Independent: Στην Κω τα προσφυγόπουλα κρατούνται σε κελιά με ακαθαρσίες μαζί με εγκληματίες

Independent: Στην Κω τα προσφυγόπουλα κρατούνται σε κελιά με ακαθαρσίες μαζί με εγκληματίες

Εθελοντές δηλώνουν σοκαρισμένοι με τις «μεσαιωνικές συνθήκες» και απευθύνουν έκκληση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να αναλάβει άμεσα δράση

Independent: Στην Κω τα προσφυγόπουλα κρατούνται σε κελιά με ακαθαρσίες μαζί με εγκληματίες
Δραματικές είναι οι συνθήκες κράτησης ορφανών παιδιών σε αστυνομικά τμήματα της Κω, τα οποία έφτασαν με πλοία από την Τουρκία. 

Πολλά απ΄αυτά δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό, ενώ οι ακαθαρσίες στα κελιά όπου κρατούνται, θυμίζουν μεσαίωνα, καταγγέλλουν εθελοντές μη κυβερνητικών οργανώσεων απευθύνοντας έκκληση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να αναλάβει άμεσα δράση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent», που επικαλείται μαρτυρίες εθελοντών ανθρωπιστικών οργανώσεων, μικρά παιδιά, ηλικίας 11 ετών, που έφτασαν με πλοία από την Τουρκία χωρίς τους γονείς τους ή τους συγγενείς τους, κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Κω, σε κελιά μαζί με ενήλικες εγκληματίες, τα οποία είναι γεμάτα ακαθαρσίες.

Οι ελληνικές αρχές είναι υποχρεωμένες να κρατήσουν τα ορφανά παιδιά για την ασφάλειά τους ως ανήλικα, αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, προσθέτοντας πως εθελοντές μη κυβερνητικής οργάνωσης που επισκέπτονται καθημερινά τους φυλακισμένους στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Κω, δηλώνουν σοκαρισμένοι με τις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας 

Κλείσιμο


«Τους δίνουν μόνο ένα ένα γεύμα ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις τους προσφέρουν φρέσκα φρούτα και νερό. Υπάρχουν  παιδιά που επί δύο ημέρες έμειναν χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Δεν τους επιτρέπεται να βγαίνουν έξω κι όταν οι αρχές τους μεταφέρουν σε άλλο μέρος, τότε τους περνούν χειροπέδες», αναφέρουν πολλοί μάρτυρες.

«Είναι πράγματι βρώμικα στα κελιά», υποστηρίζει ένας εθελοντής που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας στην βρετανική εφημερίδα και προσθέτει. 

«Υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια που βγαίνουν από το ταβάνι. Υπάρχουν ακαθαρσίες στο πάτωμα οι οποίες υπάρχουν κι έξω από τα κελιά. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό στην Ευρώπη», τόνισε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης