Τσοχατζόπουλος: Η αθωότητα μου είναι έκδηλη για όσους έχουν μάτια και βλέπουν

Τσοχατζόπουλος: Η αθωότητα μου είναι έκδηλη για όσους έχουν μάτια και βλέπουν

Υπεραμυνόμενος εκ νέου της αθωότητάς του, έστρεψε τα πυρά του κατά του εξαδέλφου του και συγκατηγορούμενού του, Νίκου Ζήγρα και παρασκηνιακών κύκλων του Γιώργου Παπανδρέου - «Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή», είπε

Τσοχατζόπουλος: Η αθωότητα μου είναι έκδηλη για όσους έχουν μάτια και βλέπουν
«Η ανάγκη και ο εκβιασμός μετέτρεψαν τον Νίκο Ζήγρα σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γιώργου Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ
». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος. 

Κλείσιμο
Υπεραμυνόμενος εκ νέου της αθωότητάς του στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά, ο πρώην υπουργός έστρεψε τα πυρά του κατά του εξαδέλφου του και συγκατηγορούμενού του, Νίκου Ζήγρα, αλλά και σε βάρος όσων οδήγησαν στην πολιτική και δικαστική δίωξή του, όπως την αποκάλεσε. 

Στην απολογία του, την οποία συνέχισε σήμερα για δεύτερη ημέρα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος είπε: «Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου».

Χαρακτήρισε «κομματική σκευωρία» την ποινική δίωξή του ενώ προχώρησε σε σχολιασμό των όσων ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Διαφθορά. 

Ανέφερε ο πρώην υπουργός: «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος».

Αναφερόμενος στο περιβόητο ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι η αγορά του σπιτιού ήταν διαφανής.

«Εξοστράκισαν το γιο μου, ένα παιδί οκτώ ετών, 200 χιλιόμετρα μακριά. ΕΣΑτζήδες του Ιωαννίδη έγιναν όλοι. Και όλα αυτά γιατί; Αφού εμένα κυνηγούσαν. Τι τους έφταιξε η οικογένειά μου;» συνέχισε ο πρώην υπουργός. 

Τέλος για τον Ν. Ζήγρα ξάδελφό του και συγκατηγορούμενό του υποστήριξε ότι «παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου τον οδήγησαν στο να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές». 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως η εταιρία Torcaso δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, καθώς είναι 100% ιδιοκτησία του εξαδέλφου του: «Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή», υποστήριξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης