Φωτογραφίες: Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις

Φωτογραφίες: Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις

Μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους γιορτάζοντας την Παγκόσμια  Εβδομάδα Θηλασμού

Φωτογραφίες: Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις
Στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου βρέθηκαν τουλάχιστον 920 γυναίκες από όλη την Αττική, για να γιορτάσουν, την παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού με πανελλαδικό ταυτόχρονο θηλασμό.

Η παγκόσμια εβδομάδα θηλασμού έχει καθιερωθεί από το 1992, από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου, όμως στην χώρα μας γιορτάζεται  από 1 έως 7 Νοεμβρίου.

Κλείσιμο


«Μαζεύτηκαμε σήμερα εδώ παρά πολλές μαμάδες περισσότερες απο τις προηγούμενες έξι φορές. Πλέον έχει γίνει θεσμός, το αυτονόητο να γίνει καθημερινότητα μας. Πραγματικά για μας είναι παρά πολύ συγκινητικό αυτό για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Ειναι δικαίωμα του παιδιού να μπορεί να φάει οπουδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Μαλαματένιου διαχειρίστρια της ομάδα θηλασμού της Αττικής.



Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε και φέτος σε περισσότερες από 50 πόλεις στην Ελλάδα μια ξεχωριστή εκδήλωση, στην οποία μητέρες θήλασαν τα μικρά τους ταυτόχρονα.

Η εκδήλωση στην Ελλάδα πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά και έχει ως σκοπό την υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών για τον μητρικό θηλασμό.



Οι μητέρες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας της Αττικής, η οποία είχε και την εποπτεία της καταμέτρησης των γυναικών που θήλασαν προκειμένου να προστεθεί στο πανελλαδικό αριθμό των θηλαζουσών μητέρων.



«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε γνωστό τον δημόσιο θηλασμό, οτι είναι μια φυσιολογική ανάγκη του παιδιού και δεν το κρύβουμε. Είναι μια μεγάλη γιορτή για κάθε μητέρα. Μια νέα μαμά δεν πρέπει να άγχωνετε και να μην ακούει κανέναν πέραν του ενστικτου της», είπε στο protothema.gr η Βίκη, μητέρα δυο παιδιών.



«Ο θηλασμός ειναι κάτι μαγικό, θήλασα άλλη μια κυρία και τώρα θηλάζω τον γιο μου. Ειναι ένα ταξίδι που θα πρέπει κάθε μαμά να το ζήσει. Στην κόρη μου είχα πολλές δυσκολίες αντλούσα δυόμιση χρόνια σε αυτόν τα καταφέραμε πιο καλά έπαθα και έμαθα. Οι μέλλουσες μητέρες να ενημερωθούν και να μην ακούν τους άλλους» είπε με χαρά η Μαρία μητέρα κι εκείνη δυο παιδιών.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης