα διαβάζετε στο protothema.gr για καθημερινές κατασχέσεις τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών περιεχόμενων από την Αλβανία στην περιοχή του Πωγωνίου. Μέχρι και μουλάρια (!), χρησιμοποίησαν πρόσφατα οι αδίστακτοι διακινητές για να μεταφέρουν ναρκωτικά στη χώρα μας.

Στη διάρκεια του χειμώνα, στα χωριά της περιοχής, ζουν λίγοι κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι ζουν με τον φόβο των επιθέσεων στα σπίτια και στις περιουσίες τους, από Αλβανούς κακοποιούς. Οι διαρρήξεις σε σπίτια είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το "άνοιγμα" δυο σπιτιών στην Καστάνιανη. Οι διαρρήκτες τα έκαναν άνω κάτω, αναζητώντας προφανώς χρήματα. Αναγκάζονται τώρα οι ιδιοκτήτες σπιτιών που μένουν στην Αθήνα , να διανύσουν 1.000 χιλιόμετρα (500 χιλιόμετρα είναι η απόσταση Αθήνα-Καστάνιανη) για να μεταβούν στο ακριτικό χωριό και να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους.Φαίνεται ότι η δράση των Αλβανών έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά, καθώς πλέον αναζητούν μόνο χρήματα στα σπίτια που "ανοίγουν". Παλαιότερα, έκλεβαν τηλεοράσεις, οικιακές μικροσυσκευές, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια κλπ! Επίσης, μαγείρευαν και έτρωγαν στα σπίτια (!) καθώς δεν τους ενοχλούσε κανείς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφόδευαν όχι στις τουαλέτες των σπιτιών αλλά στα σαλόνια, τις κουζίνες τους κλπ! Δεν πρόκειται για μυθοπλασία ούτε για υπερβολή. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά που γράφουμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πάλι από την Καστάνιανη, είναι η σύλληψη πριν από λίγα χρόνια, Αλβανού κακοποιού που κοιμόταν μέρα μεσημέρι λίγο έξω απ' το χωριό έχοντας μαζί του τη λεία (οικιακές συσκευές και κλινοσκεπάσματα) από τις διαρρήξεις που είχε διαπράξει μαζί με συνεργό του σε περισσότερα από 10 σπίτια του χωριού. Δίπλα του είχε και γεμάτο όπλο, έτοιμο για χρήση! Ευτυχώς οι συνοριοφύλακες κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν.Θα αναρωτηθούν κάποιοι, "τι τα γράφετε αυτά, παντού γίνονται διαρρήξεις κλπ.".
Έχουν βέβαια δίκιο, αλλά να μην ξεχνούν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με περιοχή πάνω στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εθνικά ευαίσθητη, ειδικά μετά την κλιμάκωση της αλβανικής προκλητικότητας. Επίσης, πρόκειται για κανονικούς εισβολείς, καθώς μπαίνουν από αφύλαχτα περάσματα μόλις πέσει το σκοτάδι στη χώρα μας, δρουν στη διάρκεια της νύχτας και στη συνέχεια, επιστρέφουν στην Αλβανία.

Τέλος, νομίζουμε ότι δικαιούνται οι ακρίτες του Πωγωνίου, να δημοσιοποιηθούν μέσα από ένα μεγάλο σάιτ, όπως είναι το protothema.gr τα προβλήματα τους.

Άμεση και επιτακτική η ανάγκη για στελέχωση των ακριτικών φυλακίων

Θα επανέλθουμε, για τρίτη φορά, σ' ένα θέμα που έχουμε θίξει μέσα από το protothema.gr.
Περιμένουμε ακόμα την υλοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου (την είχε δώσει σε επίσκεψή του στην περιοχή τον Ιούνιο του 2015), για άμεση (τότε…) επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα.
Η παρουσία του Στρατού μας, ο οποίος αποσύρθηκε από τα φυλάκια επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, είναι πλέον απαραίτητη. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι Αλβανοί το έχουν πει ανοιχτά στους κατοίκους της περιοχής: "Τους Έλληνες στρατιώτες τους φοβόμαστε πολύ…".

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΚΩΣΤΑΣ21

Πέρασαν κοντά 30 χρόνια "εισβολής" των πλιατσικολόγων στην χώρα μας και ακόμα δεν έχουν χορτάσει , ακόμα δεν έχουν ξελιμάρει... Τι σόι ράτσα είναι αυτή, δύσκολα μπορεί κάποιος να την κατανοήσει. Μπορεί όμως με άνεση να τους χαρακτηρίσει" Ρομά της Ευρώπης".

RED

ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΗΡΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΥΜΑΤΕ.

ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Ο ΜΑΧΙΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΩΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ . Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΠΑΧΑΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ .ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΤ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ .ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ...ΕΛΛΑΔΑ .

ΟΚ

ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ'' ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ'' ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΙΣΩΣ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !

Eicke

Οταν οι καραβαναδες της ΕΛΑΣ δεν ξερουν ουτε το κτιριο που εργαζονται θα ξερουν που βρισκεται το χωριουδακι ? Και ολοι οι κατσαπλιαδες ενα πραγμα φοβουνται : τις σφαιρες. Οταν ξερουν οτι οι εντολες ειναι πυρ στο ψαχνο τοτε να δειτε ποσοι ληστες,λαθρουλοτομοι,εμποροι ναρκωτικων θα κανουν τα ιδια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yiosafat_main01

Ο Δημήτρης Δανίκας έβαλε στο ντιβάνι τον δάσκαλο της ψυχανάλυσης - «Οι περισσότεροι πελάτες θέλουν να λύσουν προβλήματα σεξουαλικής φύσης» - Τι είπε για τον Τσίπρα που όλο γελάει και για τη σχέση του Μακρόν με την Μπριζίτ

4
cache_726x510_Crop_medium_730140_442328_2562019

«Κλαίνε για σένα όλοι αυτοί που τίμησες όσο ζούσες» είπε ο γιός του Δημήτρη Χριστόφια - Δίδαξε τι σημαίνει να βάζεις το «εμείς» πάνω από το «εγώ», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

ste_1

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας πρέπει να γίνει με νόμο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα – Η Γεροβασίλη διαβίβασε το διάταγμα μετά την ανακοίνωση για εκλογές