Λιβαδειά: Τα... δέντρα σταμάτησαν τους «κυνηγούς» χαλκού!

Λιβαδειά: Τα... δέντρα σταμάτησαν τους «κυνηγούς» χαλκού!

Οι τρεις νεαροί Πακιστανοί είχαν καταστρέψει δεκάδες μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Φθιώτιδα και την Βοιωτία

Λιβαδειά: Τα... δέντρα σταμάτησαν τους «κυνηγούς» χαλκού!
Την καταδίωξη των Πακιστανών «κυνηγών» χαλκού που είχαν καταστρέψει 68 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία από τις αρχές του 2016, σταμάτησε ένα... δέντρο στην περιοχή Μαυρομάτι στο οποίο «καρφώθηκε» το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους εξ αιτίας της υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε.!

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για μια ακόμη λεηλασία μετασχηματιστή στην περιοχή της Ελάτειας και ξεκίνησαν αναζητήσεις. Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε στην περιφερειακή οδό της Λιβαδειάς και ξεκίνησε η καταδίωξη με κατάληξη την πρόσκρουση στο δέντρο, από την οποία τραυματίστηκαν δύο από τους δράστες που διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, ενώ άλλοι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στο δάσος. Αργότερα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν έναν ακόμη στην Αλίαρτο.

Στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, βρέθηκαν εννέα πηνία μετασχηματιστών, ένας κόφτης μετάλλων, ένας σιδερολοστός, τρία κοντάρια μήκους ως 1,60 μέτρων που χρησιμοποιούσαν για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως και δυο σακίδια με διάφορα σύνεργα. Οι τρεις νεαροί Πακιστανοί ηλικίας 22, 21 και 19 χρόνων ομολόγησαν τις κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στις περιοχές Βασιλικά, Πύργος, Αλίαρτος, Υψηλάντης, Άγιος Δημήτριος, Αλαλκομενές, Ανθοχώρι, Σωληνάρι, Ακόντι, Άγιος Βλάσιος και Άγιος Αθανάσιος της Βοιωτίας και Σφάκα, Καλαπόδι, Λευκοχώρι και Μώλος της Φθιώτιδας.

Κλείσιμο
Συνολικά, οι δράστες είχαν καταστρέψει 68 μετασχηματιστές από τους οποίους έκλεψαν πάνω από δέκα τόνους χαλκού, προκαλώντας φθορές ύψους 300.000 ευρώ! Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη τον 34χρονο ομοεθνή τους ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και άλλους δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης