Υπόθεση Μπεν: Βρήκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγούν στη λύση του μυστηρίου

Υπόθεση Μπεν: Βρήκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγούν στη λύση του μυστηρίου

Ίνες υφάσματος που μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του μικρού αγοριού βρήκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην Κω - Ήδη από την πρώτη ημέρα βρέθηκαν αρκετά οστά στο χωράφι στο οποίο για πάρα πολλά χρόνια υπήρχαν ζώα - Είμαι αγχωμένη, λέει η μητέρα του

Υπόθεση Μπεν: Βρήκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγούν στη λύση του μυστηρίου
Αντικείμενα και συγκεκριμένα ίνες υφάσματος που μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του μικρού Μπεν φαίνεται πως βρήκε η αστυνομία ενώ συνεχίζονται για δεύτερη η ημέρα οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στην Κω προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα ρίξουν φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού αγοριού. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ «η αστυνομία βρήκε αντικείμενα τα οποία μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του παιδιού». Τα κομμάτια υφάσματος θα εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους, 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των ερευνών έγινε γνωστό πως οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές που βρίσκονται στο νησί έχουν πει στην Κέρι Νίνταμ, τη μητέρα του επί 25 χρόνια αγνοούμενου αγοριού να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο», γεγονός που δείχνει ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως ίσως το χωράφι να κρύβει την απάντηση που κανείς δεν κατάφερε να δώσει από το 1991 μέχρι και σήμερα. 

Κλείσιμο


Η ίδια η Κέρι Νίνταμ δηλώνει «αγχωμένη» προσθέτοντας ότι «βλέπω και τους αστυνομικούς να είναι αγχωμένοι». «Τους βλέπω ότι δεν θέλουν να μου φέρουν τα φοβερά νέα (σ.σ. ότι βρέθηκαν τα οστά του Μπεν που σημαίνει ότι το παιδί είχε σκοτωθεί το 1991)» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας η κυρία Νίνταμ στη Daily Mirror.



Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, εκτιμά ότι το χωράφι, που τους υπέδειξε ένας από τους βασικούς μάρτυρες, η κατάθεση του οποίου ήταν καθοριστική για να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες, «πρέπει είναι γεμάτο από εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». 

Ήδη στις πρώτες οκτώ ώρες των ερευνών οι Έλληνες και οι Βρετανοί αστυνομικοί που ψάχνουν στο χωράφι που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε ο μικρός Μπεν στην Κω πριν από 25 χρόνια εντόπισαν δεκάδες οστά. Για να μπορούν μάλιστα να τα εντοπίσουν καλύτερα θα χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο κόσκινο που έχει μεταφερθεί στο σημείο.



Με κατάλληλους ελέγχους στα εργαστήρια που θα σταλούν τα οστά θα διαπιστωθεί αν προέρχονται από ανθρώπους ή από ζώα και στη συνέχεια αν διαπιστωθεί ότι είναι ανθρώπινα θα προχωρήσουν στη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Τη Δευτέρα οι ερευνητές δεν ανοιξαν μεγάλες τρύπες στο έδαφος αλλά αρκέστηκαν σε μια έρευνα σε βάθος 15 έως 30 εκατοστών.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός ερευνητής με χθεσινές του δηλώσεις στην Daily Mail δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι ζωντανός. 

«Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» δήλωσε ο Κάζινς και πρόσθεσε:  «Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα». 

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκεται στην Κω αποτελείται από 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα συλλέξουν από το πρώτο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της μεγαλύτερης εξαφάνισης που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστούν περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν οι έρευνες αποδειχτούν άκαρπες τότε οι ανασκαφές θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.




Εξοργισμένη η μητέρα του Μπεν με τον φίλο του Μπάρκα
Μπορεί για 25 ολόκληρα χρόνια να έψαχνε το παιδί της όμως η Κέρι δεν πίστεψε ποτέ ότι ο μικρός Μπεν ίσως να μην βρίσκεται στη ζωή. 

Η ελπίδα να κρατήσει και πάλι στην αγκαλιά της τον γιο της δεν έσβησε ποτέ. Ωστόσο φαίνεται πως κάτι έχει αλλάξει μέσα της τις τελευταίες ημέρες, αφού τρέμει στη σκέψη ότι θα αντιμετωπίσει το χειρότερο σενάριο. Αυτό που θέλει τον Μπεν να χάνει τη ζωή του σε ατύχημα. 

«Δεν πίστευα ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου ότι ο Μπεν είναι νεκρός... μέχρι τώρα. Έχω ξυπνήσει και έχω βρει το μαξιλάρι μου βρεγμένα με δάκρυα» δήλωσε χαρακτηριστικά  η μητέρα του Μπεν στην Daily Mirror.

Την ίδια ώρα δεν μπορεί να κρύψει την οργή της για τον μάρτυρα που δεν έσπασε την σιωπή του όλα αυτά τα χρόνια.

«Αυτός ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία πως μου αξίζει η αλήθεια - αλλά άξιζα την αλήθεια αυτή πριν από 25 χρόνια. Νιώθω ότι όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια επειδή ο Dino είναι πλέον νεκρός. Πώς μπορεί να κρατήσει ένα τόσο σοβαρό μυστικό  όσο αυτό όλα αυτά τα χρόνια;» διερωτάται η μητέρα του μικρού Μπεν.

Δείτε βίντεο: Υπόθεση Μπεν: Βρήκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγούν στη λύση του μυστηρίου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης