«Μπλόκο» των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας

«Μπλόκο» των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας

Σήκωσαν πανό μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων και φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποιήσεως της ΔΕΗ

«Μπλόκο» των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας
Τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ διέκοψαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εργαζόμενοι της εταιρείας καθώς και εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας. Οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων και φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποιήσεως της ΔΕΗ. Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το μεσημέρι σε χώρο του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πραγματοποιούν από το πρωί παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, στο οποίο συνεδριάζουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ με θέμα τη μεταφορά του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στο νέο υπερ-Ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Αξίζει να πούμε ότι η συνεδρίαση είναι συνέχεια της αναβληθείσας συνεδρίασης στις 30 Ιουλίου όταν τότε μελη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διέκοψαν σε κλίμα έντασης τη συνεδρίαση. Μάλιστα για τον ίδιο λόγο η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (10:00 πμ έως 13:00μμ) ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Κλείσιμο
Οι εργαζόμενοι αναμένεται να παρέμβουν και να πάρουν θέση στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και να ζητήσουν να μην προχωρήσει η μεταφορά του ποσοστού του Δημοσίου στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.






Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης με δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να μείνει στο Δημόσιο το ποσοστό αυτό της εταιρίας και πως η Ομοσπονδία θα προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού για την πώληση «πακέτου» μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή ενώ υπενθύμισε ότι στην περσινή γενική συνέλευση υπήρχε ταύτιση με τη διοίκηση υπέρ της διατήρησης του ΑΔΜΗΕ στον όμιλο ΔΕΗ και ζητάει  την αναβολή λήψης απόφασης.

Η συνδικαλιστική ομοσπονδία αντιτίθεται στις αποφάσεις που είναι προγραμματισμένο να ληφθούν για την απόσχιση της θυγατρικής των δικτύων ΑΔΜΗΕ. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

H ατζέντα της συζήτησης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ περιλαμβανει την έναρξη των διαδικασιών για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ και την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 24% σε στρατηγικό επενδυτή.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης