Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες

Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες

Στο ένα στιγμιότυπο φαίνεται μέλος της Χρυσής Αυγής να κρατά ασύρματο και στο δεύτερο απεικονίζονται κάποιοι από τους κατηγορούμενους

Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες
Οι δύο φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα. 

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται οι κατηγορούμενοι Καζαντζόγλου και Μιχάλαρο να δοκιμάζουν τους ασύρματους της τοπικής Νικαίας. Στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής να φοράνε αλεξίσφαιρα. Το ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι ο κατηγορούμενος Τσακανίκας.

Κλείσιμο


Κατά την παρουσίαση των φωτογραφιών στο δικαστήριο, οι τόνοι ανέβηκαν προς στιγμήν όταν συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθετε ως μάρτυρας να αναγνωρίσει τι κρατούν άτομα της Χρυσής Αυγής σε διάφορες δράσεις τους. Απαντώντας εκείνος ανέφερε πως πρόκειται για ασύρματο, στοιχείο που στηρίζει, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπιση με τον Τ. Μιχαλόλια συνήγορο του κατηγορούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, να σχολιάζει πως θα έπρεπε να να ζητηθούν φωτογραφίες και από τη δράση του ΠΑΜΕ. 

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία εξάλλου, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων προσπάθησε εκ νέου να υποβαθμίσει αυτά τα ευρήματα αλλά και τα όσα ανέφερε περί ύπαρξης ασυρμάτων που έφεραν χρυσαυγίτες στα γεγονότα στο Κερατσίνι με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Είστε σίγουρος ότι αυτό που είδατε ήταν ασύρματος; Έχετε δει κάτι τέτοιο στα τζάμπο», ρώτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά τον μάρτυρα αστυνομικό.
Μάρτυρας: Είμαι βέβαιος ότι ήταν ασύρματος.

Οι φωτογραφίες που επιδείχθηκαν προέρχονται από τα αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών των κατηγορουμένων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης