Πτολεμαΐδα: Πουλούσαν σεντόνια και ξάφρισαν τους αγοραστές

Πτολεμαΐδα: Πουλούσαν σεντόνια και ξάφρισαν τους αγοραστές

«Μαϊμού» έμποροι λευκών ειδών ήταν οι τέσσερις νεαροί που περιδιάβαιναν τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Μπήκε στο σχολείο και έκλεψε την τσάντα καθηγήτριας
«Μαϊμού» έμποροι λευκών ειδών ήταν οι τέσσερις νεαροί που περιδιάβαιναν τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και έκαναν επίδειξη σε ηλικιωμένα –κυρίως- άτομα, αναζητώντας ευκαιρία να αρπάξουν τις οικονομίες τους.

Με τη μέθοδο αυτή μπήκαν στο σπίτι μιας 78χρονης στην κοινότητα Μηλοχώρι της Κοζάνης, «βούτηξαν» 50 ευρώ όσο της έδειχναν εμπορεύματα και αμέσως μετά έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η ηλικιωμένη ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το αυτοκίνητο στην Κρυόβρυση της Πτολεμαΐδας.

Οι νεαροί Έλληνες επιβάτες ηλικίας 17 ως 24 χρόνων συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες είχαν ξαφρίσει άλλα πέντε θύματα και αποπειράθηκαν να διαπράξουν άλλες δύο κλοπές. Πάνω τους και στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, βρέθηκαν 730 ευρώ από τις κλοπές, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία κοσμήματα, ένα κινητό και μία κάρτα ανάληψης που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης