ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες στο υπουργείο Εργασίας

ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες στο υπουργείο Εργασίας

Αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών και των συνδικάτων συναντήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα  και εξέφρασε το βασικό αίτημά τους για «τη δημιουργία ανθρώπινων χώρων στέγασης με θέρμανση, τροφή, νερό και ηλεκτρισμό στα hot spot

ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες στο υπουργείο Εργασίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησαν σήμερα μέλη Ομοσπονδιών και συνδικάτων του ΠΑΜΕ με θέμα τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων στα hot spot και στους χώρους διαμονής τους, τα οποία, όπως τονίζουν, γίνονται εντονότερα από τη βαρυχειμωνιά.

Αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών και των συνδικάτων συναντήθηκε με τον Γιάννη 
Μουζάλα  και εξέφρασε το βασικό αίτημά τους για «τη δημιουργία ανθρώπινων χώρων στέγασης με θέρμανση, τροφή, νερό και ηλεκτρισμό στα hot spot και στους χώρους διαμονής των μεταναστών».

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Β. Σταμούλης, υποστήριξε ότι «ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στους χώρους διαμονής των προσφύγων-μεταναστών και ειδικότερα στα νησιά, όπου φιλοξενούνται. Το ζήτημα είναι ότι είπε ότι αυτά μπορούμε να κάνουμε».

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι «ως συνδικάτα διαφωνούμε με τα κέντρα κράτησης και με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας και εμμένουμε στα αιτήματά μας να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά αλλά και από τη χώρα μας, να διευκολυνθούν να πάνε στις χώρες του τελικού προορισμού τους».

«Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας να συγκεντρώνουμε βοήθεια από τα συνδικάτα από τους εργαζόμενους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτές τις μέρες που παραμένουν οξυμένα τα προβλήματα πρέπει η κυβέρνηση να μην κοροϊδεύει ωμά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απαιτούμε άμεσα να πάνε σε κλειστούς χώρους σε θερμαινόμενους χώρους».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης