Φωτογραφίες: Κι όμως, ο σεισμός στην Ηλεία προκάλεσε αμέτρητες μικρές ζημιές

Φωτογραφίες: Κι όμως, ο σεισμός στην Ηλεία προκάλεσε αμέτρητες μικρές ζημιές

Ζημιές σε Κρέστενα, Καλλιθέα, Διάσελα, Γρύλλο, Πλουτοχώρι, Σκιλλουντία - Σημαντικός ο αριθμός των προσωρινά μη κατοικήσιμων σπιτιών

Φωτογραφίες: Κι όμως, ο σεισμός στην Ηλεία προκάλεσε αμέτρητες μικρές ζημιές
Μπορεί να μην προκάλεσε τεράστια προβλήματα, ωστόσο, ο σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες το βράδυ στον νομό Ηλείας, άφησε πίσω του αμέτρητες, μικρές ζημιές, 
όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες από την Κρέστενα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον αντιπερειφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr, η Φρίξα ίσως το πιο ταλαιπωρημένο χωριό εδώ και δεκαετίες στην Ηλεία, αφού μετά τα κατολισθητικά φαινόμενα επλήγη από τον Εγκέλαδο.

Ζημιές σημειώθηκαν σε αρκετά χωριά ακόμα όπως η Καλλιθέα, τα Διάσελα, ο Γρύλλος, το Πλουτοχώρι, η Σκιλλουντία, η πόλη της Κρέστενας και άλλα, ενώ η καταγραφή των ζημιών έχει ξεκινήσει και ήδη είναι σημαντικός ο αριθμός των προσωρινά μη κατοικήσιμων σπιτιών.



Η σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.55 τη Δευτέρα.
Το εστιακός βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου, κοντά στα Κρέστενα Ηλείας.

«Πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, συμπληρώνοντας ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο. «O δομημένος ιστός της Ηλείας, αντέχει σε πολύ μεγαλύτερους σεισμούς», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης