Από τις 27 Ιουνίου στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής

Από τις 27 Ιουνίου στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης και αφού πρώτα πολιτική αγωγή και άλλοι φορείς υπέβαλαν στο υπ. Δικαιοσύνης αλλά και στη διοίκηση του Εφετείου, το σχετικό αίτημα

Από τις 27 Ιουνίου στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής
Στη αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, μεταφέρεται στις 27 Ιουνίου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη. 

Η εξέλιξη αύτη έρχεται μετά από ένα και πλέον χρόνο από την έναρξη της πολύκροτης δίκης και αφού η πολιτική αγωγή καθώς και άλλοι φορείς είχαν υποβάλλει στο υπ. Δικαιοσύνης αλλά και στη διοίκηση του Εφετείου, το σχετικό αίτημα. 

Κλείσιμο
Λσμβάνοντας το λόγο ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ανεφέρθηκε στη συνάντηση  που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. 

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόλιας στο δικαστήριο: «Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας, πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση. Εγώ θα εκφράσω μια ευχή. Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων».

Πάντως κατά τη σημερινή διαδικασία η πρόεδρος έδωσε  ημερομηνίες για νέες συνεδρίασεις του δικαστηρίου, οι οποίες  θα γίνουν τόσο στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όσο και στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. 

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα, ανέβηκε και πάλι, σχεδόν μετά από 5 μήνες, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ  και συνέχισε την κατάθεση του απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας. 

Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά αλλά και στη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε το τράυμα του. 

Στο δικαστήριο τελικά προσήλθε και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Ετσι από τους 68 συνολικά στο εδώλιο κάθονται μόλις δύο κατηγορούμενοι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης