Στο αρχείο οι αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή περί δήθεν παρεμβάσεων στο έργο του

Στο αρχείο οι αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή περί δήθεν παρεμβάσεων στο έργο του

Στο αρχείο τέθηκαν οι αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ι.Αγγελή αφού κατά πληροφορίες στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη αναφέρεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι καταγγελίες

Στο αρχείο  οι αναφορές του  εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή περί δήθεν παρεμβάσεων στο έργο του
Ο  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης έθεσε στο αρχείο τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει  ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας  προσπάθεια παρέμβασης  στο έργο του  σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
 
O κ. Αγγελής, αν και  με δική του πρωτοβουλία άνοιξε  το σοβαρό αυτό θέμα που συνδέεται με την  προσωπική και λειτουργική του ανεξαρτησία, παρ΄ όλα αυτά αρνήθηκε  να προσέλθει -αν και επανειλημμένως κλήθηκε - να δώσει κατάθεση και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που  επιχείρησαν  να  χειραγωγήσουν την κρίση του. Προκειμένου να μην προσέλθει επικαλέστηκε ακόμη ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τον έστειλε στην Ρουμανία για την  εκπροσωπήσει, ενώ  άλλοτε επικαλέστηκε και λόγους υγείας.

 Έτσι, ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός  δεν  προσήλθε ποτέ να  δώσει  κατάθεση για να επιβεβαιώσει τις σοβαρές καταγγελίες του, για τις οποίες ωστόσο είχε ενημερώσει  τον υπουργό Δικαιοσύνης  Νικόλαο Παρασκευόπουλο, αλλά και τον αναπληρωτή  υπουργό Δικαιοσύνης  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως  και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ενώ  η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κλείσιμο
Πέρα από όλα αυτά ο κ. Ρασιδάκης ως όφειλε, κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν  σε διάφορα στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι από την  επίμαχη υπόθεση.

Στο «δια ταύτα» του πολυσέλιδου πορίσματός  του, των 110 σελίδων, ο κ. Ρασιδάκης,  σύμφωνα με πληροφορίες,  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες του κ. Αγγελή  δεν ανταποκρίνονται στην  αλήθεια, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, όλοι όσοι πέρασαν τους μήνες που μεσολάβησαν από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση,  δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν, είτε αφορούσαν τον κ. Βγενόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του, είτε άλλους, δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό ή δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή τον
διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οποιαδήποτε παρέμβαση.

Σύμφωνα με  τον κ. Ρασιδάκη κατόπιν αυτών καθίσταται  σαφές ότι «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις η υπόνοιες που να πιθαναλογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις
αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης