Ηράκλειο: Ήταν ειδικοί στην παραβίαση εντοιχισμένων χρηματοκιβωτίων

Ηράκλειο: Ήταν ειδικοί στην παραβίαση εντοιχισμένων χρηματοκιβωτίων

Η λεία τους ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα

Ηράκλειο: Ήταν ειδικοί στην παραβίαση εντοιχισμένων χρηματοκιβωτίων
Σπίτια στα οποία γνώριζαν ότι υπήρχαν εντοιχισμένα χρηματοκιβώτια, στο άνοιγμα των οποίων είχαν αποκτήσει... ειδικότητα, «χτυπούσαν» δυο Έλληνες διαρρήκτες, οι οποίοι δρούσαν επί ενάμισι χρόνο στο Ηράκλειο! Στην εξιχνίαση της δράσης τους οδήγησε η σύλληψη του ενός για... οπλοκατοχή.

Ο 41χρονος Έλληνας εντοπίστηκε στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και συνελήφθη γιατί σε έναν διπλανό χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και φυσίγγια. Οι άνδρες της Ασφαλείας είχαν ήδη φτάσει στα ίχνη του από τον τρόπο δράσης σε 22 διαρρήξεις και δύο απόπειρες που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή από τον Απρίλιο του 2014 ως πρόσφατα. Μάλιστα, είχε και συνεργό τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά και αναζητείται.

Κλείσιμο
Στο διάστημα της δράσης τους, οι δυο διαρρήκτες είχαν εξασφαλίσει λεία αξίας άνω των 100.000 ευρώ και 480 δολαρίων σε μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Ο 41χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και τον ακολούθησε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και σε βάρος του συνεργού του για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης