Πρέβεζα: Ταλαιπωρείται στην Εφορία για χρέος ΕΝΦΙΑ ύψους... 0,01 ευρώ

Πρέβεζα: Ταλαιπωρείται στην Εφορία για χρέος ΕΝΦΙΑ ύψους... 0,01 ευρώ

Και τα... λεπτά του ευρώ είναι αποφασισμένο το Ελληνικό κράτος να μαζέψει από τους πολίτες, με τελευταίο θύμα έναν κάτοικο της Πρέβεζας που οφείλει στην Εφορία το υπέρογκο ποσό του 0,01 ευρώ

Πρέβεζα: Ταλαιπωρείται στην Εφορία για χρέος ΕΝΦΙΑ ύψους... 0,01 ευρώ
Για ένα κράτος που μετά από τόσες δεκαετίες έχει αποφασίσει να πατάξει οριστικά και αμετάκλητα την φοροδιαφυγή, είναι προφανώς πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσει από τα πολλά μηδενικά. Για την ακρίβεια από τα πολλά μηδενικά όχι πριν, αλλά μετά την... υποδιαστολή, καθώς πυκνώνουν τα φαινόμενα με πολίτες να ταλαιπωρούνται στα γκισέ της Εφορίας για χρέη του «μηδέν-κόμα-μηδέν-μηδέν-ένα-ευρώ». 

Η νέα περίπτωση τέτοιου κακοπληρωτή και φοροδιαφεύγοντα πολίτη έρχεται από την Πρέβεζα, όπου ένας κάτοικος της πόλης κλήθηκε στον Εφορία να πληρώσει υπόλοιπο ΕΝΦΙΑ που φθάνει στο εξωφρενικό ποσό των 0,01 ευρώ. Το χρέος είναι από το 2014 και ο πολίτης όπως δήλωσε ο ίδιος έτρεξε να πληρώσει την οφειλή για να μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Η ιστορία του μας θυμίζει μία αντίστοιχη που είχαμε ξαναδημοσιεύσει στο protothema.gr από τις 17 Σεπτεμβρίου, όπου και πάλι ένας κάτοικος της Γλυφάδας δεν μπορούσε να πάρει φορολογική ενημερότητα για όμοιο χρέος.

Όπως μπορούμε πλέον να υποθέσουμε με αρκετή ασφάλεια δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για κανονική πρακτική της Εφορίας στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Και δείχνει μια... σοβαρή επιτέλους προσπάθεια της Ελληνικής Διοίκησης να κάνει τα πράγματα σωστά αυτή τη φορά. Έστω και αν ακόμα κάνει τα στραβά μάτια για το που πρέπει να βάλει τα μηδενικά και που την υποδιαστολή σ' αυτούς που πρέπει να πιάσει. 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης