Το υπουργείο Υγείας αλλοίωσε λίστα επιτυχόντων γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το υπουργείο Υγείας αλλοίωσε λίστα επιτυχόντων γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Διαγωνισμός για πρόσληψη 100 εντατικολόγων - Ο βουλευτής Γρηγοράκος ρωτά τον υπουργό Υγείας εάν «αληθεύουν οι καταγγελίες των ιατρών για παραποίηση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων»

Το υπουργείο Υγείας αλλοίωσε λίστα επιτυχόντων γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ
Ανάστατος είναι ο ιατρικός κλάδος με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την αλλοίωση των αποτελεσμάτων.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ έχει προκαλέσει και εσωτερικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Υγείας του οποίου αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει την όλη υπόθεση.

Ο «θόρυβος» προήλθε όταν επιλαχόντες ιατροί κατήγγειλαν το υπουργείο αμφισβητώντας την διαφάνεια και αξιοπιστία της διαδικασίας του διαγωνισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο κατάλογο έστειλε στο υπουργείο Υγείας η επιτροπή αξιολόγησης και άλλο τελικά έστειλε το υπουργείο στο ΚΕΕΛΠΝΟ
, με τα ονόματα που επιλέχθηκαν τελικά.

Γιατροί που κατέθεσαν ενστάσεις καταγγέλλουν ότι παραποιήθηκαν οι πίνακες της βαθμολόγησης κριτηρίων. Αναφέρεται μάλιστα σε καταγγελίες ότι το αρχείο που ανέβηκε στον σχετικό ιστότοπο δείχνει ότι έχει υπάρξει επεξεργασία από μετακλητή συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας!!

Κλείσιμο
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος με τίτλο «αλυσιτελής και αδιαφανής διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ιατρών για στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας» επισημαίνει το θόρυβο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με τα αποτελέσματα και την  εγκυρότητα του διαγωνισμού.

Αναφέρει δε ότι «από τη σοβαρότητα των καταγγελιών, φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση προβληματική, όπου δεν είναι απίθανο να προκύψουν νομικά ζητήματα και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για παραποίηση στοιχείων κατά την διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης προκήρυξης». Προβλέπει δε ότι «σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση πρόσληψης των απαραίτητων ιατρών για τη λειτουργία των ΜΕΘ, ΜΕΝ και των λοιπών Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων είναι δεδομένη» και υπογραμμίζει με την ευκαιρία ότι «η κατάσταση λειτουργίας των προαναφερθεισών κρίσιμων μονάδων των νοσοκομείων είναι ήδη επιβαρυμένη εδώ και πολύ καιρό λόγω αδέξιων χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν σε τεράστια έλλειψη προσωπικού. Μια επιπλέον καθυστέρηση στην πολυαναμενόμενη πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη όχι μόνο για τη λειτουργία των Μονάδων  αλλά και για την υγεία των πολιτών».

 Ο κ. Γρηγοράκος ρωτά τον υπουργό Υγείας εάν «αληθεύουν οι καταγγελίες των ιατρών για παραποίηση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων» και ζητά να κοινοποιηθούν στη Βουλή τα ακριβή στοιχεία των ενστάσεων που κατατέθηκαν και τους πίνακες βαθμολόγησης κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη εντατικολόγων αποφασίστηκε εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης, που φέτος κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους, αριθμός πρωτοφανής με βάση και τις προηγούμενες χρονιές, που το πρόβλημα είναι σχετικά ελεγχόμενο. Λόγω της μη έγκαιρης αντίδρασης του υπουργείου στην κρίση, η διαδικασία ξεκίνησε μάλλον αργά, τον περασμένο Μάρτιο (από το ΚΕΕΛΠΝΟ), όταν η γρίπη ήταν σε ύφεση, αλλά κρίθηκε ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί και να γίνουν οι προσλήψεις, αφού οι εντατικές έχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης