Το ξέσπασμα της μάνας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το ξέσπασμα της μάνας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Να το ξέρετε, δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω», φώναξε και πέταξε στον Ρουπακιά ένα μπουκάλι νερό - Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη 


Το ξέσπασμα της μάνας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
«Θα σου κόψω το λαρύγγι. Να το ξέρετε αποβράσματα της κοινωνίας, δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω». 

Με αυτά τα λόγια η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, επιτέθηκε εκ νέου σήμερα στον Γιώργο Ρουπακιά, σε διάλειμμα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δεν είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως άλλοι συγκατηγορούμενοι του, καθώς η συνεδρίαση είχε διακοπεί. Τότε, τον πλησίασε η κυρία Φύσσα και του πέταξε ένα μπουκάλι νερό. Εκείνος δεν αντέδρασε και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν την μητέρα του Παύλου Φύσσα από το σημείο.


Κλείσιμο

«Μη με σπρώχνετε, αφήστε με», ήταν τα λόγια της, ενώ την ώρα εκείνη δικηγόρος από την πλευρά της υπεράσπισης μπήκε στην αίθουσα και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς είπε: «Θα τη μαζέψετε επιτέλους;».

«Εμένα να μαζέψουν; Ήρθες για να τον προστατεύσεις;», ήταν η απάντηση της κυρίας Φύσσα.
Εν τω μεταξύ, η σημερινή ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε στη σκιά της επίθεσης που δέχθηκε χθες, έξω από την Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.



Ειδικότερα, συνήγοροι σχολιάζοντας την χθεσινή κατάθεση του αστυνομικού Δ. Κουρεντζή -ο οποίος συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- μίλησαν για «θρασύτητα» με την οποία -όπως είπαν- «δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση». 

Να σημειωθεί, ότι για τη συγκεκριμένη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ δεν έχουν γίνει συλλήψεις, πλην όμως, τόσο ο βουλευτής όσο και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης την έχουν αποδώσει σε μέλη της ΧΑ.



Στις τοποθετήσεις τους οι συνήγοροι  υποστήριξαν ακόμη ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η ΧΑ και θέλοντας να καταδείξουν ότι υπήρχε προσπάθεια τρομοκράτησης του μάρτυρα, επικαλέστηκαν τη φράση που εκείνος ανέφερε στο δικαστήριο, ότι δηλαδή ελοχεύει κίνδυνος για τον ίδιο και την οικογένεια του και ότι έχει ζητήσει προστασία.


«Πρώτα οι δημοσιογράφοι, μετά η αστυνομία» 

Με την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο κλήθηκε και κατέθεσε η Αναστασίου Δαμίγου, η οποία είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος καλλυντικών στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. 

«Πρώτα ήρθαν οι δημοσιογράφοι και μετά οι αστυνομικοί», ανέφερε στο δικαστήριο η κυρία Δαμίγου. Η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της ότι στην είσοδο του καταστήματός της υπάρχει κάμερα για τυχόν κλοπές αρωμάτων και καλλυντικών, η οποία όμως καταγράφει και τα όσα συμβαίνουν σε μικρό μέρος του πεζοδρομίου. Ωστόσο, όπως είπε, η μάρτυρας η κάμερά της είναι παλαιού τύπου και έχει μνήμη 18 ωρών. 

«Έξω από το κατάστημα την άλλη μέρα γίνονταν χαμός. Δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μου ζήτησε δει το βίντεο. Του εξήγησα ότι δεν πρόκειται να δει κάτι, διότι φαίνεται το εσωτερικό του καταστήματος. Τον άφησα να δει την κάμερα. Τον ρώτησα: "φαίνεται κάτι;", "Μπα, κάτι παπούτσια", μου απάντησε». 

Πρόεδρος: Πώς λέγονταν ο δημοσιογράφος; 
Απάντηση: Δεν θυμάμαι ήταν γνωστός πάντως, ψηλός ξανθωπός έβγαινε στην τηλεόραση 

Η μάρτυρας στην κατάθεσή της ανέφερε ότι περίπου δέκα ημέρες μετά την επισκέφθηκαν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι της έκαναν ερωτήσεις για το συμβάν και για το δημοσιογράφο που την επισκέφθηκε. «Βρίζανε τους δημοσιογράφους, μου έλεγαν: "αυτοί θα μας καταστρέψουν επειδή παντού ανακατεύονται"», είπε η μάρτυρας. 

Η ίδια στην κατάθεσή της τόνισε ακόμη ότι έμαθε την επόμενη ημέρα για τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013. 

«Άκουσα την επόμενη ότι κάτι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν το παλικάρι τον Παύλο Φύσσα», είπε η μάρτυρας. 

Υπεράσπιση: Σας ενόχλησε ποτέ κάποιος από τη Χρυσή Αυγή; 
Απάντηση: Όχι 

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κυρία Δαμίγου η πολιτική αγωγή σχολίασε ότι επί μια εβδομάδα κανένας αστυνομικός δεν είχε επισκεφθεί το κατάστημα της μάρτυρος για να δει τι έχουν καταγράψει οι κάμερες που είχε τοποθετήσει στην επιχείρησή της. 

Ο μόνος που προσέτρεξε, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν ο δημοσιογράφος. 



«Η στάση της αστυνομίας δείχνει και το περιβάλλον της ασυλίας μέσα στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή», ανέφερε η πολιτική αγωγή.

Επίσης, στο δικαστήριο από την πολιτική αγωγή κατατέθηκε αίτημα προκειμένου να προσκομιστεί στο δικαστήριο το βίντεο «που φέρεται να προβλήθηκε την επόμενη ημέρα της δολοφονίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha» και το οποίο «πήρε από το κατάστημα της μάρτυρος ο δημοσιογράφος του εν λόγω σταθμού».

Ακόμη, από την πολιτική αγωγή υποστηρίχθηκε ότι η επίσκεψη των αστυνομικών ημέρες μετά τη δολοφονία, στο κατάστημα της κυρία Δαμίγου «θυμίζει την υπόθεση της Κων. Κούνεβα», όπου η αστυνομία δεν είχε πάει επί μια εβδομάδα σε έναν περίοικο να πάρει κατάθεση και η υπόθεση αυτή δεν διαλευκάνθηκε ποτέ».

«Με την ερώτηση της υπεράσπισης προς τη μάρτυρα για το αν δέχθηκε απειλές, ότι η υπεράσπιση αναγνωρίζει ότι η Χ.Α. απειλεί τους μάρτυρες», σχολίασαν επίσης οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης