Αγιασμός με μισό διδακτικό προσωπικό σε πολλά σχολεία

Αγιασμός με μισό διδακτικό προσωπικό σε πολλά σχολεία

Κενά σε βασικά μαθήματα έως και τον Δεκέμβριο

Ίσως η δυσκολότερη χρονιάς θα είναι η φετινή για τα ελληνικά σχολεία, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που επικαλείται στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, «θα υπάρξουν σχολεία, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, που θα κάνουν αγιασμό με το μισό διδακτικό προσωπικό και καθώς οι προσλήψεις γίνονται τμηματικά, ακόμη και τον Δεκέμβριο θα έχουμε κενά σε βασικά μαθήματα». 

Ενώ οι εκτιμήσεις μιλούν για 25.000 κενά σε όλα τα σχολεία, η προθεσμία ολοκλήρωσης υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη αναπληρωτών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνει ο αγιασμός. Παράλληλα, τα κονδύλια επαρκούν μόλις για 13.000 προσλήψεις. Για τα υπόλοιπα κενά, σύμφωνα με την «Καθημερινή»  η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί σήμερα με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για να ζητήσει επιπλέον πιστώσεις.

Μάλιστα, χθες στο υπουργείο υπήρξε οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπηρεσιακή υπουργό Φρόσω Κιάου και τον γ.γ. Δημήτρη Χασάπη, ο οποίος φέρεται να απείλησε με παραίτηση. Η κόντρα αφορούσε την πρόταση του κ. Χασάπη για επιστροφή στην Ελλάδα των 997 αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Στην Ελλάδα οι 997 θα καλύψουν κενά. Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν πολύ λιγότερα ολοήμερα σχολεία συγκριτικά με το 2014-15. Πέρυσι στα ολοήμερα διευρυμένου ωραρίου φοίτησαν περίπου 340.000 μαθητές.

Ειδικότερα, ο πανικός του υπουργείου Παιδείας διαψεύδει όσους υποστηρίζουν ότι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι μόλις 16.000. Άλλωστε, οι αριθμοί δείχνουν άλλα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διορίστηκαν πέρυσι 12.061 αναπληρωτές. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι 1.159. Αρα, οι ελλείψεις είναι 13.220. Αντίστοιχα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διορίστηκαν πέρυσι 5.444 αναπληρωτές και οι συνταξιοδοτήσεις φέτος είναι 1.527. Αρα, δημιουργούνται 6.971 ελλείψεις, στις οποίες εάν προστεθούν οι 13.220 της πρωτοβάθμιας, φθάνουμε στις 20.191. Ωστόσο, το 2014-15 δεν έγιναν διορισμοί μονίμων και άρα τα κενά από την προηγούμενη χρονιά παραμένουν. Αν προστεθούν τα νέα κενά για το 2015-16 (από ασθένειες κ.ά.), ο αριθμός των ελλείψεων θα εκτιναχθεί στις 25.000. Ωστόσο, έως τώρα έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για την πρόσληψη περίπου 13.000 αναπληρωτών και στις δύο βαθμίδες.


ΣΧΟΛΙΑ (30)

Nikos

Καλ ειναι δυνατον να γινεται αγιασμος στον 21ο αιωνα?Καιρος να αποβαλλουμε τα παλαια και σκοταδιστικα εθιμα.

ο Κοτσιφάκης...

και οι υπόλοιποι αριστεροί συνδικαληστές που είναι?? Μέχρι τώρα ούρλιαζαν για το παραμικρό με ατελείωτες απεργίες!!! Επί ΣΥΡΙΖΑ ούτε κουβέντα-τόση δημοκρατία!!!!!! Μην αμφιβάλει κανείς, μόλις η ΝΔ και η συγκυβέρνηση αναλάβει, ήδη ετοιμάζονται να βγουν μετά το ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ των 7 απαράδεκτων μηνών πάλι στους δρόμους για να πουλήσουν "αριστεροσύνη"! Άλλωστε (επικαλούμαι την προσωπική μαρτυρία του καθενός από το περιβάλλον του), το ΜΟΝΑΔΙΚΟ επάγγελμα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ στην Ελλάδα, είναι το επάγγελμα του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ!

ΑΝΤΙ

Η μόνη λέξη πού ταιριάζει στήν περίπτωση είναι εξάμηνη κυβερνητική ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ....σέ όλα τά επίπεδα.

Dimitris

Αγαπητέ 'ntoyfeksis03/09/201509:29', αν είσαι δάσκαλος κρίμα τα παιδάκια που διδάσκεις με το λεξιλόγιο και την επιχειρηματολογία σου. Και κρίμα που δεν μπορώ να ξέρω ποιος είσαι να σου πω εγώ ποιος είναι ζωάδι, που δεν μπορείς να ακούσεις αντιθετη γνώμη. Εχεις ταξιδέψει? Οι δάσκαλοι στις περισσοτερες χώρες εχουν τα γραφεία τους και οταν δεν διδάσκουν, κάνουν έρευνα, αλλάζουν τον τρόπο διδασκαλίας, αξιολογούνται απο τα παιδιά και τους ανωτέρους. Υπάρχει άλλος κράτος στον κόσμο που να κάθεται ο δάσκαλος, 3 μήνες το καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα και να κάνει τις συνελευσεις του, εργάσιμη ημέρα και να κλεινει το σχολείο.

Κουνωντας το κεφαλι

Ρε που παμε ρε! Ζωαδια!

ΤΕΟ

ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ Ε!!!

αριάνα

Οι δάσκαλοι στις "ξένες χώρες" δηλαδή οι δάσκαλοι της κόρης μου όχι μόνο έχουν τις διακοπές που επικαλείσαι αλλά και πολύ οργανωμένα σχολεία, επανδρωμένα με ψυχολόγους, βιβλιοθηκάριους, φύλακες, μάγειρες, εποχιακούς για να προσέχουν τους μαθητές στο διάλειμμα και στην καντίνα κλπ και βέβαια εποπτικό υλικό. Οσο για τις αμοιβές, παρότι δεν είναι οι πιο υψηλές στη Γαλλία, ένας διευθυντής σχολείου, με υψηλά προσοντα θέσης παίρνει άνετα 3000ε, γυμνασίου 3.500ε ενω οι εκπαιδευτικοί γύρω στις 2000καθαρά. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξαιρετική, βοηθήματα οικογενειακά, υποτροφίες από το γυμνάσιο, φτηνά ωδεία, παροχές σίτισης με κουπόνια καθημερινα για δωρεάν φαγητό εκπαιδευτικών σε εστιατόρια ή στην καντίνα του σχολείου. Διακοπές : 10 μέρες τελος Οκτωμβρίου, 15 τα Χριστούγεννα, 10 μέρες τον Φεβρουάριο, 15 μέρες τον Απρίλιο. Τα σχολεία κλείνουν ανάλογα με τη βαθμίδα από τις 20 Ιουνίου ως τις 30 Ωρες παραμονής μαθητών στο σχολείο από τις 8.30 ως τις 5μμ αλλά βέβαια όχι ώρες διδασκαλίας αντίστοιχες! 2 ώρες για φαγητό στο σχολείο, από το σχολείο όχι ταπεράκι και πολλές δραστηριότητες ειδικά στο δημοτικό όπου οι δάσκαλοι οργανώνου άλλα πράγματα, ήσυχοι. αυτά

Αγησιλαος

Και ενω αυτη είναι η δραματική κατάσταση σημειώστε: 1. Ο κ. Μπαλτάς επαναπροσέλαβε ως μονιμους περίπου 2500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς ειδκοτητων όπως κομμώτριες, αισθητικοί, ελάχιστης ζήτησης και πολύ μειωμενου ωραρίου. (ειχαν απολυθει επι αρβανιτοπουλου) 2. Υπάρχει όργιο αποσπάσεων σε θέσεις απολύτως άσχετες με το διδακτικό έργο, (4500 ειχαν επιστρεψει στα σχολεία επι Διαμαντοπουλου). 3. Υπάρχει όργιο αποσπασεων απο τα νησιά και την περιφερεια στο κέντρο χωρις καν να εξυπηρετούν αναγκες των σχολείων (καταργηθηκε η ηλεκτρονικη αποτυπωση των αναγκών που είχε οργανωθεί το 2010). 4. Δημιουργηθηκαν προσθετες αναγκες σε προσωπικό με άρση συγχωνεύσεων. 5. Ο κ.Μπαλτάς ακυρωσε την χρηματοδοτηση του ψηφιακού σχολείου (250εκ.) απο συγκεκριμενο κοινοτικό πρόγραμμα - στη βάση των ιδεολοψιών του περι μαυροπίνακα και κιμωλίας. Ηλπιζε ότι θα χρησιμποιήσει τα χρηματα αυτα για διορισμούς, κατι που εξ αρχής ήταν ανεφικτο, Ετσι όμως δημιουργησε φρουδες ελπίδες σε αδιοριστους εκπαιδευτικούς και νόμιζε ότι θα λύσει το πρόβλημα των κενών. Τα χρηματα απλά χάνονται !

Dr.

Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί δάσκαλοι που, όπως η κυρία Περιστέρα, είναι αραχτοί σε άνετες δουλειές επειδή είχαν δόντι για να αποσπαστούν από τις σχολικές τάξεις, γιατί παραπονιόμαστε;

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Το ότι φέτος έχει διαλυθεί εντελώς το σύμπαν και κανεις δεν εχει τοποθετηθεί πουθενά ακόμα (ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΛΠ) δεν ενοχλεί κανένα. Πότε περιμένουν να γίνουν οι τοποθετήσεις ;;; τον Οκτώβριο. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σουηδάραβας

Πηγαινε σε ιδιωτικο αφου πιστευεις οπως κι εγω στην ιδιωτικη πρωτοβουλια. Εγω αυτο εκανα και ολα ειναι ρολοι. Οι δασκαλοι ειναι λιγο ο,τι να 'ναι αλλα τι να γινει.

LOYKIA

Αν γινουν οι αξιολογησεις να δείτε κενα που θα δημιουργηθούν... Γι αυτό τις φοβούνται, οι μισοί και πλέον θα κριθούν ακατάλληλοι!!!

ΠΝ

Αξιολογηση 100 φορες. Αλλα απο ποιον; Τον κ. Μπαλτα η τους κατα τοπους συνδικα-ληστες;

ΚΩΣΤΑΣ

Για δες ευκαιρία που θα σου δοθεί Λουκία εσύ και όλοι σαν και σένα οι παντογνώστες θα είστε ανάρπαστοι για να πάρετε θέση και αξιώματα στα σχολεία...Τώρα που το σκέφτομαι... ναι θα κάνω την αξιολόγηση...όπως την θέλεις εσύ...κάτι ξέρεις...μπράβο μου έδωσες ιδέες..

Ed

Μήπως πρέπει, λόγω των περιστάσεων, να εργαστούν 2-3 ώρες περισσότερο οι εκπαιδευτικοί; Στον ιδωτικό τομέα οι ώρες εργασίας, ενίοτε απλήρωτης, χωρίς τρίμηνη άδεια, είναι 12-14 ώρες την ημέρα. Φυσικά χωρίς υπερωρίες.

ΓΙΩΡΓΟΣ

τι λες ρε φιλε ειναι δυνατον??? ακου εκει 2-3 ωρες.....που βρισκομαστε στην ουγκανατα για να δουλευουμε πανω απο 20 ωρες την εβδομαδα???

ΕΣΥ

Δουλεύεις απλήρωτος...και αν ναι πες το και σε μας...θα μας ήταν χρήσιμο να ζήσουμε τα παιδιά μας...

chrisAK

Ken Robinson on the TED Schools kill creativity, watch it now για να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί και άλλα από τα δικά τους και γνώσεις. Διαβάστε, ακούστε, αξίζει !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metan

Όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν παράτυπα στη Γερμανία με το αεροπλάνο από την Ελλάδα ή και άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζει ο κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας DIE WELT

farmaka

H Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους - Πρόκειται για 59 φάρμακα, μόνο σε μορφή χαπιών, που προορίζονται για ασθενείς με καρκίνο και με σκλήρυνση κατά πλάκας - Ποιους όρους θέτουν

22092019gada001

Η επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, σε συνεργασία με υπαλλήλους Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου