«Η λύση του μυστηρίου του Μπεν βρίσκεται στην Κω», λένε Έλληνες ερευνητές

«Η λύση του μυστηρίου του Μπεν βρίσκεται στην Κω», λένε Έλληνες ερευνητές

Ο Θανάσης Φουρλής και ο Πάνος Δέδες, είναι Έλληνες ερευνητές της Βρετανικής Αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες και θα παραμείνουν στη χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες

«Η λύση του μυστηρίου του Μπεν βρίσκεται στην Κω», λένε Έλληνες ερευνητές
Ενδείξεις ότι ο Μπεν είναι ζωντανός έφεραν τη βρετανική αστυνομία στην Κω. Στην Κω βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας σε αναζήτηση του Μπεν Νίνταμ, ο οποίος είχε χαθεί το 1991 σε ηλικία 21 μηνών. Τα στελέχη της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες θα παραμείνουν στη χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι, τις επόμενες ημέρες 11 στελέχη της βρετανικής αστυνομίας θα βρίσκονται στο νησί, διεξάγοντας έρευνες κι ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή του φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι περισσότερες από ποτέ.

Στις έρευνες, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», πρωταγωνιστούν δύο Έλληνες ερευνητές που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των βρετανικών αρχών στην Κω να ξετυλίγουν το κουβάρι της μυστηριώδους  υπόθεσης.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς του Νοτίου Γιορκσάιρ Θανάση Φουρλή και Πάνο Δέδε, οι οποίοι αναζητούν κάθε πληροφορία. Κοινό τους πιστεύω ότι παρόλο που η υπόθεση έχει κλείσει, το μυστήριο μπορούν να ξεκλειδώσουν οι έρευνες στο νησί. 

Κλείσιμο

Ο Θανάσης Φουρλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται για τη βρετανική αστυνομία και τον τελευταίο ένα χρόνο έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Οι Βρετανοί δεν σταμάτησαν ποτέ τις έρευνες. Στην Κω πιστεύουμε ότι βρίσκεται η λύση του μυστηρίου. Αναζητούμε ανθρώπους που εκείνη την εποχή έμεναν στο νησί. Επικεντρώνουμε τις έρευνες στη συλλογή πληροφοριών. Δεν ξέρω αν ο Μπεν ζει, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το αποκλείσω», λέει. 

Ο δεύτερος Ελληνας ερευνητής είναι ο Πάνος Δέδες, ο οποίος κατάγεται από τον Πειραιά και υπηρετεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στη βρετανική αστυνομία. 

Ένα από τα σενάρια που θα εξεταστούν είναι το κατά πόσο μπορεί ο Μπεν να βρίσκεται ανάμεσα στους νεαρούς κατοίκους που μεγάλωσαν στο νησί, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.

«Έχουμε δείγμα DNA του Μπεν και θα είναι εύκολο να διαπιστώσουμε αν είναι αυτός. Μεταξύ των πληροφοριών που εξετάζονται είναι αυτή που ήθελε ζευγάρι από τη Σουηδία που έμενε σε ξενοδοχείο του νησιού την περίοδο της εξαφάνισης να αναζητούσε παιδί για υιοθεσία. Στο μικροσκόπιο έχει μπει ξανά ανώνυμο τηλεφώνημα που είχαν δεχτεί στο παρελθόν αστυνομικοί, σύμφωνα με το οποίο «ο Μπεν ζει, έχει το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει στην Ελλάδα κάποιος Νίκος». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης