Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους

Σύροι πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους και φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου είχε διαφορετικό «χρώμα». 

Περίπου 150 Σύροι
πρόσφυγες έφθασαν στην πόλη προερχόμενοι από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών και συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής
απεργίας
Κλείσιμο
της ΑΔΕΔΥ
κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου με τρία λεωφορεία από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ). 

Οι πρόσφυγες ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους και φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους, ενώ άπλωσαν πανό υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και κατά της τρομοκρατίας. 

Κάποιοι από αυτούς είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί πορεία, με τη συμμετοχή και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, οι οποίες και θα αρχίσουν ξανά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και Σύρος πρόσφυγας, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης