Παρά την αγωνία της οικογένειας και τις αποκαλύψεις η έρευνα για την 4χρονη Μελίνα καθυστερεί

Παρά την αγωνία της οικογένειας και τις αποκαλύψεις η έρευνα για την 4χρονη Μελίνα καθυστερεί

Εχθές, καταγράφηκε κάποια μικρή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των ιστολογικών δειγμάτων από τα ζωτικά όργανα του άτυχου παιδιού - Σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση

Παρά την αγωνία της οικογένειας και τις αποκαλύψεις η έρευνα για την 4χρονη Μελίνα καθυστερεί
Ατάκτως ερριμμένα παραμένουν τα κομμάτια του παζλ του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έπειτα από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Είκοσι τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού, η οικογένεια Παρασκάκη αναμένει να φωτιστούν οι συνθήκες της νοσηλείας και της επέμβασης που οδήγησαν την κόρη τους σε αδόκητο και άδικο θάνατο.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται η προκαταρκτική εξέταση που έχει ζητηθεί από τις 29 Δεκεμβρίου καθώς και οι εργαστηριακές, τοξικολογικές και ιστολογικές, εξετάσεις που διενεργεί τόσο ιατροδικαστής του νοσοκομείου όσο και τεχνικός σύμβουλος διορισθείς από την οικογένεια.

Από τα αποτελέσματά τους θα κριθεί εάν και πόσα κομμάτια αυτού του «μελανού παζλ» μπορούν να «κουμπώσουν» μεταξύ τους και πόσο σύντομα μπορεί να ολοκληρωθεί. Στην πράξη, βεβαίως, όλες οι διαδικασίες μοιάζουν να διέπονται από τους αργούς ρυθμούς που υπαγορεύει η γραφειοκρατία στη χώρα μας.
 
Κλείσιμο
Εχθές, καταγράφηκε κάποια μικρή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των ιστολογικών δειγμάτων από τα ζωτικά όργανα του άτυχου παιδιού. Αυτά, όπως είχε γράψει το ΘΕΜΑ
, εστάλησαν στην Αθήνα, και στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών και Τοξικολογικών Ερευνών της Ιατρικής Σχολής, όπου υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες παθολογοανατόμοι για νεογνά, βρέφη και παιδιά. Εκτός της εξειδίκευσης, βεβαίως, ζητούμενο ήταν να μην υπάρξει καμία υπόνοια για μεροληψία και παρέμβαση στο στάδιο αυτό της διαδικασίας.
 
Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, κυρία Ελπίδα Σπανουδάκη μαζί με τον καθηγητή κ. Γούτα πραγματοποίησαν την προεργασία στα δείγματα (τις τομές των οργάνων) και πλέον θα συνεχίσουν εξετάζοντας τις τυχόν αλλοιώσεις τους και αναζητώντας τα ίχνη από τις μοιραίες επιπλοκές της επέμβασης.

Παρότι άτυπα δίδεται κάποια προτεραιότητα στη συγκεκριμένη εξέταση από το Εργαστήριο της Ιατροδικαστικών και Τοξικολογικών Ερευνών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από έναν μήνα.
 
Η προκαταρκτική εξέταση της οποίας τη διενέργεια ζήτησε ο εκτελών χρέη διοικητής των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων, καθηγητής Χειρουργικής κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η αναισθησιολόγος που έχει αναλάβει να συλλέξει υλικό για την μοιραία επέμβαση έχει καταληκτική προθεσμία να παραδώσει την έκθεσή της μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου.  

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η γιατρός που διενεργεί την προκαταρκτική έχει συλλέξει καταθέσεις από τους περισσότερους επαγγελματίες υγείας που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα. Νοσοκομειακές πηγές επισημαίνουν, μάλιστα, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τη μακρά διάρκεια της προκαταρκτικής, ότι η αναισθησιολόγος που διενεργεί την προκαταρκτική ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της, συμμετέχοντας στα χειρουργεία και τις λοιπές κλινικές πράξεις, και ότι σε κάθε περίπτωση θα παραδώσει την έκθεσή της.
 
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί ως κατ’ επείγον στη συνεδρίαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ το πειθαρχικό θέμα της αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου νοσοκομείου, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη, που εμπλέκεται στην μοιραία επέμβαση, και το οποίο αφορά την κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καθώς και την ενδεχόμενη χρήση ουσιών από τον περασμένο Μάιο.
 
Η έλλειψη πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα να μην ελεγχθεί η αναισθησιολόγος ως όφειλε να γίνει όλο αυτό το διάστημα. Η πειθαρχική διαδικασία ουσιαστικά δρομολογήθηκε μετά τον θάνατο της 4χρονης (στις 29 Δεκεμβρίου 2015) οπότε και εστάλη στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης