Αίγινα: Η μοίρα του καπετάνιου και οι δραματικές προσπάθειες για τη σωτηρία της μικρής

Αίγινα: Η μοίρα του καπετάνιου και οι δραματικές προσπάθειες για τη σωτηρία της μικρής

Τρία χρόνια πριν, σαν χθες, ο άτυχος Στέλιος Τρίμης είχε χάσει τον πατέρα του - Μάταια προσπαθούσαν οι γιατροί να δώσουν πίσω στη μικρή τη ζωή που δεν έζησε 

Αίγινα: Η μοίρα του καπετάνιου και οι δραματικές προσπάθειες για τη σωτηρία της μικρής
Ο καπετάνιος Στέλιος Τρίμης ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, όπως κάθε μέρα, για το συνηθισμένο του δρομολόγιο από την Πέρδικα στη Μονή. Πιθανόν και να μην θυμόταν ότι τρία χρόνια πριν, στις 16 Αυγούστου, σαν χθες δηλαδή, είχε χάσει τον πατέρα του, όμως δυστυχώς για τον ίδιο, αυτή η μοίρα, που παίζει ενίοτε δραματικά παιχνίδια στη ζωή των ανθρώπων, χτύπησε ξανά.

Σε μια θλιβερή επέτειο από αυτές που ο χρόνος μας κάνει να λησμονούμε, σκοτώθηκε μετά τον εμβολισμό του σκάφους του από το ταχύπλοο
Κλείσιμο
του 78χρονου, λίγο έξω από τον κόλπο της Πέρδικας.

Το άσχημο νέο μετέφερε στον αδερφό του Μίλτο, που διατηρεί ταβέρνα πάνω από το λιμάνι, ένας φίλος του, σοκαρισμένος από την εικόνα του νεκρού καπετάνιου.

«Ο Στέλιος έσβησε, Μίλτο» ήταν τα λόγια του και από εκείνη τη στιγμή η οικογένεια του καπετάνιου βυθίστηκε στο πένθος.

Το απόγευμα, ο γιος του με απλανές βλέμμα και έχοντας δίπλα του φίλους και συγγενείς,
παρακολουθούσε τα συντρίμμια του ξύλινου σκάφους που διαλύθηκε να φορτώνονται σε φορτηγό, σε μια μόνο από τις πράξεις του δράματος που εκτυλίσσεται από χθες το μεσημέρι στην Αίγινα.

Μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί, το νέο παιδί έκλαιγε και μονολογεί, όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες: «Τον πατέρα μου τον φάγανε οι φραγκάτοι με τα σκάφη».









Οι απεγνωσμένες προσπάθειες για τη μικρή

Σε ένα άλλο δράμα «πρωταγωνίστρια» ήταν η 5χρονη μικρή για την οποία έγιναν απέλπιδες προσπάθειες ανάνηψης, όταν μεταφέρθηκε στην ακτή. Αρχικά έπεσαν πάνω της δυο νεαροί γιατροί που έκαναν διακοπές στο νησί, οι οποίοι προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να επαναφέρουν στη ζωή το κορίτσι με τα γαλάζια μάτια, κάνοντάς του συνεχείς μαλάξεις. Με την άφιξη των ασθενοφόρων, γιατροί από το κέντρο υγείας του νησιού συνέχισαν για άλλα 50 λεπτά τις προσπάθειες κάνοντας στην μικρή δύο ενέσεις στην καρδιά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Η τελευταία σκηνή του δράματος εκτυλίχθηκε στο κέντρο υγείας, όταν όλα πια είχαν τελειώσει και η πιο έμπειρη νοσηλεύτρια κατέρρευσε όταν κρατούσε τυλιγμένο με μια κουβέρτα το άψυχο κορμάκι της μικρής στα χέρια της.

Ο θάνατος του παιδιού συγκλόνισε το προσωπικό του κέντρου που έκανε τα πάντα ακόμη κι όταν άλλοι θα είχαν σταματήσει τις προσπάθειες, θέλοντας να της δώσουν πίσω τη ζωή που τελικά δεν έζησε...

Λίγα λεπτά μετά την τραγωδία ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί 








Ο γιος του άτυχου χειριστή 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης