Προσφεύγουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων

Προσφεύγουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων

Σε γενική συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι με ψήφισμά τους κατήγγειλαν τη στάση του πρωθυπουργού και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στα διεθνή όργανα - Δείτε το ψήφισμα

Ψήφισμα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο, προκειμένου να ασχοληθούν με την κυβερνητική επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης κατά του Τύπου, απειλώντας την ελευθερία του, αποστέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το οποίο έχει γίνει μόνιμος στόχος των κυβερνώντων, ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού τους τελευταίους μήνες.

Σε γενική συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ, τα ηγετικά στελέχη της οποίας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, συζητήθηκαν τα κρούσματα αυθαιρεσίας και προσωπικών επιθέσεων από την κυβέρνηση.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση έχει ως εξής:


ΨΗΦΙΣΜΑ

Μαρούσι, 19 Ιανουαρίου 2017

Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το protothema.gr και το newmoney.gr

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΕΣΗΕΑ, ΕΟΔ, ΔΟΔ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το protothema.gr και το newmoney.gr, αφού συζητήσαμε, με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ, για τις συστηματικές επιθέσεις που δέχεται η εφημερίδα μας και το site από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν, πάγια πλέον, κυβερνητικά στελέχη, και λαμβάνοντας υπόψη και τη συνολική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έναντι του Τύπου, καταλήξαμε στα εξής: 

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τη βαθιά μας ανησυχία για την τακτική του εκφοβισμού και της επιλεκτικής εχθρότητας που έχει η κυβέρνηση έναντι των Μέσων Ενημέρωσης και η οποία τελικά στρέφεται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση διακατέχεται από το άγχος του ελέγχου και της ποδηγέτησης της Ενημέρωσης, με την εφαρμογή μεθόδων, που θυμίζουν αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Όποιο Μέσο Ενημέρωσης, όποιος δημοσιογράφος δεν είναι αρεστός, στοχοποιείται συστηματικά, μέσω της συκοφάντησης και των ψεμάτων, με στόχο την απαξίωση είναι το Κυβερνητικό Δόγμα, το οποίο οδηγεί και σε ακραίες καταστάσεις: Τις συλλήψεις, ακόμη και την επιχείρηση κλεισίματος Μέσων Ενημέρωσης, όπως επιχειρήθηκε με τον αντισυνταγματικό νόμο για τα τηλεοπτικά κανάλια. Πρόκειται για μία πρακτική εφαρμογή του πολιτικού συνθήματος, που εισήγαγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός “ή εμείς ή αυτοί”.

Αντί να συμβάλλει, ως οφείλει, στην αντιμετώπιση της βαθιάς και πολλαπλής κρίσης, που έχει χτυπήσει το χώρο μας, με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, το κλείσιμο πολλών Μέσων και γενικής συρρίκνωσης του κλάδου, επιχειρεί σκόπιμα να περιορίσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, ενισχύοντας την καχυποψία, που έχει μία μερίδα της κοινωνίας έναντι των πάντων.

Η προτροπή που απηύθυνε πρόσφατα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες για να έχουν την υγεία τους (!!!), είναι ενδεικτική μιας αντίληψης των κυβερνώντων ότι “καλός Τύπος είναι ο κλειστός Τύπος”.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στη ρήση του Καμύ ότι “ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός”.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την εμμονή του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών να στοχοποιούν μονίμως στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, μη σεβόμενος καν το θεσμικό του ρόλο, καταφεύγει σε αήθεις και άνανδρες επιθέσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει η συμπεριφορά του. Μόλις χθες, από βήματος της Βουλής επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον Θέμο Αναστασιάδη και αδιαφορώντας προκλητικά για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, κατέφυγε σε φθηνά σχόλια, ακόμη και σε ψέματα για το πού διαμένουν ο εκδότης και η οικογένειά του! Προσέφερε ένα θλιβερό θέαμα, μία επίδειξη απροκάλυπτου αυταρχισμού που θα τον κυνηγά πάντα.

Είναι προφανές και γι' αυτό το καταδικάζουμε, ότι πραγματικός στόχος δεν είναι ο Θέμος Αναστασιάδης, αλλά το “ΠΘ” για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, και οι δημοσιογράφοι του, που αναδεικνύουν “ενοχλητικά” θέματα. Το διαπιστώσαμε με τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα για το πόθεν έσχες και τους διορισμούς, όταν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ με αδιάσειστα στοιχεία δέχθηκαν προσωπικές επιθέσεις – μόνον σε ρεπορτάζ βασισμένα σε καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κυβερνητική αντίδραση! Η επιχείρηση να εμφανίζονται οι δημοσιογράφοι ενεργούμενα και υποχείρια, είναι μία άθλια και επικίνδυνη μέθοδος.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ την απογοήτευση των κυβερνώντων, οι οποίοι συντήρησαν επί καιρό, σκόπιμα και τεχνητά, το δήθεν “πρόβλημα” για τα δάνεια του “ΠΘ”, για να πλήξουν την αξιοπιστία του, ώσπου αποκαλύφθηκε η αλήθεια: «Σήμερα η εταιρία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα» αναφέρει το σχέδιο πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους κινδύνους που προκαλεί αυτή η διαρκής στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση, με την εμφάνιση ακόμη και φυσικής βίας: προ μηνών το κτήριο, όπου στεγάζεται το “ΠΘ” δέχθηκε επίθεση με σιδερολοστούς, πέτρες και αιχμηρά αντικείμενα από τους δειλούς κουκουλοφόρους του λεγόμενου “Ρουβίκωνα” και μόνο από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ, ως εκ τούτου, ηθικά υπεύθυνους τους κυβερνώντες για τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων του “ΠΘ”, που παραδίδονται με τέτοιες μεθοδεύσεις βορά σε τραμπουκισμούς.

ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ προς την κυβέρνηση και κάθε ενδιαφερόμενο ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το protothema.gr και το newmoney.gr θα συνεχίσουν στηριζόμενα στην επαγγελματική ευσυνειδησία των εργαζομένων τη μαχητική δημοσιογραφία, που τα έχει φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών, χωρίς να φοβούνται τους παλικαρισμούς της κυβέρνησης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, να σταλεί επιστολή με βάση το ΨΗΦΙΣΜΑ στην ΕΣΗΕΑ, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο, προκειμένου να ασχοληθούν με την αυθαίρετη και καθεστωτική κυβερνητική συμπεριφορά, που απειλεί την ελευθερία του ελληνικού Τύπου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (107)

Φλαμπουρδάρης

Αυτό το φάντασμα του τύπου, τον Μουλο πουλο τον σωσία της Τασίας, το πρόσωπο της ημέρας που λενε, μη τον πειράξετε παρακαλω, τον έχει απορρίψει η φύση του, δείξτε συμπάθεια, λυπηθείτε τον.

mazi sas

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Αυτή είναι αντίδραση!!! Να ήταν έτσι και η αντιπολίτευση θα είχαμε σωθεί...

Finale του Εφιάλτη κοντά είναι

Μετά χορό στο Σύνταγμα. Την επόμενη μέρα δηκαστιριο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό για την συμμορία του Πινόκιο. Και μετά κλείσιμο τον συνόρων απο τον ΕΔ και άμεση απελάσει τον παρανομούν φανατικους απλυτους λαθροεισβολεις εκτός από τους Σύριους, που είναι πράγματι από πόλεμο. Θρησκεία ορθόδοξη, οικογένεια, ελευθερία και επιστροφή στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καθεστώς.

Μαύροι Δεξιοί

Μπράβο Αλέξη Τσίπρα Ας κάνατε την παράσταση όταν επί 50 χρόνια μας έκλεβαν οι γνωστοί δικοί σας. Μην το κόψετε πάλι εσείς που κοπτεσται για την ελευθερία του τύπου...

diiphovos

φασιστες της αριστερας, δεν μπορειτε να κρυφτειτε οσο και αν προσπαθειτε...ποτε ακριβως κυβερνηση στην Ελλαδα της μεταπολιτευσης εκανε τα αντιδημοκρατικα αισχη του συριζα???

Για φρεσκάρισε τη μνήμη σου

Παραστάσεις των ΜΜΕ κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων δόθηκαν πριν το 2015. Τότε που μιλούσαν κάθε μέρα για δήθεν ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα (κι αυτό πριν γεμίσουν τα νησιά μετανάστες) και το πως το μνημόνιο ταλαιπωρεί τον κόσμο κλπ. Και πως μπορείς να ξεχνάς το καλύτερο από όλα: AYTA ακριβώς έλεγε τότε και ο Τσίπρας (εκ του ασφαλούς κάνοντας τάχα αντιπολίτευση) και με τέτοια στήριξη που είχε από τα ΜΜΕ βρέθηκε από το 3% στην καρέκλα του πρωθυπουργού, επειδή τάχα αντιπροσπωπευε το καινούριο και το άφθαρτο. Κρίμα που ξαφνικά τώρα δεν εκτιμάει πλέον τον ρόλο του ΜΜΕ έτσι όπως τότε και δε νιώθει καν ευγνωμοσύνη για όσα έκαναν για αυτόν στο παρελθόν.

@ HAIVANIKA

Ξέχασες παπαδάκηδες χατζηνίκους κουρήδες χωνιά και κακό συναπάντημα ε!

Αλέξης

Ξεμπροστιάστε τους αριστερούς εκατομμυριουχους και ανθέλληνες κατσαπλιάδες ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ τους

ΕΛΛΗΝΕΣ ενωμένοι

Υπογραφές από όλους τους Έλληνες στον πλανήτη, για να φύγουν οι αλήτες προδότες του Πινόκιο και τα λαθρό πιθήκια που μας κουβάλησε, εκτός από τους Σύριους. Υπογραφές, ευρωπαϊκά δηκαστιρια, και μετά φιλάκι.

μπράβο πρώτο θέμα

είστε οι μόνοι αντικειμενικοί που έχετε μείνει απέναντι στα Σταλινάκια

ΕΛΛΗΝΕΣ ενωμένοι ενάντια χούντα

Για κάντε δημοσκόπηση η δημοψήφισμα με τους 10 εκατομιρια Έλληνες του εξωτερικού, για τον Εφιάλτη Αλέξη και τους παρανομους λαθροεισβολεις να γελάσετε. Κάντε το ρε.

Βαγγελης

Θεμο μαζι σας! Δειξτε ολη την ερυθροφασιστικη σταλινικη νοοτροπια τους και τον εγκληματικο αυταρχισμο που εχουν σπουδασει στο φυτωριο του ΚΚΕ (birds of the same feather !). Και μονο για την ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ και η ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ που εχουν φερει στον τοπο και μεσα στην Βουλη και ειδικα αυτος που λεει ότι είναι Πρωθυπουργος αυτοι οι ανθρωποι πρεπει να φυγουν για να ξεβρωμισει ο τοπος!

Ελληνας

Μπραβο σας !!!!!!!! κ συνεχιστε να ξεμπροστιαζετε αυτα τα χαχολια που δηθεν κυβερνανε , ημασταν κ θα ειμαστε μαζι σας καθε φορα που βγαζετε τις λαμογιες τους στην φορα ,κ απο οτι εχετε αποδειξει μεχρι τωρα αυτο το κανετε για ολους τους κυβερνωντες ολων των αποχρωσεων κ για αυτο φυσικα παραμενετε παντα πρωτοι σε κυκλοφορια , κ μακαρι να ζηταγατε κ υπογραφες συμπαραστασης απο τον απλο λαο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης