Τσέχοι στη Ρόδο έκαναν εξαγωγές χασίς και καπνού

Τσέχοι στη Ρόδο έκαναν εξαγωγές χασίς και καπνού

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ενημέρωσαν τη Δίωξη Ναρκωτικών

Τσέχοι στη Ρόδο έκαναν εξαγωγές χασίς και καπνού
Ταχυδρομικώς μέσω ΕΛ.ΤΑ, έκαναν εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού το χασίς και τον καπνό που καλλιεργούσαν στα φυτώρια τα οποία είχαν στήσει στο αγρόκτημά τους σε αγροτική περιοχή της Ρόδου, ένα ζευγάρι Τσέχων οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο νησί!

Ο 44χρονος άνδρας και η 38χρονη γυναίκα καλλιεργούσαν συστηματικά 28 δενδρύλλια κάνναβης και 13 φυτά καπνού, ενώ διατηρούσαν και φυτώριο στο οποίου βρισκόταν σε ανάπτυξη καλλιέργεια καπνού στο χωριό της Ρόδου όπου διαμένουν! Την παραγωγή τους την ταχυδρομούσαν στο εξωτερικό, όπως αποκαλύφθηκε όταν στο ταχυδρομικό κατάστημα Ιαλυσού εντοπίστηκαν έξι πακέτα που περιείχαν πλαστικές συσκευασίες με ποσότητες λαθραίου καπνού!

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ενημέρωσαν τη Δίωξη Ναρκωτικών και ως αποστολέας ταυτοποιήθηκε η 38χρονη αλλοδαπή. Αμέσως οργανώθηκε έρευνα στο αγρόκτημα όπου κατοικεί το ζευγάρι και, εκτός από τα φυτώρια, κατασχέθηκαν 1.000 πλαστικές συσκευασίες κολλημένες με θερμοκόλληση που περιείχαν δυο κιλά και 179 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλα δυο κιλά και 822 γραμμάρια τριμμένου καπνού και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Κλείσιμο
Οι δυο Τσέχοι, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ακόμη 1.735 ευρώ και μια μοτοσικλέτα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών και καπνού και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης