Κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη;

Κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη;

Με το βλέμμα στην Ειδομένη, δήμοι της περιοχής επεξεργάζονται σχέδιο μετατροπής επτά εγκαταλειμμένων στρατοπέδων σε κέντρα προσωρινής παραμονής προσφύγων ή και οικονομικών μεταναστών - Η κυβέρνηση φέρεται να συμφωνεί

Κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη;
Σχέδιο μετατροπής επτά εγκαταλειμμένων στρατοπέδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε κέντρα προσωρινής παραμονής προσφύγων ή και οικονομικών μεταναστών, επεξεργάζονται οι τοπικές αρχές.

Στόχος της πρωτοβουλίας, την οποία ανέλαβαν δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και του νομού γενικότερα, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων -όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση φέρεται να συμφωνεί- είναι η αποτροπή ανεξέλεγκτων καταστάσεων, σε περίπτωση που εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο, το οποίο στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλεί στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζαλα, περιλαμβάνει την τοποθέτηση στρατιωτικών σκηνών σε αυτά τα στρατόπεδα για τη διαμονή των προσφύγων και μεταναστών, την αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγιεινής, κ.ά.

Κλείσιμο
Το όλο θέμα της αντιμετώπισης ενδεχόμενου εγκλωβισμού προσφυγικών κυμάτων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δεδομένης της γειτνίασης με την Ειδομένη, υπήρξε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, πριν από λίγες μέρες, δημάρχων της περιοχής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του στρατού της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.

Στη βάση των όσων συζητήθηκαν τότε, εκπονήθηκε σχέδιο για την προσωρινή μετατροπή επτά στρατοπέδων σε κέντρα φιλοξενίας, εφόσον χρειαστεί. Επ' αυτού αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης