ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι θα πεθάνει μαζί με τα... χρέη του

ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι θα πεθάνει μαζί με τα... χρέη του

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερική δείχνει ότι το 21% τον κατοίκων της χώρας πιστεύουν ότι δεν θα προλάβουν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους πριν αναχωρήσουν για τον... άλλο κόσμο

ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι θα πεθάνει μαζί με τα... χρέη του
Το φαινόμενο των υψηλών χρεών και των «κόκκινων» δανείων δεν είναι προφανώς μόνο ελληνικό φαινόμενο. Και η οικονομική κρίση στην Αμερική όπως όλα δείχνουν έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της στους κατοίκους της παγκόσμιας υπερδύναμης με τα πήλινα οικονομικά και κοινωνικά πόδια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το 21% των ενήλικων κατοίων των ΗΠΑ έχουν χρέη τα οποία πιστεύουν ότι δεν τους αρκεί η ζωή τους για να εξοφλήσουν. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 24% για ηλικές μεταξύ των 50 και 64 ετών, και φθάνει στι 35% για ηλικίες πάνω από τα 65 χρόνια.

Η εξέλιξη μάλιστα αυτού του ποσοστού επί του συνόλου του πληθυσμού είναι ανοδική, καθώς πέρσι ήταν το 18% αι το 2013 στο 9%. Τα χαρακτηριστικά των υπερχρεωμένων είναι επίσης ενδεικτικά, καθώς έχουν να κάνουν με την φυλή, την ηλικία, την εργασιακή κατάσταση όσων ρωτήθηκαν.

Κλείσιμο
Και εδώ συμβαίνει το παράδοξο, με το 32% των ανέργων να δηλώνουν ότι δεν έχουν χρέη, όταν μόλις το 16% όσων εργάζονται λένε το ίδιο πράγμα.

Οι ισπανόφωνοι, με ποσοστό 28% είναι αυτοί που φαίνεται να έχουν τα λιγότερα χρέη, με τους λευκούς να έρχονται δεύτεροι με 26%. Πάντως οι λευκοί ήταν και οι περισσότερο απογοητευμένοι για το αν θα καταφέρουν να ξεπληρώδσουν τα χρέη τους κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Πάντως η κρίση του 2008-09 έχει κάνει τους Αμερικανούς πολύ πιο προσεκτικούς με τα χρέη και έχουν υιοθετήσει έναν πιο προσγειωμένο τρόπο ζωής σε ότι αφορά τα οικονομικά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2015 για παράδειγμα, το ποσοστό που ξεπληρώνει αμέσως τα χρέη τους προς τις πιστωτικές κάρτες κάθε μήνα έφτασε σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%, το υψηλότερο που έχει παρουσιαστεί μετά την μεγάλη κρίση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης