Η Βίκυ Σταμάτη ψάχνει 50.000 ευρώ για να βρεθεί εκτός φυλακής

Η Βίκυ Σταμάτη ψάχνει 50.000 ευρώ για να βρεθεί εκτός φυλακής

Ελεύθερη αλλά κρατούμενη μέχρι νεωτέρας η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου - Ανυπέρβλητο εμπόδιο, για την ώρα, η εγγύηση που της επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Η Βίκυ Σταμάτη ψάχνει 50.000 ευρώ για να βρεθεί εκτός φυλακής
Μπορεί η πόρτα των φυλακών να άνοιξε για την Βίκυ Σταμάτη έπειτα από  έξι συνεχόμενα «όχι» της ελληνικής δικαιοσύνης στα αιτήματα περί αποφυλάκισης που κατάθετε, η σύζυγος όμως του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχει καταδικαστεί και εκείνη  πρωτόδικα για την υπόθεση των εξοπλιστικών δεν μπορεί - ακόμη τουλάχιστον- να βιώσει την ελευθερία της.

Ο λόγος; Δεν είναι σε θέση, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της, να συγκεντρώσει το ποσό των 50.000 ευρώ, που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της  έθεσε ως όρο για να την αποφυλακίσει.

Έτσι, παραμένει στη φυλακή έως ότου συγκεντρώσει το ποσό και μπορέσει να το καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Κλείσιμο
Μέχρι τότε, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα συνεχίσει να παραμένει στον Κορυδαλλό, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο με χθεσινή απόφασή του είπε το «ναι» στην αποφυλάκισή της.

Η πύλη του Κορυδαλλού άνοιξε για τη Βίκυ Σταμάτη, έπειτα από περίπου τρία χρόνια, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον σύζυγος της, πρώην υπουργό Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αποφυλακίσει την Βίκυ Σταμάτη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χωρά, της εμφάνισης δυο φορές το μηνά σε Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε άλλα και της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου επί του αιτήματος της Βίκυς Σταμάτη, η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, διευκρίνισε πως «η απόφαση ελήφθη με άκρα επιείκεια  και για τους όρους και για τη δικαιοδοσία», εννοώντας προφανώς το «κακό» προηγούμενο, όταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε αποδράσει από το «Δρομοκαΐτειο» όπου νοσηλευόταν.

Τώρα, όμως, που η Δικαιοσύνη είπε το «ναι» στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη, η ίδια ανακοίνωσε μέσω των συνηγόρων της στους δικαστές ότι δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει τόσα χρήματα.

Όπως ανέφεραν στο ακροατήριο, οι δικηγόροι της κυρίας Σταμάτη υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεθούν τα χρήματα της εγγύησης και για αυτό ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών προκείμενου να δουν τι μπορούν να κάνουν, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα, η κυρία Σταμάτη είχε ξεσπάσει σε κλάματα και είχε αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα όταν άκουσε την εισαγγελική πρόταση για εγγύηση 70.000 ευρώ, ποσό που τελικά το δικαστήριο «κατέβασε» στις 50.000 ευρώ.

Η δυσκολία της ανεύρεσης του ποσού – όπως ανέφεραν πηγές του περιβάλλοντος της Β. Σταμάτη - έγκειται αφενός στο γεγονός ότι οι λογαριασμοί του συζύγου της αλλά και κάθε περιουσιακό τους στοιχείο είναι δεσμευμένο στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών.
Επιπλέον, ανέφεραν πως δύσκολα κάποιο πρόσωπο από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον της Β. Σταμάτη θα μπορούσε να έχει τόσα χρήματα αλλά ακόμη και αν είχε λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δεν θα μπορούσε να τα διαθέσει.

Πάντως μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να καταβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Βίκυ Σταμάτη θα παραμένει στη φυλακή, εκτίοντας την ποινή της 12 ποινή κάθειρξης που της είχε επιβάλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης