Αδιέξοδο με την άδεια και το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα

Αδιέξοδο με την άδεια και το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα

Οι αποκαλύψεις από το protothema.gr έκαναν και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για «ποινικές ευθύνες» στην υπόθεση - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση - Καλούν τον επίδοξο καναλάρχη να «απολογηθεί» στη Βουλή

Διαστάσεις πολιτικού τυφώνα, παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τις παράτυπες δανειοδοτήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και για το εικονικό πόθεν έσχες που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης των καναλιών. Κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν να κάνουν πλέον λόγο και για ποινικές ευθύνες για τα πρόσωπα ενεπλάκησαν στον σχετικό διαγωνισμό
. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν συντονισμένα να πέσει άπλετο φως στα δάνεια Καλογρίτσα που δόθηκαν από την Τράπεζα Αττικής. Αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει οτι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
εξελίσσεται ομαλά και καλεί τους πλειοδότες να καταθέσουν την πρώτη δόση των τιμημάτων που πρόσφεραν ως την Δευτέρα.

Απαντώντας στα νέα πυρά της Νέας Δημοκρατίας που οργάνωσε χθες ειδική συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει εκ νέου τον διαγωνισμό, η κυβέρνηση απάντησε οτι το καθεστώς ανομίας τελείωσε και οτι θα πρέπει όλοι να σεβαστούν τους νόμους του κράτους.

Όλα δείχνουν οτι η κυβέρνηση διά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που έχει την εποπτεία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν έχει πρόθεση να κηρύξει έκπτωτο τον κ. Καλογρίτσα, έχοντας αποφασίσει να αναμένει την ερχόμενη Δευτέρα, για να διαπιστώσει αν θα καταβάλει την δόση των 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Εφόσον ο επιχειρηματίας καταβάλλει το ποσό, τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην αδειοδότησή του. Αν δεν καταβάλλει το ποσό, τα πράγματα απλοποιούνται καθώς εκπίπτει αυτοδικαίως και η άδεια μεταβιβάζεται στον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αλλά και τα κανάλια αναμένουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν την Παρασκευή. Οι νομικοί σύμβουλοι των καναλιών κατέθεσαν χθες τα υπομνήματά τους στο δικαστήριο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Ίσως και η κυβέρνηση να ελπίζει οτι ο κ. Καλογρίτσας μπορεί να αποβληθεί από τον διαγωνισμό διά της δικαστικής οδού, χωρίς να χρειαστεί η ίδια να λάβει μέτρα και να αναγνωρίσει με έμμεσο τρόπο οτι δεν πήγαν όλα καλά στην διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυξάνονται καθημερινά οι φωνές στην κυβέρνηση που υποστηρίζουν οτι ο κ. Καλογρίτσας δεν μπορεί πια να λάβει άδεια τηλεοπτικού καναλιού, διότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη αναταραχή που δεν θα μπορέσει να την αντέξει η κυβέρνηση.
Χθες το πρωί, άλλος ένα υπουργός , ο Π. Κουρουμπλής, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αλλά και η Τράπεζα Αττικής μεταχειρίστηκε τον κ. Καλογρίτσα

«Αν αποδειχθούν τα στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές» είπε ο υπουργός Εσωτερικών για όσους ανακήρυξαν τον εργολάβο ως καναλάρχη.
Ταυτόχρονα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Ν.Δ. απαίτησαν να κατατεθεί το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Βουλή, αλλά και να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον διαγωνισμό, σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η Νέα Δημοκρατία οργάνωσε και ειδική συνέντευξη τύπου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση οτι φέρει ακέραια την ευθύνη για την προνομιακή μεταχείριση του Χρ. Καλογρίτσα.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους. Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των «λυτών και δεμένων» να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης,πέφτει στο κενό» απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου. «Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

«Κόκκινα» τα βοσκοτόπια

Όπως αποκάλυψε εξάλλου χθες το protothema.gr, η εταιρεία του Καραμπάτσου που δώρισε έκταση 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη στην εταιρεία του Χρ. Καλογρίτσα για να περάσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες, έχει σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,8 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (της είχε δοθεί το 2007 από τη Λαϊκή Τράπεζα). Η αποκάλυψη του “κόκκινου δανείου” προκαλεί νέα ερωτηματικά για το πως η αρμόδια επιτροπή της ΓΓΕΕ έκρινε άρτιο και επαρκές το πόθεν έσχες του επιχειρηματία, ανακηρύσσοντάς τον οριστικό πλειοδότη.

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ΑΓΥΙΑ του κ. Καραμπάτσου, υποθηκεύτηκαν από την τράπεζα προκειμένου να λάβει δάνειο πριν από εννέα χρόνια.

Το δάνειο με υποθήκη τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, είχε δοθεί το 2007 από την Λαϊκή Τράπεζα (η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς) και ήταν της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του www.protothema.gr, το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται και έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «κόκκινο» ενώ η αξία του με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασε στα 1,8 εκατ.ευρώ!

Με δεδομένο ότι το δάνειο του 2007 είναι μη εξυπηρετούμενο, προκύπτει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία «ΑΓΥΙΑ ΑΕ» ανήκουν επί της ουσίας στην τράπεζα η οποία έχει σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο. Άρα δεν μπορεί το οικόπεδο της εταιρείας που έχει κόκκινο δάνειο να παραχωρηθεί ως υποθήκη, εγγύηση ή ως ενέχυρο σε οποιονδήποτε τρίτο, όπως στην περίπτωση αυτή συνέβη με τον Σπύρο Καραμπάτσο που έδωσε το ακίνητο των 5.000 στρεμμάτων στον Χρήστο Καλογρίτσα για να λάβει πόθεν έσχες.

Δείτε εδώ πώς είχε αντιδράσει ο πρώην κοινοτάρχης Περαχωρίου Ιθάκης Χρήστος Σκληρός, όταν έμαθε από τον δημοσιογράφο του Alpha ότι το συγκεκριμένο βοσκοτόπι αποτελεί εγγύηση για τις τηλεοπτικές άδειες


 Αλλά οι αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση του κ. Καλογρίτσα δεν σταματούν εδώ. Χθες αποκαλύφθηκε επίσης οτι ο Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν στις αρχές του 2015. Για φοροδιαφυγή τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, ελέγχεται και ο γιός του Ιωάννης Βλαδίμηρος, ο οποίος εμφανίζεται και ιδιοκτήτης της εταιρείας που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ! αυτή η κυβέρνηση έχει πλέον χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση! ζούμε καιρούς χούντας! πρέπει να του ρίξουμε τώρα όπου τους βρίσκουμε να τους γλεντάμε!

.

δε θελουμε εκλογες ! να πας μονος σου

Σιχάματα

Πέσανε σαν τα λυσασμένα σκυλιά στο κουτί με τα λεφτά οι πεινασμένοι Αριστεροί και θα φάνε και τα μουστάκια της καλογρίτσας τώρα... Σιχάματα...

Νιξον

Το βατοπαιδι του συριζα

Ηλιας

Η ελπιδα δεν ηρθε ποτε εχασε το τρενο

Γιωργος

Καντε εκλογες να μιλησει ο κυριαρχος λαος που τον εξαπατησατε

Οχι ακομα

ασε να νιωσει ο κοσμος στο πετσι του τους λαθρο,τις μειωσεις στις συνταξεις,τον ενφια που καταργηθηκε,τα νεα μετρα που ερχονται τον επομενο μηνα και θα χτυπησουν το δημοσιο,τον Κοφτη και μετα να γινουν εκλογες..........

Παναγιωτης

Η απαντηση στις εκλογες για να εξαφανιστουν απο τον εκλογικο χαρτη οι ψευτες

Ninpou

Εμένα η απορία μου είναι πως ο Μαρινάκης που κέρδισε με αντίτιμο στα 78 αν θυμάμαι καλά και ο Σαββίδης γιατί να δεχτούν ότι ο διαγωνισμός είναι έγκυρος. Αν δεν ήταν ο Καλογρίτσας ίσως να μην ανέβαιναν τα ποσά σε αυτά τα επίπεδα. Ποθεν έσχες έπρεπε να έχουν κοιτάξει πριν τον διαγωνισμό όχι μετά. Για να δούμε πως θα αντιδράσουν όλοι.

Γιώργος

Εργολάβος της χούντας ο μπαμπάς τσιπρας με εργολάβους της δημοκρατίας ο γιος. Με εργολάβους καναλάρχες τοσα χρονια το ΠΑΣΟΚ. Τελικα εργολάβος γινε να γουστάρεις.

Θανος

Μια τετραετια καραμανλης μια τετραετια παπανδρεου πιο λιγο ο σαμαρας και σε λιγο καιρο και ο τσιπρας Απλα μαθηματικα

Πράζ;

Ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι τους μάδησε ο ΣΥΡΙΖΑ που τους πήρε τα σώβρακα μαζί με 250 εκατ. Όχι παίζουμε! Γιαυτό πάνε να ρίξουν -όχι τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορούν- αλλά τον διαγωνισμό για να τους έρθει φτηνότερα. Αχχχχχχχχ- Ωχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eirini

Η 32χρονη επανέλαβε ότι δεν τον έσπρωξε ποτέ,  ότι φοβήθηκε και τον κλείδωσε στο μπαλκόνι  περιμένοντας να έρθει η αστυνομία - Επέρριψε ευθύνες στην οικογένειά του για την κατάστασή  του - Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

5
20902716

Άκρως προβληματικές χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα για τον ορισμό του βιασμού - Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε ως βάση συζήτησης τονίζει και ζητά να αποσυρθούν - «Η πρόταση είναι ακόμα χειρότερη από το ισχύον άρθρο 336» σημειώνει

2