Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα

Έρχονται ενισχύσεις του στρατού για να βοηθήσουν την κατάσταση - Στο πάρα ένα σώθηκε χθες από αναθυμιάσεις ένα ζευγάρι από τον Μεσόκαμπο - Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Με την απόφασή του αυτήν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί τη συνεργασία με τον στρατό που διαθέτει μηχανήματα έτσι ώστε να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως στη διάνοιξη των δρόμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι- Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σε ένα τμήμα του δρόμου Αυλωνάρι-Οκτανιά.

Κλείσιμο
Στα συγκεκριμένα τμήματα, παρά τις παρεμβάσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατή, λόγω της χιονοθύελλας, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε την Περιφέρεια να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, και τη Φωκίδα δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Ωστόσο, σε ολόκληρη την Περιφέρεια οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κινηθούν σε περιοχές όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Τραγική η κατάσταση στην Κύμη

Από την παραλία της Κύμης και πάνω παραμένουν εκατοντάδες πολίτες χωρίς ρεύμα από το πρωί του Σαββάτου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη, σύμφωνα με τους ντόπιους.

«Είμαστε αποκλεισμένοι στην Κύμη, προς την Ιερά Μονή Σωτήρος, στο μοναστήρι. Από χθες δεν έχουμε ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ούτε τηλέφωνο»,
τόνισε μία κάτοικος της περιοχής σήμερα στον ΣΚΑΙ, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα από τον χιονιά. «Τα ζώα μας ψοφήσανε. Είμαστε αποκλεισμένοι. Έχω την μητέρα μου ετοιμοθάνατη και εγώ έχω προβλήματα υγείας και κινδυνεύουμε να πεθάνουμε», δήλωσε η γυναίκα από την Κύμη Εύβοιας.



Στο Βίταλο εγκλωβισμένοι είναι κάποιοι κτηνοτρόφοι. Ερπυστριοφόρο μαζί με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκαναν πέντε ώρες να προσεγγίσουν το Μεσόκαμπο για τον απεγκλωβισμό μιας μητέρας και των δύο παιδιών της, καθώς το ένα χρειαζόταν να φθάσει άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν. Επίσης, απεγκλωβίστηκαν δύο άντρες από τον οικισμό Μουρτέρη. Με ειδικά οχήματα μεταφέρθηκαν και αρκετοί νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο της Κύμης, όπως και νοσηλευτές.

Στο πάρα ένα σώθηκε χθες από αναθυμιάσεις ένα ζευγάρι από τον Μεσόκαμπο Κύμης. Είχαν ανάψει την γεννήτρια για να ζεσταθούν, αφού όλη η περιοχή έχει μείνει από ηλεκτρικό ρεύμα από χθες το πρωί, και άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους από αναθυμιάσεις.



Η γυναίκα πρόλαβε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική και κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσιριώτη έσπευσαν στο σημείο. Βρήκαν τον άνδρα λιπόθυμο και σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κύμης. Λόγω, της σοβαρότητας της κατάστασης στο δήμο, έρχονται ενισχύσεις του στρατού με ειδικά μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους.

Πηγή: lamiastar.gr, evianews.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης