Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Τουρκία

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Τουρκία

Μέσα στο 2016 έχουν χάσει τη ζωή τους εξήντα έξι δημοσιογράφοι στην εκτέλεση του καθήκοντός τους

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Τουρκία
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ατιμωρησίας τιμάται από τα Ηνωμένα Έθνη στις 2 Νοεμβρίου. Στην εκστρατεία ενημέρωσης 2016 #endimpunity συμμετέχει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που εκπροσωπεί 600.000 μέλη από όλο τον κόσμο.
 
Μέχρι στιγμής μέσα στο 2016 έχουν χάσει τη ζωή τους εξήντα έξι δημοσιογράφοι στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο μία στις δέκα δολοφονίες διερευνάται.
 
Ταυτόχρονα στην Τουρκία οι Αρχές καθημερινά, παραβιάζουν την ελευθερία του Τύπου, μετατρέποντας τη χώρα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους. Σήμερα, 113 δημοσιογράφοι βρίσκονται έγκλειστοι με διώξεις εναντίον τους χωρίς να έχουν ουσιαστική νομική υπεράσπιση και κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες.
 
Τα γαλλικά συνδικάτα δημοσιογράφων και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ατιμωρησίας, με ανακοίνωσή τους απευθύνονται στους ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων: Κύπρου, Ισπανίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Βρετανίας και ζητούν να μη γίνουν συνένοχοι με τη σιωπή τους απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, απαιτώντας παράλληλα, να δοθεί ένα τέλος στην ατιμωρησία του τουρκικού καθεστώτος.
 
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών αναφέρει, ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με τους Ευρωπαίους συναδέλφους, καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε μορφής βία κατά των λειτουργών του Τύπου και καταγγέλλει το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Τουρκία.
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης